Metabolizmayı Hızlandırmanın 10 Doğal Yolu

tarihinde

Metabolizma, vücudunuzdaki tüm kimyasal reaksiyonların terimidir. Bu kimyasal reaksiyonlar vücudunuzu canlı tutuyor ve işlev görüyor.

 

Metabolizma, vücudunuzdaki tüm kimyasal reaksiyonların terimidir. Bu kimyasal reaksiyonlar vücudunuzu canlı tutuyor ve işlev görüyor.

Bununla birlikte, metabolizma kelimesi genellikle metabolizma hızı veya yaktığınız kalori miktarı ile birbirinin yerine kullanılabilir. Ne kadar yüksekse, ne kadar çok kalori yakarsanız, kilo vermeniz ve ondan uzaklaşmanız o kadar kolaydır.

 

İşte metabolizmanızı artırmanın 10 kolay yolu:

 

1.Yeterli miktarda yiyin

Dengeli beslenin

 

Daha az kiloya sahip olmak isterseniz, daha az yemek yemelisiniz, değil mi? Çok kalorili beslenirseniz vücudunuzun kas kitlesini kaybetmesine neden olabilir, bu da metabolizma hızınızı düşürecektir. Artı, kaloriyi azaltınca, vücudun yakıtını korumak için kaloriyi yakma oranını yavaşlatmalısınız.

 

2. Su ve süt için.

Su ve süt içmeyi ihmal etmeyin

 

Şekerli içecekler yerine daha çok su içen insanlar, kilo vermekten ve kilo almayı uzak tutmakta çok daha başarılıdırlar. Yapılan araştırmalara göre, bol miktarda kalsiyum bulunan ve sütün tüketilmesinin vücudunuzun daha etkili bir biçimde yağ metabolize etmesine yardımcı olabileceğini düşündürmektedir. Diğer çalışmalar, süt ürünlerinden artan kalsiyum alımının (ek kalsiyum karbonatlılar değil), vücuda yapışmasının aksine daha fazla yağ eritmesine neden olduğunu göstermiştir.   

Hiç etkili su falı baktırdınız mı?
Hemen deneyin

 

3. Elma yiyin.

Elma tüketin

 

Her gün elma yemenin metabolik sendromu, karın bölgesinde yağ, kardiyovasküler hastalık ve şeker hastalığına bağlı bir bozukluğun önlenmesine yardımcı olabilir. Çünkü elma düşük kalorili, besleyici yoğun bir lif kaynağıdır.

 

4. Egzersiz yapın. 

Spor yapın

 

Kilo kaybı için en iyi egzersiz programına gelince, ne ağırlıklar ne de kardiyo bünyenizi kendi başına tamamen hareket ettiremez. Aralık antrenmanı, kilo vermek, metabolizmayı artırmak, kolesterol profilini geliştirmek ve insülin duyarlılığını artırmak için en iyi yoldur. Spor salonunda, bir HIIT sınıfına kaydolun ya da en sevdiğiniz aerobik egzersizinizi (koşu, bisiklet, hatta yürüyüş) yoğun bir hız aralığı (30 ila 60 saniye ile başlayın) ve ardından dinlenme dönemleri ekleyerek aralıklı egzersize dönüştürün (Normal hız) aynı süre boyunca kullanın. Yağ atma egzersizi tamamlamak için bunu altı ila on defa yapın. Daha iyi hale geldiğinizde, artan yoğunluk süresini yavaşça artırın.

 

5. Peynir yiyin. 

Peynir çeşitlerini yiyin

 

Peynir kalsiyum, D vitamini ve protein ile doludur, tatmin edici, ve ucuz bir besindir. Kalsiyum, metabolizmayı destekleyen ve artıran ,kas kütlesini korumaya yardımcı olduğu için kilo kaybını da teşvik edebilir

En İyi Medyumlarla Gerçek Aşk Falı Baktırın
Hemen Arayın

 

6. Yeşil çay için. 

Çay yerine her zaman kahve tercih ederseniz, böylelikle büyük bir metabolizma artışını kaçırabilirsiniz. Yakın geçmişteki 12 haftalık bir araştırmada, günde 4-5 bardak yeşil çay içen, daha sonra 25 dakikalık egzersiz yapan katılımcılara kıyasla, çay içmeyenlere kıyasla ortalama iki kilo daha fazla karın yağ kaybetti. Yağ hücrelerinden yağ salınmasını tetikleyen ve yağın enerjiye dönüştürülmesinde karaciğerin hızını arttıran bir tür antioksidan olan katesinleri içeriyor.

 

7. Baharatlı Gıdalar Yiyin. 

Biberlerde, metabolizmanızı artıracak bir madde olan kapsaisin bulunur. Kapsaisin'in kabul edilebilir dozlarda yapılan bir çalışması, biber yemeklerinin yemek başına yaklaşık 10 ek kaloriyi yakacağını öngördü.  

 

8. İyi Bir Gece Uykusu Alın. 

İyi bir uyku çekin

 

Uyku eksikliği obezite riskinde önemli bir artış gösterir.  Uyku eksikliği hem artan kan şekeri düzeyleri hem de insülin direnci ile bağlantılıdır.   

