Doğanın Bize Lütfu : Burç Taşlarının İşlev ve Faydaları

tarihinde

<strong>Doğada </strong>her şeyin çaresi var, yeter ki neyi aradığımızı bilelim. Bunun için <strong>burç taşlarını</strong> tanımanız çok önemli. Hangi burç hangi taşı kullanmalı? Yazımızda.

 

Doğanın Bize Lütfu : Burç Taşları ve Yararları

Doğa her şeyin çaresini içinde bulunduruyor, yeter ki neyi aradığımızı bilelim. Kendinizi birçok konuda daha iyi hissetmek için burcunuzun taşlarını tanımanız çok önemli. Hangi burç hangi taşı ne amaçla kullanmalı? tüm cevaplar yazımızda.

 

KOÇ BURCU: 

Marsın yönettiği Koç burcuna yine Mars'ın yönettiği taşları öneriyoruz. Buna göre Kırmızı Granat, Yakut, Elmas, Beyaz Safir Koçların kullanabileceği taşlardır.
Koçun zaaflarından biri olan kötü enerji karşısında moralinin düşmesini önlemek için Elmas birebirdir. Elmas Koça pozitif enerji ve güç verir. Bunun dışında tarihteki Koç burcu Roma krallarının Beyaz Safir kullandıkları ve bu tılsımın onların bireysel ve toplumsal başarılarında büyük bir etkisi olduğu bilinmektedir.

 

BOĞA BURCU:

Boğa burçlarına içlerindeki enerjiyi korumak için Mavi Akik, Firuze, Yeşim, Zümrüt taşıyabilirler. Boğa burcundan olan Kanuni Sultan Süleyman’ın yüzükleri özelikle zümrüt ve firuzeden yapılmıştır. Bu taşların Padişahın iç dünyasını dengelemesine ve negatif enerjilerle vakit kaybetmemesine fayda sağlamıştır. Geleneklerimizde de kanla ilgili sağlık sorunlarının ve göz bozukluklarının tedavisinde son derece şifalı olan mavi akik taşı kullanılmaktadır.

 


Uzman Astrolog ve Falcılarımızla Konuş!


 

İKİZLER BURCU:

Birçok şeyle ilgilenen, her konuda fikir sahibi olmak isteyen İkizler için istikrar ve konsantre arttırıcı taşlar önerilir. Bunun için Dantelli Agat, Yeşil Zirkon, Oniks, Diopsit, Peridot, Krizopras ve Yeşil Turmalin taşları çok uygundur. Özellikle Krizopas taşını konsantrasyon kaybını önlemekte, Dantelli Agatı da -tarihte bilgelik taşı adını almıştır zira birçok devlet yöneticisi bu taşı kullanmıştır – başarılı olmak istediğiniz alanlarda öneririz.

 

YENGEÇ BURCU:

Sezgilerine çok önem veren Yengeçlerin burç taşı duygu iniş çıkışlarını düzenleyen, sezgileri güçlendiren Ay Taşıdır. Ay taşı inciye benzeyen ve uzun zamanlardır mücehver yapımında kullanılan bir taştır. Bu taş aynı zamanda yengeçlerin şansını açar. Yengeç burcuna aynı zamanda şifa enerjisi yüksek olan Zümrütü ve radyasyon etkilerine birebir iyi gelen Kuvars taşını da öneriyoruz.

 

ASLAN BURCU:  

Aslan burçları gücü kuvveti yerinde, sağlam bünyeli kişilerdir. Onlara gerek olan taş ise sakinlik ve huzur veren Kaplan Gözü taşıdır. Bu taş duyguları dengeler, sindirim sistemine iyi gelir. Aslan burcu için önerebileceğimiz diğer taşlar ise geçmişin izlerini unutturmayan, vücudun elektriğini alan Kehribar (Kehribar aynı zamanda geçmişte boğaz hastalıkları tedavisinde de kullanılırdı) ve sevinci artırıp, ruhu dinlendiren Sarı Topaz taşlarıdır.

 

 

BAŞAK BURCU:

Kendi düzenini dünyanın akışından daha çok benimseyen Başak burçlarına ilk önereceğimiz değerli taş tabiki de Kırmızı Akiktir. Çünkü bu taş kötü enerjileri atar, dışarıdan gelen olumsuzluklara dayanma gücü verir, sıkışan kasları gevşetmeye yarar. Başak burçları için kullanılması gereken diğer taşlar ise Jasper ve Yeşimdir. Jasper kan yapar, cinsel gücü arttırır ve çakraları dengeler. Yeşim taşı ise, temizlik düşkünü başaklar için birebirdir çünkü temizleyici, vücudu arındırıcı özelliği vardır.

