Evlilik ve Nişan Yüzükleri Hangi Parmağa Takılır?

tarihinde

Sizlere herkesin bildiğini sandığı ancak cevabı çoğu zaman karıştırılan bir sorumuz var: Evlilik ve nişan yüzükleri hangi parmağa takılır? Sizin için yanıtladık!

Evlilik ve Nişan Yüzükleri Hangi Parmağa Takılır?

Evlilik, yaşayabileceğimiz en tatlı telaşlardan biri. Nişan hazırlıkları, davetli listesi, yüzük seçimi... Bir ömür boyu elimizi süsleyecek o kutsal alyansı seçmek, nişan ve düğün hazırlıklarının belki de en zor kısmı! Peki evlilik ve nişan yüzükleri hangi parmağa takılır? Cevap basit gibi görünse de çoğumuzun parmakları karıştırdığını ya da cevaptan emin olmadığını tahmin ediyoruz. Bu yazımızda evlilik ve nişan yüzüklerinin hangi parmağa takılması gerektiğini açıklıyoruz.


Bazı işaretler tam karşınızda duruyor... Ve bundan çok fazlasına da sahipsiniz! Falcılarımızla geleceğinizi yorumlamayı öğrenin

 


Evlilik ve nişan yüzükleri hangi parmağa takılır?

Alyans iki insanın birbirine ettikleri bağlılık yemininin sembolüdür. Bu sembol Mısırlılar tarafından; dairenin başlangıç veya bitiş noktası olmadığı (sonsuz olduğu) için yüzük olarak belirlenmiş ve alyans ismiyle vücut bulmuştur. İnsanların bir ilişkileri olduğunu belli etmek amacıyla taktıkları yüzükler gençlerin parmağını süslemekle kalmıyor, aynı zamanda kıyafetlerini ve tarzlarını pekiştiriyor.  

null


Evlilik öncesinde yani nikah kıyılmadan önce nişan yüzüğü nikâh gününe kadar sağ elin yüzük parmağına takılır. Nedeni hem çok romantik hem de oldukça bilimseldir. Çünkü sol elimizin 4. parmağından geçerek doğrudan kalbe giden bir damar vardır ve yüzüğün bu parmağa takılması çiftlerin birbirine kalben bağlandığı anlamını taşımaktadır.

Çinliler ise bu konuda daha farklı bir yaklaşıma sahip. Sağ ve sol ellerimizi sırt sırta verdiğimizde birbirinden ayrılmayan tek parmaklar yüzük parmaklarıdır. Çinliler bu yüzden evlilik ve nişan yüzüklerini 4. parmağa takarlar. Ayrılmayan yüzük parmakları, birbirinden ömür boyu ayrılmayan çiftleri temsil eder.

Nikah kıyıldıktan sonra alyans nişan yüzüğünün üstüne gelecek şekilde sol eldeki yüzük parmağında olmalıdır. Nikah kıyılana kadar düğün sırasında tek taş söz yüzüğü sağ ele takılıp sol elin alyans için boş kalması sağlanabilir. Erkek ise eğer alyans haricinde başka bir yüzük kullanıyorsa bunu çıkarması ya da ters çevirmesi uygun olacaktır. Erkekler de nikahtan sonra alyansı son elin yüzük parmağına takmalıdır.

Kadınlar, boşanma ya da başka bir sebeple dul kalma durumunda alyans veya tek taş yüzüklerini sağ ellerinde kullanabilirler. Bir başka yöntem de alyans ya da söz yüzüğünü bir zincirin ucuna takarak kolye şeklinde kullanmaktır. 


 

Kısacası:

 💍 Sağ elinde yüzük bulunan birini görürseniz bilin ki o nişanlıdır.

💍 Sol elinde yüzük bulunan birini görürseniz bilin ki o artık evlidir.

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir:

Burç yorumlarınız e-posta kutunuza gelsin!

Son Yazılarımız

Burçların Cinsel Yaşamları: Hangi burçlar yatakta daha iyi?

Birbirine uymayan istekler, hızlı ve kısa süren cinsel birleşmeler... Hepimiz bir kez de olsa rahat edici hatta felaket bir cinsel deneyim yaşamışızdır. Bedensel zevkler söz konusu oldu mu ortak bir zemin bulmak hiç de kolay değildir, tabi eğer harika bir partnerimiz yoksa! Hangi burçlar yatakta daha iyi anlaşır? Hangilerinden uzak durmak gerekir? İşte cevaplar!

Kıskanç Sevgiliyle Nasıl Baş Edilmeli?

Kıskançlık deyip geçmeyin... Aşırı kıskançlık büyük kavgalara ve hatta ayrılıklara neden oluyor. Peki kıskançlık ilişkilerin kaderi mi? Kıskanç sevgiliyi değiştirmek mümkün mü? Sizin için yazdık!

En Sevilen Yazılar

Burcunuza Dair Her Şey