Aşırı Hassas Kişilerin 5 Özelliği Sizde de Var Mı?

tarihinde

Çok sık karşılaşılan bir durum olan aşırı hassalık gündelik yaşamınızı etkiliyor olabilir. Öyle misiniz, keşfedin!

Aşırı Hassas Kişilerin 5 Özelliği Sizde de Var Mı?

Bazı durumlar veya kelimeler sizi diğer insanları etkilemediği kadar çok mu etkilediği düşüncesinde misiniz ? Sık sık ağlıyorsunuz ve başkalarının sizin hakkınızda ne düşündüğü sizin için çok mu önemli ? Eğer öyleyse, farkında olmadan ekstra duyarlı birisi olabilirsiniz. Bu yazıda aşırı duyarlılığın beş işaretini açıklayacağız.

 


>>>> Online Astroloji ve Fal Danışmanlığı <<<<


'Aşırı hassasiyet' veya 'çok hassas' terimleri ilk Elaine N. Aron’un "Oldukça Hassas Kişi" adlı kitabında incelenmiş ve 90lı yıllarda lugatımıza girmeye başlamıştır. Bu kitapta hassas insanlar, savunmasız ve ekstra duygusal, hassas bir grup olarak betimlenir. Peki aşırı hassasiyet gerçekten sadece bir zayıflık diyebilir miyiz? Araştırma 5 kişiden 1inde aşırı duyarlılık olduğunu gösteriyor, bunlardan birinin ben olduğunu nasıl öğrenebilirim?

Okumaya devam:

Aşırı hassas insanlarda görülen 5 özellik:

1.İçedönüklük

Her aşırı hassas kişi dışarıyla iletişim kuramayacak kadar içine kapanık değildir. Ama neredeyse hepsinde içedönüklük görülür. Özellikle zor bir çocukluk dönemi geçirildiyse ya da daha küçük yaşlarda birbirinden çok farklı insanlarla yaşamaya adapte olunmaya çalışılmışsa bu durum görülür.  İçedönüklük bir bakıma, enerji kaynağını içinde bulmak ve içinde harcamak anlamına gelir. Tam tersi olan, dışadönüklük de enerji bulmak amacıyla sosyal olma zorunluluğu hissetmektir. Gündelik olarak hem içe dönmeli hem de sosyalleşmeli, ikisini de aynı derecede yapmalıyız.

2.Başkalarının düşüncelerine son derece bağımlı olmak

Bu durum aslında hayal kırıklığına uğratma korkusundan doğar. Bu sebepten başkalarının ne düşündüğüne çok önem verilir ve her daim uyumlu olmaya çalışılır. İnsanların desteğini ve onayını almak için kendilerini çok yıpratmaya ve kendinden ödün vermeye hazırdır. Eğer başarısız olunursa kendilerini çok suçlu hissederler.

<<< 10dksı 4tlye Online Fal Baktırın! >>>

3.Empati

Bu kişiler başkalarına karşı çok özenli ve sevecenlerdir. Başkalarının da duygularına ve nasıl hissettiklerine karşı hassaslardır. Bu yüzden çok iyi bir dinleyici ve iyi bir problem çözen arkadaş olurlar. Aynı zamanda yardım derneklerinde çalışabilir, insani görevlerde kolaylıkla bulunabilirler. Bu iyi gibi görülen özellikler aslında onları çok yorar çünkü fark etmeden başkalarının üzüntü ve endişelerinden etkilenir, başkalarının dertlerini de dert edinirler.

4. Sık Ağlamak

Sık ağladıklarını bildiklerinden kendilerini üzebilecek ve rahatsız olabilecekleri her durumdan kaçarlar. Risk alamazlar. Çünkü ağlamak onlar için utanç verici bir durumdur. Ağladıklarını kimsenin görmesini istemezler. Başkalarının bu konuda onları yargılamasından çekinirler.

5.Tüm Duygular, Hep ve En Çok

Bu terim onlar için icat edilmiş gibi görünüyor! Bu kişiler gürültülü ortamlara ve strese diğer kişilerden daha hassastırlar. Tam tersi durumlarda yani okşandıkları, sevildikleri anda da diğer insanlardan daha çok etkilenirler. Titreme gelmesi, gözlerin dolması, heyecandan terleme gibi fiziksel olgular da bu karakterin bir parçasıdır.