 

9. Kahve için. 

Araştırmalar, kahvedeki kafeinin metabolizmayı % 3-11 artırabileceğini gösteriyor. Yeşil çay gibi, aynı zamanda yağ yakmayı da teşvik eder. Bununla birlikte, bu daha zayıf kişileri daha fazla etkilemektedir.  

Kahve Falıyla tüm sorularınıza cevaplar bulun
Şimdi baktır

10. Yağlarınızı hindistancevizi yağıyla değiştirin. 

Diğer doymuş yağlardan farklı olarak, Hindistan cevizi yağı bir çok orta zincirli yağ içerir. Orta zincirli yağlar, metabolizmanızı tereyağı gibi gıdalardaki uzun zincirli yağlardan daha fazla artırabilir. Hindistan cevizi yağı eşsiz yağ asidi profili nedeniyle, diğer bazı pişirme yağların yerine koyarak kilo kaybı için mütevazi faydalar taşıyor olabilir.

 

Aşağıdaki yazılarımızı da seveceksiniz:

5 Adımda Onu Evliliğe Nasıl İkna Edersiniz

Aldatan Erkeklerin 10 Gizli Ortak Noktası

Sizi Gerçekten Seviyor Mu Yoksa Sizi Kullanıyor Mu?

Burç yorumlarınız e-posta kutunuza gelsin!

Son Yazılarımız

25 Mart Terazi Dolunayı: En çok hangi burç etkilenecek?

Bu ay Dolunay 25 Mart Pazartesi günü Terazi burcunda gerçekleşecek. Bizi duygusal olduğu kadar profesyonel ilişkilerimizi de gözden geçirmeye davet eden bu Dolunay'In etkisi altında ya insanlarla yeniden kurmak ya da söz konusu ilişkiye veda etmek konusunda bir karara varacağız.

El Falı Nasıl Bakılır? El Çizgilerinin Anlamlarını Öğrenin!

El çizgileri doğumdan çok önce, hamileliğin ikinci ayında oluşur. Yaşam boyunca bu çizgiler, kişinin seçimlerine göre değişir Hatta ölüm anında, çizgilerin yok olana kadar solacağı bile söylenir... Kaderiniz avucunuzun içinde olduğunu biliyor muydunuz? El falının sırlarını keşfedin!

Haftalık Burç Yorumları

Koç burcundaki Güneş, Yay burcundaki Ay ile Üçgen açıda "Bugün, içsel gücünüzü ve cesaretinizi ortaya çıkarın. Kendinize inanın ve hedeflerinize ulaşmak için atacağınız adımlarda kararlı olun. İçinizdeki ateşi, hedeflerinize ulaşma arzunuzu ve yaşam enerjinizi hissedin."

Günlük Burç Yorumlarınız

Ay'ın Akrep burcundan Yay burcuna geçişi "Değişim, ruhun yenilenmesi ve manevi büyüme için gereklidir. Bugün, duygusal enerjinizi yeni ufuklara yönlendirin ve bilinmeyene doğru cesur bir adım atın."

En Sevilen Yazılar

Çift ve Ters Saatlerin Anlamları

Eğer tesadüf eseri çift ve ya ters saatlerle karşılaşırsanız bilin ki bu saatler size bir mesaj iletmek istiyor. Bu mesajları merak mı ediyorsunuz? Detaylar yazımızda!

Kuş Tüylerinin Anlamları: Meleklerin Mesajlarını Keşfedin

Yakınınızda kuş tüyü bulmak size oldukça sıradan bir olay gibi görünebilir. Ama kuşlar gökyüzüyle ve evren çok güçlü bağlara sahiptir. Koruyucu meleklerimizin bize mesaj göndermek için etrafımıza bu tüyleri bırakmasına şaşırmamak gerekir. Ama tüyün rengine göre bu mesajın anlamı farklılık gösterir. İşte detaylar!

Düşündüğünüz Kişinin Rüyasına Girmek Mümkün!

Rüyalar bilinçaltımızın kontrolündedir. Dolayısıyla rüya gören bir insanın zihnine girmenin oldukça hatta imkânsız bile olduğu kabul edilir. Yine de insanların rüyasında bizi görmelerini sağlayacak belirli yöntemler mevcuttur. Nasıl mı?

Üçlü Saatlerin Anlamları: 03:33 - İstikamet Mutluluk!

03:33, 03:33, 03:33... Neredeyse bu saatin sizi takip etmeye başladığını düşüneceksiniz! Gece uykunuzu bölen basit bir tesadüften çok daha fazlasıyla mı karşı karşıyasınız? Kesinlikle öyle! Üçlü saatler şans eseri karşımıza çıkmaz. Onlara kendinizi kaybolmuş hissettiğiniz anlarda denk gelirsiniz. Evren ve koruyucu melekler doğru yolu bulabilmeniz adına size yol göstermek istiyor! Onların tavsiyelerine kulak verin....

Kara Ay Nedir?

Kara Ay'ı gökyüzünde aramanın anlamı yok! Gerçek anlamda var olmayan Kara Ay, Ay'ın Dünya etrafındaki yörüngesindeki duraklarından birine karşılık gelir. Peki Kara Ay, burcunuz üzerinde ne gibi etkilere sahiptir? Uzman astrologlarımız bu gizemli Ay'ın tüm yönlerini sizler için derledi.

Burcunuza Dair Her Şey