Burçlara Göre Zayıflama: Hangi Burç Nasıl Beslenmeli?

tarihinde

Yıldızların kilonuzu etkilediğini biliyor muydunuz? Burcunuza göre nasıl bir rejim yapmanız gerektiğine dair tüm detaylar bu yazımızda.

Fazla kilolarınız gözünüze mi batmaya başladı?. Tabii ki rejime başlamak ve onu sürdürmek oldukça zordur. Ama yıldızların kilonuz üzerinde etkisi olduğunu unutmayın. Bu yazımız sayesinde burcunuza göre nasıl bir rejim yapmanız gerektiğini keşfedebilirsiniz.

 


Geleceğe dair sorularınız mı var? Falcılarımızla iletişime geçin.



Koç

Aklınıza koyduğunuz şeyi yaparsınız ve hedefinize ulaşmadan asla pes etmezsiniz. Bu kararlılığınız kilo vermek konusunda en büyük destekçiniz. Nişastalı besinler size yardımcı olacaktır, sık sık yiyin ama miktara dikkat edin. Ama tabii ki bu her akşam makarna yiyeceğiniz anlamına gelmiyor.


Güçlü yanlarınız: Kararlı olmanız sizin en güçlü yanınızdır. Kararlı ve bitmeyen enerjiniz sizin kilo vermenize yardımcı olacaktır. Hareketli olmanız ve kolayca yediklerinizi yakmanız sizin şansınız çünkü kilo vermek için çok sıkı bir rejim yapmanıza gerek yok.


Zayıf yanınız: İradeniz sağlam ama bazen umutsuzluğa kapılabiliyorsunuz. İlk hafta hemen kilo vermeyince umutsuzluğa kapılmayın ve sabırlı olun.


Özellikle tercih etmeniz gereken yiyecekler: Kırmızı et, tavuk, pilav, havuç, domates, yoğurt, greyfurt.   


Boğa

Boğazınıza düşkünsünüz. En büyük zevkiniz arkadaşlarınız ve beraber oturduğunuz güzel sofralar. Hayatın verdiği tüm zevkleri tatmaya bayılıyorsunuz. Bunun içinde tabii ki güzel yemek yemek de var. Bu yüzden sizin için rejime başlamak çok zor bir etap. 


Güçlü yanlarınız: Kilo vermeye başladığınız zaman düzenli olarak ve uzun süreli bir şekilde bunu devam ettirebilecek kapasitedesiniz.

.

Zayıf yönleriniz: Kolayca kalorilerinizi yakamıyorsunuz. Bu yüzden çok sıkı bir rejim uygulamanız gerekiyor. Başlamadan önce iyice motive olmanız önemli.


Özellikle tercih etmeniz gereken yiyecekler: Doğal besinleri tercih edin. Balık, tavuk, sebzeler, kavun, karpuz, kayısı, salatalık. 

 

İkizler

İlerlediğinizi görmeniz gerekiyor. Bu yüzden telefonunuza kalori hesapları yapan bir uygulama indirin. Yol katettiğinizi görmek sizi motive edecektir. Uzun zamanlı bir rejim yapmanız gerekecek o yüzden iyi bir rejim listesi yapmanızı öneririz. Rejim sırasında bazen kendinizi hamur işi ve dondurma gibi küçük sürprizlerle ödüllendirebilirsiniz. 


Güçlü yanlarınız: Siz keşfetmeyi ve değişimi seversiniz. Bu yüzden taze yiyecekler almak için pazarda vakit harcamaktan çekinmiyorsunuz.


Zayıf yanlarınız: Her gün aynı şeyleri yemekten sıkılırsınız. Lahana çorbası kilo vermek için size göre değil yüzden sıkılmadan yemek çeşitliliği konusunda daha çok düşünün.


Özellikle tercih etmeniz gereken yiyecekler:  Tavuk, bezelye, şeftali, greyfurt, beyaz peynir.