 

TERAZİ BURCU:

Dengelenmekte bazen zorluk çeken Terazi burçları için önerdiğimiz ilk taş Kuvars olmalı. Özellikle nadir bulunan pembe kuvars taşı yatıştırıcı ve endişeleri engelleyici yapısıyla Terazi burçları için birebirdir. Teraziler için bir diğer kıymetli taş da Lapis taşıdır. Bu taş çocukları sakinleştirmekte, onların solunum yolu hastalıklarına iyi gelmekle beraber yetişkinlerin de tansiyonunu düzenler ve sizi dinginleştirir. Bir diğer taş da renklerinden ötürü gökkuşağı taşı olarak bilinen Tormalin taşıdır. Bu taş Terazi burçlarının uyku problemine ve konsantrasyon sorunlarına çare olacaktır.

 


Tıklayın, Astrologlarımız Size Özel Doğum Haritanızı Çıkarsın!


 

AKREP BURCU:

Su burçlarından olan Akreplere en iyi gelecek taşlardan biri kuşkusuz Akumarindir. Mısırlılar bu taşı öngörüşlerini kuvvetlendirmek için kullanmışlardır. Akreplere de bu taş stresi aşmaları ve kendi farkındalıklarını yakalamaları için gereken gücü verecektir. Akrepler için önerebileceğimiz bir diğer taş da genellikle kırmızı renkte bilinen fakat mavi, mor renklerde de olan Lal taşıdır. Bu taş damarları temizler, hafızayı güçlendirir ve akreplere zindelik verir. Son olarak da Akreplere tamamen volkanik kökenli ve verimli bir taş olan Obsidyeni öneriyoruz, bu taş sayesinde öfke kontrolü sağlayabilirsiniz.

 

YAY BURCU:

Hiç bitmeyen enerjileri ve etrafa saçtıkları mutluluklarıyla sık sık göze gelen Yaylara, onları nazardan koruyacak ve kötü enerjiyi emecek Amatis taşını öneriyoruz. Bu taş göz önünde bulunan organlarınıza da iyi gelecektir, cilt veya göz hastalıkları gibi. Yaylara önerebileceğimiz diğer taşlar da Topaz Sardoniks ve Altın Topazdır.  Bu taşlar yayların ruh ve beden dengesini sağlar ve profesyonel yaşamlarında, parasal konularda onlara yardımcı olur. Topaz taşı günümüzde birçok yerde şans taşı olarak kullanılmaktadır. Yayların denemesinde kesinlikle fayda görüyoruz.

 

OĞLAK BURCU:

Toprak grubundan olan Oğlak burçlarına, Oltu taşı olarak da bildiğimiz, tamamen bitkisel yapısı olan Siyah Kehribarı günlük hayatlarında iç huzurlarını yakalamaları için öneririz. Bu taş aynı zamanda streslerini azaltmaya ve onları nazardan korumaya faydalı gelecektir. Takı seçimlerinde rahatça bulabilecekleri bir başka taş da Zirkondur. Bu taş Oğlakların duygusal dengesini sağlamaya, hafızalarını kuvvetlendirmeye ve uyku problemini aşmaya yardımcı olacaktır.

 


Hoşgeldin Promosyonu: Falın ilk 10 dakikası sadece 1 Euro!


 

KOVA BURCU:

Sizin enerjiniz herkesle uymuyor, bu sebepten enerjinizi dengeleyecek ve sosyal yaşamınızı iyi anlamda düzenleyecek Opal taşı sizin için birebir. Bunun dışında su grubu burcunun arkadaşı Akuamarin taşı Kovaların şansını arttırmaya, sezgilerini kuvvetlendirmeye ve de utangaçlığınızı üzerinizden atmaya yardımcı olur. Aynı zamanda Grena taşını tenlerine değecek şekilde kullanırlarsa Kova burçlarına stres ve kötü enerji konusunda yardımcı olacaktır.


BALIK BURCU:

Duygusallığıyla ön plana çıkan balıklara ilk önerimiz onların duygular arasındaki gidiş gelişlerini dengeleyecek ve onları nazardan koruyacak Ametist taşıdır. Eski uygarlıklarda da sık kullanılan Ametist taşının sinir sistemine iyi geldiği ve onu kullanan kişiye bir çeşit koruma sağladığı düşünülmektedir. Balık burçlarına diğer önerilerimiz, ağrılarına iyi gelecek ve zihinlerini güçlendirecek Ay Taşı ve radyasyondan koruyan, pozitif enerji veren Necef taşıdır.

