Bereket Duası Nedir ve Nasıl Okunmalıdır ?

tarihinde

Ramazan ayının daha bereketli geçmesi için Bereket Duasını okumanızı öneririz.

Bereket Duası Nedir ve Nasıl Okunmalıdır ?


Dualar ibadetimizin temelini oluşturur. Birçoğumuz dinimizi öğrenmeye ilk önce dua ezberleyerek başlamıştır. Dualar hem Yaradan’a şükretmemizi sağlayan hem de dileklerde bulunmamıza imkân kılan bir araçtır.

<<< Online 7/24 Telefondan Danışmanlık >>>

Ramazan'da Bereket ve Niyet Bizim İçin Önemli

Dualarımızda dilediklerimiz hemen gerçekleşmese bile dua etmeye başladığımız andan itibaren enerjimiz değişir. İnsan psikolojisi üzerinde uzmanlaşmış kişiler dua okurken vücut ısımızın yükseldiğini söylemektedirler. Aynı şekilde bu uzmanlar dua okumanın üzerimizde pozitif etki bıraktığını da söylüyor. Nedeni ise çok basit. Sosyal varlıklar olarak iletişim kurmak, anlaşılmak ve onaylanmak istiyoruz. Bazen yaşadığımız dünya bize bu imkânı sağlayamıyor. Halbuki dua ederken Allah’ın varlığını, bizi dinlediğini ve koruduğunu düşünüyoruz ve bu bize hemen iyi geliyor.

Ramazan ruhunu yaşadığımız şu günlerde, evin bereketi ve sahip olduklarımıza şükretmek en önemli konular arasında. Yoklukla mücadele eden kardeşlerimizi hatırlarken, var olanla yetinmek ve bereketini sağlamak da çok önem arz etmekte. Bu sebepten Bereket Duasını bu dönemde sıklıkla okumak bize iyi gelecektir.


>>>> Evinizin Bereketi, İş Bulma, Yatırım Yapma : Hepsini Falcılara Sorun


 

Bereket Duası

Halk arasında Karınca Duası olarak da bilinir. Kaynağı belli olmasa bile, içinde geçen Allah’ın isimleri ve iyi dileklerle hiçbir sakınca olmadan okunabilecek bir duadır.

“Allahümme ya Rabbi Cebrâîle ve Mîkâile ve İsrâfile ve Azrâile ve İbrahime ve İsmaile ve İshaka ve Yakube ve münzilel berakâti vet Tevrâti vez-Zebûri vel İncili vel Furkan. Ve lâ havle ve lâ kuvvete illa billahil aliyyil azim. Lâ ilâhe illallahül melikül hakkul mübin. Muhammedü-Resülüllahi sadikul va’dil emin. Ya Rabbi, Ya Rabbi, Ya Hayyu, Ya Kayyum, Ya zel Celali vel İkram. Es’elüke ya Rabbel arşil azimi en yerzükani rizkan halalen tayyiben birahmetike ya erhamer Rahimin. Yemliha, Mekseline, Mislina, Mernüş, Debernüş, Şazenüş, Kefetatayyuş, Kıtmîr.“

Türkçe Okunuşu

“Ey Cebrailin, Mikailin, İsrafilin, Azrailin, İbrahimin İsmailin, İshak ve Yakubun rabbi Allahım, ey bereketleri indiren, Tevrat, Zebur, İncil ve Kuranı indiren rabbim. Güç ve kudret yalnızca büyük ve yüce olan Allaha aittir. Apaçık Hak ve yegane Melik olan Allahtan başka hiçbir ilah yoktur. Sözünde sadık ve Emin olan Hz Muhammed Allah’ın Elçisidir. Ey rabbim, Ey Rabbim, Ey diri ve Kaim olan, Ey celal ve ikram sahibi! Ey büyük (azim) olan arşın sahibi, senden beni helal ve hoş bir rızk ile rızıklandırmanı istiyorum, senin rahmetinle ey merhametlilerin en merhametlisi! Debernuş, Şazenuş, Kefeştetayyuş, Kıtmir, Yemliha, Mekselina, Mislina, Mernuş. “

Bu duanın yanı sıra, ibadetlerimizden sonra Allah’a, bize helalden uzaklaştırmaması, verimli ve ahlaklı çalışmayı, paylaşırken vicdanlı olmayı ve malımızı tehlikelerden korumayı nasip etmeyi dileyebilirsiniz.