Yengeç

Kilo verme hayali sizi motive ediyor ve bu süreçte yapmanız gerekenler sizin için önemli. Su içmeyi sakın unutmayın. Sizin için yemek yemek bir zevk ve yiyeceklerle aranızda inanılmaz bir bağ var. Ama bunu engellemeniz lazım. Akşam yediğiniz abur cuburlardan ve çikolatadan uzak durun. Tatlı yemek istediğinizde ağır tatlılar yerine kalorisi daha az olan tatlıları tercih edin.


Güçlü yanlarınız: Başarma hırsınız en büyük yardımcınız. Bu süreçte yemek yapmayı sevmeniz ve buna zaman harcamanız en büyük şansınız olacak.


Zayıf yanlarınız: Yağlı ve kalorili geleneksel yemeklere bayılıyorsunuz.


Özellikle tercih etmeniz gereken yiyecekler:  Tavuk, havuç, patlıcan, portakal, yaz meyveleri.


Aslan

Hayatınızı kontrol etmeyi seviyorsunuz ve sınırlarınızın dışına çıkmaktan pek hoşlanmıyorsunu. Zayıflama yolculuğunuzda çok sıkı rejimler size göre değil ve kontrolü elinizde tutabileceğiniz bir rejim tercih etmelisiniz. Sizin için en önemli ipucu dengeli beslenme ve düzenli yemek yemek. Bunu başarırsanız kilo vermek çok kolay. 


Güçlü yanlarınız: Değişiklikleri seviyorsunuz. Sınırlarınızı zorlamaya bayılıyorsunuz. Bu yüzden rejime başlamak ve güzel sonuçlar almak sizi motive ediyor. Rejim de sizin için kendi sınırlarınızı göreceğiniz bir meydan okuma.


Zayıf noktalarınız: Sabırsız olmanız sizin en zayıf noktanız. Kendinizi hemen bırakmayın ve akşam atıştırmalıklarından uzak durun.


Özellikle tercih etmeniz gereken yiyecekler: Özellikle kırmızı etten uzak durup sebzeye yönelin. Patlıcan, avokado gibi taze besinleri tercih etmenizde fayda var. Rejiminiz boyunca bu yiyecekleri tüketmeniz sizin daha kolay kilo vermenizi sağlayacak.


Başak

Sağlığınıza çok önem verirsiniz ve yediklerinizi seçerken de oldukça dikkatlisinizdir. Ama abur cuburu çok sevdiğiniz için sizin için rejim biraz zor olacaktır.


Güçlü yanınız: Yöntemli ve düzenli olmanızın yanı sıra mükemmeliyetçiliğiniz size yardımcı olacaktır.


Zayıf yönleriniz: Atıştırmalıkları kesmeniz lazım ve özellikle öğünler dışında yediğiniz yiyecekler sizi kilo vermenizi engelliyor. Diğer burçlara göre daha yavaş kilo kaybedebilirsiniz ama bu sakın sizin moralinizi bozmasın.


Özellikle tercih etmeniz gereken yiyecekler: Patates, karnabahar, tavuk, salata, greyfurt, çilek.

 

Terazi

Sağlığınıza çok önem verirsiniz ve yediklerinizi seçerken de oldukça dikkatlisinizdir. Ama abur cuburu çok sevdiğiniz için sizin için rejim biraz zor olacaktır.


Güçlü yanınız: Yöntemli ve düzenli olmanızın yanı sıra mükemmeliyetçiliğiniz size yardımcı olacaktır.


Zayıf yönleriniz: Atıştırmalıkları kesmeniz lazım ve özellikle öğünler dışında yediğiniz yiyecekler sizi kilo vermenizi engelliyor. Diğer burçlara göre daha yavaş kilo kaybedebilirsiniz ama bu sakın sizin moralinizi bozmasın.


Özellikle tercih etmeniz gereken yiyecekler: Patates, karnabahar, tavuk, salata, greyfurt, çilek.

 

Akrep

Akrep için de görünüşü çok önemlidir. Kıyafetine ve saçına özellike çok dikkat eder.Aklına koyduğu şeyi yapması zaman alsa da pes etmez. 