 

Diğer yazılarımıza da göz atın:

 

 

 

Burç yorumlarınız e-posta kutunuza gelsin!

Son Yazılarımız

11:11 Saatinin Anlamı

Hepimiz tesadüfen de olsa saate baktığımız zaman kadranda 11:11'e denk gelmişizdir. Bu durum bizi meraklandırır ki gayet de normaldir zira 11:11 diğer çift saatlerden oldukça farklıdır ve kafamızı en çok kurcalayan kombinasyonlar arasındadır. Bu çift saate dair bilmeniz gereken her şey bu yazıda!

Başmelek Zadkiel: İlâhi Adalet

Zadkiel, özgürlüğün, hoşgörünün, şefkatin ve merhametin başmeleğidir. Bu sebeple de affetme ve bağışlamayla ilişkilendirilir. İnsanların nezdinde başmelek olarak görevi bizim hem çevremizdekileri hem de kendimizi affetmeyi öğrenmemize yardımcı olmaktır.

Melek sayısı 777 ne anlama geliyor?

Tekrar tekrar 777 sayısını görmek kesinlikle tesadüf değildir. Bu sayı kumarhanenin dışında da pozitif anlamlara sahiptir. Meleğiniz size yaşamınızı değiştirecek içsel yolculuğa çıkmaya hazır olduğunuzu söylemek istiyor. Artık güçlü ve zayıf yönlerinizin neler olduğunu çok iyi biliyorsunuz. Tavsiyelerimize kulak verin ve 777 sayısının anlamını keşfedin!

Haftalık Burç Yorumları

Güneş, Balık burcundan Koç burcuna geçiş yapıyor "Bugün, içsel gücünüzü ve cesaretinizi ortaya çıkarmanın zamanı. Güneşin Koç burcuna geçişi, yeni başlangıçlar ve cesur adımlar için mükemmel bir enerji getiriyor. Kendinize inanın ve harekete geçin."

Günlük Burç Yorumlarınız

Ay'ın Yengeç burcundan çıkıp Aslan burcuna geçişi "Duygusal derinliklerden çıkıp, ışığın ve cesaretin burcu Aslan'a adım atarken, içimizdeki aslanı uyanışa geçirin. Kendinizi ifade etmekten çekinmeyin, çünkü bugün sahnenin yıldızı sizsiniz."

En Sevilen Yazılar

Çift ve Ters Saatlerin Anlamları

Eğer tesadüf eseri çift ve ya ters saatlerle karşılaşırsanız bilin ki bu saatler size bir mesaj iletmek istiyor. Bu mesajları merak mı ediyorsunuz? Detaylar yazımızda!

Kuş Tüylerinin Anlamları: Meleklerin Mesajlarını Keşfedin

Yakınınızda kuş tüyü bulmak size oldukça sıradan bir olay gibi görünebilir. Ama kuşlar gökyüzüyle ve evren çok güçlü bağlara sahiptir. Koruyucu meleklerimizin bize mesaj göndermek için etrafımıza bu tüyleri bırakmasına şaşırmamak gerekir. Ama tüyün rengine göre bu mesajın anlamı farklılık gösterir. İşte detaylar!

Düşündüğünüz Kişinin Rüyasına Girmek Mümkün!

Rüyalar bilinçaltımızın kontrolündedir. Dolayısıyla rüya gören bir insanın zihnine girmenin oldukça hatta imkânsız bile olduğu kabul edilir. Yine de insanların rüyasında bizi görmelerini sağlayacak belirli yöntemler mevcuttur. Nasıl mı?

Üçlü Saatlerin Anlamları: 03:33 - İstikamet Mutluluk!

03:33, 03:33, 03:33... Neredeyse bu saatin sizi takip etmeye başladığını düşüneceksiniz! Gece uykunuzu bölen basit bir tesadüften çok daha fazlasıyla mı karşı karşıyasınız? Kesinlikle öyle! Üçlü saatler şans eseri karşımıza çıkmaz. Onlara kendinizi kaybolmuş hissettiğiniz anlarda denk gelirsiniz. Evren ve koruyucu melekler doğru yolu bulabilmeniz adına size yol göstermek istiyor! Onların tavsiyelerine kulak verin....

Kara Ay Nedir?

Kara Ay'ı gökyüzünde aramanın anlamı yok! Gerçek anlamda var olmayan Kara Ay, Ay'ın Dünya etrafındaki yörüngesindeki duraklarından birine karşılık gelir. Peki Kara Ay, burcunuz üzerinde ne gibi etkilere sahiptir? Uzman astrologlarımız bu gizemli Ay'ın tüm yönlerini sizler için derledi.

Burcunuza Dair Her Şey