Bazı bilim insanları, bu kişilerin normalde olduğundan daha fazla duygu etkileşimi hissettiklerini ve bu kişilerin çok daha derinden duyguları yaşadığını söylerler.

Sizin de böyle bir tanıdığınız var mı?

Bunları da Seveceksiniz

Burçlara Göre Gelin Saçı Modelleri 

Melekler Hakkında Her Şey

Düşündüğünüz Kişinin Rüyasına Girebilirsiniz

Burç yorumlarınız e-posta kutunuza gelsin!

Son Yazılarımız

Astrocenter Hakkında

1999 yılında kurulan Astrocenter, Astroloji alanında Dünya’da en net ve güvenilir içerik oluşturan en önemli sitelerden birisi olarak kabul edilmektedir. Almanca, Fransızca ve İngilizce dillerinde hizmet veren Astrocenter, Astoloji alanında verdiği engin bilgilerle sektörde en güvenilir içeriği sunan site olarak kabul görmektedir.

Haftalık Burç Yorumları

Boğa'daki Jüpiter, Boğa'daki Uranüs ile Kavuşum açısında "Bugün, manevi büyüme ve özgürlüğün birleştiği bir gün. Kendinizi yeniliklere açın ve hayatın size sunduğu fırsatları kucaklayın."

Günlük Burç Yorumlarınız

Başak burcunda Ay, Balık burcunda Mars ile karşıtlık - 14:09 "Günün enerjisi, duygusal ve fiziksel dünyalar arasındaki dengeyi bulmayı gerektiriyor. Kendinizi hem duygusal hem de fiziksel olarak beslemeye zaman ayırın."

En Sevilen Yazılar

Çift ve Ters Saatlerin Anlamları

Eğer tesadüf eseri çift ve ya ters saatlerle karşılaşırsanız bilin ki bu saatler size bir mesaj iletmek istiyor. Bu mesajları merak mı ediyorsunuz? Detaylar yazımızda!

Kuş Tüylerinin Anlamları: Meleklerin Mesajlarını Keşfedin

Yakınınızda kuş tüyü bulmak size oldukça sıradan bir olay gibi görünebilir. Ama kuşlar gökyüzüyle ve evren çok güçlü bağlara sahiptir. Koruyucu meleklerimizin bize mesaj göndermek için etrafımıza bu tüyleri bırakmasına şaşırmamak gerekir. Ama tüyün rengine göre bu mesajın anlamı farklılık gösterir. İşte detaylar!

Düşündüğünüz Kişinin Rüyasına Girmek Mümkün!

Rüyalar bilinçaltımızın kontrolündedir. Dolayısıyla rüya gören bir insanın zihnine girmenin oldukça hatta imkânsız bile olduğu kabul edilir. Yine de insanların rüyasında bizi görmelerini sağlayacak belirli yöntemler mevcuttur. Nasıl mı?

Üçlü Saatlerin Anlamları: 03:33 - İstikamet Mutluluk!

03:33, 03:33, 03:33... Neredeyse bu saatin sizi takip etmeye başladığını düşüneceksiniz! Gece uykunuzu bölen basit bir tesadüften çok daha fazlasıyla mı karşı karşıyasınız? Kesinlikle öyle! Üçlü saatler şans eseri karşımıza çıkmaz. Onlara kendinizi kaybolmuş hissettiğiniz anlarda denk gelirsiniz. Evren ve koruyucu melekler doğru yolu bulabilmeniz adına size yol göstermek istiyor! Onların tavsiyelerine kulak verin....

Kara Ay Nedir?

Kara Ay'ı gökyüzünde aramanın anlamı yok! Gerçek anlamda var olmayan Kara Ay, Ay'ın Dünya etrafındaki yörüngesindeki duraklarından birine karşılık gelir. Peki Kara Ay, burcunuz üzerinde ne gibi etkilere sahiptir? Uzman astrologlarımız bu gizemli Ay'ın tüm yönlerini sizler için derledi.

Burcunuza Dair Her Şey

Geleceğinizi aydınlatın - 📞 (0850) 377 76 51

Aklınıza takılan sorular mı var? Cevaplar bulmakta zorlanıyor musunuz? Falcılarımıza danışarak kesin ve net cevaplar edinebilirsiniz.

Hemen arayın +90 850 377 76 51 Diğer uzmanları keşfedin