Herkese bereket dolu bir Ramazan ayı dileriz.

Bunları da Seveceksiniz

Türk Toplumunda Yaygın Olan Batıl İnançlar ve Anlamları 

Su Falına Nasıl Bakılır

Falcı Sibel : Psikolojik Kaygılar

Burç yorumlarınız e-posta kutunuza gelsin!

Son Yazılarımız

25 Mart Terazi Dolunayı: En çok hangi burç etkilenecek?

Bu ay Dolunay 25 Mart Pazartesi günü Terazi burcunda gerçekleşecek. Bizi duygusal olduğu kadar profesyonel ilişkilerimizi de gözden geçirmeye davet eden bu Dolunay'In etkisi altında ya insanlarla yeniden kurmak ya da söz konusu ilişkiye veda etmek konusunda bir karara varacağız.

El Falı Nasıl Bakılır? El Çizgilerinin Anlamlarını Öğrenin!

El çizgileri doğumdan çok önce, hamileliğin ikinci ayında oluşur. Yaşam boyunca bu çizgiler, kişinin seçimlerine göre değişir Hatta ölüm anında, çizgilerin yok olana kadar solacağı bile söylenir... Kaderiniz avucunuzun içinde olduğunu biliyor muydunuz? El falının sırlarını keşfedin!

Haftalık Burç Yorumları

Ay'ın Akrep burcundan Yay burcuna geçişi "Değişim, ruhun yenilenmesi ve manevi büyüme için gereklidir. Bugün, duygusal enerjinizi yeni ufuklara yönlendirin ve bilinmeyene doğru cesur bir adım atın."

Günlük Burç Yorumlarınız

Ay Akrep'te, Boğa'daki Jüpiter ile Karşıtlıkta "Bugün, duygusal derinliklerinizi ve içgüdülerinizi keşfetmek için mükemmel bir gün. Kendinizi tamamen ifade etmekten korkmayın, çünkü bu, gerçek benliğinizi ve potansiyelinizi ortaya çıkarmanın anahtarıdır."

En Sevilen Yazılar

Çift ve Ters Saatlerin Anlamları

Eğer tesadüf eseri çift ve ya ters saatlerle karşılaşırsanız bilin ki bu saatler size bir mesaj iletmek istiyor. Bu mesajları merak mı ediyorsunuz? Detaylar yazımızda!

Kuş Tüylerinin Anlamları: Meleklerin Mesajlarını Keşfedin

Yakınınızda kuş tüyü bulmak size oldukça sıradan bir olay gibi görünebilir. Ama kuşlar gökyüzüyle ve evren çok güçlü bağlara sahiptir. Koruyucu meleklerimizin bize mesaj göndermek için etrafımıza bu tüyleri bırakmasına şaşırmamak gerekir. Ama tüyün rengine göre bu mesajın anlamı farklılık gösterir. İşte detaylar!

Düşündüğünüz Kişinin Rüyasına Girmek Mümkün!

Rüyalar bilinçaltımızın kontrolündedir. Dolayısıyla rüya gören bir insanın zihnine girmenin oldukça hatta imkânsız bile olduğu kabul edilir. Yine de insanların rüyasında bizi görmelerini sağlayacak belirli yöntemler mevcuttur. Nasıl mı?

Üçlü Saatlerin Anlamları: 03:33 - İstikamet Mutluluk!

03:33, 03:33, 03:33... Neredeyse bu saatin sizi takip etmeye başladığını düşüneceksiniz! Gece uykunuzu bölen basit bir tesadüften çok daha fazlasıyla mı karşı karşıyasınız? Kesinlikle öyle! Üçlü saatler şans eseri karşımıza çıkmaz. Onlara kendinizi kaybolmuş hissettiğiniz anlarda denk gelirsiniz. Evren ve koruyucu melekler doğru yolu bulabilmeniz adına size yol göstermek istiyor! Onların tavsiyelerine kulak verin....

Kara Ay Nedir?

Kara Ay'ı gökyüzünde aramanın anlamı yok! Gerçek anlamda var olmayan Kara Ay, Ay'ın Dünya etrafındaki yörüngesindeki duraklarından birine karşılık gelir. Peki Kara Ay, burcunuz üzerinde ne gibi etkilere sahiptir? Uzman astrologlarımız bu gizemli Ay'ın tüm yönlerini sizler için derledi.

Burcunuza Dair Her Şey