Güçlü yanlarınız: Değişikliklere açık olmanız rejime başlamanız açısından çok önemlidir.


Zayıf yönleriniz: Soğukkanlı gözükmenizin ardında çok hassas bir kalbiniz vardır ve çabuk etkilenebilirsiniz. Bu yüzden ilk zamanlarda hemen kilo vermezseniz üzülmeyin ve zamana bırakın. Arkanızdan yapılan dedikodular da canınızı sıkabilir belki ama siz bunlara aldırış etmeyin ve yolunuza devam edin.


Özellikle tercih etmeniz gereken yiyecekler: Balık, kırmızı lahana, şeftali, ananas ve ara öğünler. 


Yay

Motivasyonunuzu sağlamak için rejim yaptığınızı unutmanız lazım. Bunun için de daha farklı ve renkli yemekler hazırlayabilirsiniz Sevdiğiniz yemekleri daha değişik şekilde pişirebileceğinizi unutmayın. Egzotik meyveleri ve sebzelerden yararlanabilirsiniz.


Güçlü yanınız: Pozitif düşünmeniz ve bu anlamda kendinizi zorlamanız en önemli özelliğiniz. Ateş burcu olduğunuz için bir şeyleri yarım bırakmak size göre değil ve bu yüzden rejime başlarsanız da yarıda bırakmayacağınız kesin.


Zayıf yönleriniz: Sabırsız olmanız en kötü özelliğiniz, bu yüzden başarısız olacağınıza odaklanıyorsunuz. Mantıklı hareket edin ve kendinize bir hedef belirleyin.


Özellikle tercih etmeniz gereken yiyecekler: Kırmızı eti ihmal etmeyin. Semizotu salatası, balık, çilek, kavun, karpuz tüketin.


Oğlak

Azimlisiniz ve bu azminiz sayesinde hayatta her istediğinizi başarıyorsunuz. Sizin düşmanınız pirinç, makarna ve ekmek. Ekmeği az tüketmeye çalışın ve de tahıllı ekmekleri tercih edin. 


Güçlü yanınız: Azimli oluşunuz rejimi sürdürmek için en büyük artı. Olayları zamana bırakırsanız ve düzenli bir şekilde sürdürürseniz başarılı olabileceğinizi göreceksiniz.


Zayıf yanlarınız: Kalorilerinizi çok kolay yakamıyorsunuz ama bu sizi yıldırmasın. Bol bol su için ve spora başlayın.


Ayrıcalık vereceğiniz yiyecekler: Et, ıspanak, pırasa gibi yeşil saplı sebzeleri tüketin. Makarna ve ekmekten uzak durun.


Kova

Uranüs tarafından yönetilen Kova değişimin burcudur. Kendinizi değiştirmek istiyorsunuz ama çok aceleci olduğunuz için hemen pes ediyorsunuz. Etmezseniz hedefinize ulaşacaksınız. Öğünlerinizi kaçırmayın, düzenli yemeye özen gösterin. Farklı tarifler bulabileceğiniz bir yemek kitabı alın.


Güçlü yanınız: Orijinal ve ilerlemeci olmanız size bu süreçte yardımcı olacak. Farklılıkları sevdiğiniz için farklı yemekler yapmak hoşunuza gidecek ve bu süreçte eğleneceksiniz.


Zayıf yanınız: Zorunluluklardan hoşlanmazsınız, bu yüzden kendinizi zorlamadan programlı bir rejim yapmalısınız ve süreci devam ettirmek için çaba sarf etmeniz gerekir.


Özellikle tercih etmeniz gereken yiyecekler: Balık, salata, pilav, domates, havuç.


Balık

Rejim size göre değildir ve nasıl yapacağınızı bilemeyebilirsiniz. Bu yüzden belki bir diyetisyenden yardım alabilirsiniz. Öğünleri atlamayın, yemekleri hazırlamak için zaman ayırın.


Güçlü yanınız: Sabırlı ve azimli olmanız çok önemli. Atıştırmayı çok seven biri değilsiniz, bu da rejime başlamak için artı bir puan.


Zayıf yanınız: Çok duygusalsınız, en ufak bir olumsuzlukta moraliniz bozuluyor. Güçlü olmanız lazım. Depresyona girmeyin çünkü depresyonda kendinizi yemeğe vuruyorsunuz, moralinizi yüksek tutun.


Özellikle tercih etmeniz gereken yiyecekler: Kırmızı et, peynir, süt, pırasa ve greyfurt.


Bu yazılar da ilginizi çekebilir: 

Burç yorumlarınız e-posta kutunuza gelsin!

Son Yazılarımız

Astrocenter Hakkında

1999 yılında kurulan Astrocenter, Astroloji alanında Dünya’da en net ve güvenilir içerik oluşturan en önemli sitelerden birisi olarak kabul edilmektedir. Almanca, Fransızca ve İngilizce dillerinde hizmet veren Astrocenter, Astoloji alanında verdiği engin bilgilerle sektörde en güvenilir içeriği sunan site olarak kabul görmektedir.

Haftalık Burç Yorumları

Boğa'daki Jüpiter, Boğa'daki Uranüs ile Kavuşum açısında "Bugün, manevi büyüme ve özgürlüğün birleştiği bir gün. Kendinizi yeniliklere açın ve hayatın size sunduğu fırsatları kucaklayın."

Günlük Burç Yorumlarınız

Başak burcunda Ay, Balık burcunda Mars ile karşıtlık - 14:09 "Günün enerjisi, duygusal ve fiziksel dünyalar arasındaki dengeyi bulmayı gerektiriyor. Kendinizi hem duygusal hem de fiziksel olarak beslemeye zaman ayırın."

En Sevilen Yazılar

Çift ve Ters Saatlerin Anlamları

Eğer tesadüf eseri çift ve ya ters saatlerle karşılaşırsanız bilin ki bu saatler size bir mesaj iletmek istiyor. Bu mesajları merak mı ediyorsunuz? Detaylar yazımızda!

Kuş Tüylerinin Anlamları: Meleklerin Mesajlarını Keşfedin

Yakınınızda kuş tüyü bulmak size oldukça sıradan bir olay gibi görünebilir. Ama kuşlar gökyüzüyle ve evren çok güçlü bağlara sahiptir. Koruyucu meleklerimizin bize mesaj göndermek için etrafımıza bu tüyleri bırakmasına şaşırmamak gerekir. Ama tüyün rengine göre bu mesajın anlamı farklılık gösterir. İşte detaylar!

Düşündüğünüz Kişinin Rüyasına Girmek Mümkün!

Rüyalar bilinçaltımızın kontrolündedir. Dolayısıyla rüya gören bir insanın zihnine girmenin oldukça hatta imkânsız bile olduğu kabul edilir. Yine de insanların rüyasında bizi görmelerini sağlayacak belirli yöntemler mevcuttur. Nasıl mı?

Üçlü Saatlerin Anlamları: 03:33 - İstikamet Mutluluk!

03:33, 03:33, 03:33... Neredeyse bu saatin sizi takip etmeye başladığını düşüneceksiniz! Gece uykunuzu bölen basit bir tesadüften çok daha fazlasıyla mı karşı karşıyasınız? Kesinlikle öyle! Üçlü saatler şans eseri karşımıza çıkmaz. Onlara kendinizi kaybolmuş hissettiğiniz anlarda denk gelirsiniz. Evren ve koruyucu melekler doğru yolu bulabilmeniz adına size yol göstermek istiyor! Onların tavsiyelerine kulak verin....

Kara Ay Nedir?

Kara Ay'ı gökyüzünde aramanın anlamı yok! Gerçek anlamda var olmayan Kara Ay, Ay'ın Dünya etrafındaki yörüngesindeki duraklarından birine karşılık gelir. Peki Kara Ay, burcunuz üzerinde ne gibi etkilere sahiptir? Uzman astrologlarımız bu gizemli Ay'ın tüm yönlerini sizler için derledi.

Burcunuza Dair Her Şey