YEŞİLÇAM USTALARI VE BURÇLAR

tarihinde

<strong>Onlar kalbimize taht kuran, repliklerini ezbere söylediğimiz, ortak kültürümüzün yapıtaşı filmleri canlandıran sanatçılar. Onlar Yeşilçam’ı Yeşilçam yapan samimiyetin kahramanları. Onları birçok rolde gördük tanıdık. Peki burçlarını da bilmek ister misiniz?</strong>


Onlar kalbimize taht kuran, repliklerini ezbere söylediğimiz, ortak kültürümüzün yapıtaşı filmleri canlandıran sanatçılar. Onlar Yeşilçam’ı Yeşilçam yapan samimiyetin kahramanları. Onları birçok rolde gördük tanıdık. Peki burçlarını da bilmek ister misiniz?


 


KOÇ

Kadir İnanır - 15 Nisan 1949

Kadir İnanır Zodyak kuşağının lideri olmalıydı tabiki. Listemizi onunla açmaktan onur duyuyoruz. O tam bir koç erkeği örneği. Lider ruhlu, delikanlı karakterli, çabuk parlayan ve çabuk sönen, yanındakileri asla yalnız bırakmayan, riskler alan biri. Baskın karakterli, ortama girdiği zaman ben buradayım diyen, ipleri eline alıp kendine birçok sorumluluk yükleyen, kendini zorlayan bir yapısı var. Aynı zamanda eğlenmeyi bilir, kahkahası boldur. Onunla geçinmeyi bilenlere dünyanın en güzel günlerini yaşatır. İlişkilerinde yalan atmak, oyunlar oynamak ona göre değildir. Nettir ve rekabetçidir. Yalnız prens/prensesleri oynamaya bayılır ama popüler olsun ister. Ne diyelim, koç burçları bu eksantrik denklemin vücut bulmuş halidir.


BOĞA


Ayhan Işık - 5 Mayıs 1929

Boğa burcu için Ayhan Işık’ı seçtik çünkü o klas kelimesinin adeta karşılığı. Boğa burçları zevk sahibidir, lüksü severler. Onları pahalı kıyafetler, aksesuarlar ya da arabalarla görmeniz mümkündür. Aynı zamanda tensel çekime çok önem verirler, tutkululardır. Onların yanında huzur bulmanız için her şeyi yaparlar, ortalığı yatıştıran, orta yolu bulan kişiler Boğalardır. Rekabet, kavgadan çok barışı tercih ederler. Keyif insanlarıdır kısacası. Yemeğe düşkünlükleri, ortaklaşa işlerde başarılı olmaları sosyal yaşamda yalnız kalmamalarını sağlar. Çoğu kimsenin düşündüğü gibi çabuk sinirlenen bir yapıları yoktur ama bir kere öfkelendikten sonra sakinleşmeleri vakit alır.

İKİZLER

Adile Naşit - 17 Haziran 1930

Bir dönem çocuklarla çocuk olup onları uyutan ya da Hababam Sınıfının her türlü yaramazlığını sineye çekip onlara ayak uyduran Adile Naşit tabiki de ikizler burcu. Meraklı, renkli bir kişiliği vardır. Durağanlık ona göre değildir, kıpır kıpır olması da bundandır heralde. Duygu karmaşıklıkları ona göre değildir, hayatı basit algılayan ve sade yaşayan biridir. İyi niyete, duygulara çok önem verir. Çabuk kırılmaya yakın bir yapısı vardır bu sebepten çok sosyal olsa da kendini güvende hissettiği ortamlarda bulunmayı tercih eder. Çok yönlüdür, aynı anda birçok işle ilgilenebilir ve birçok alanda başarılı olabilir. Yaratıcıdır ve sorun çıkartmak yerine çözüm üretir.

En iyi astrolog ve falcılarla telefondan konuşun, geleceğinizle ilgili tavsiyeler alın ►
Hemen Ara

YENGEÇ


Türkan Şoray - 28 Haziran 1945

Bu duygu yüklü gözlerin sahibi Türkan Şoray tabiki de bir Yengeç kadını. Evine bağlı, geleneksel biridir. Sezgilerine güvenerek yaşar. Etrafındakileri kendinden daha çok düşünür ve korur, fedakardır. Yaz aşkı insanı değildir, ilişkide uzun ömür arar. Karşı tarafın hatalarını örter hatta bazen ilişkinin devamı için hataları görmezden gelir. Hafızası çok güçlüdür, her şeyi bilmek onu kendini güvende hissettirir. Güvende hissetmediği zamanlarda kabuğuna çekilir, sessiz kalır. Şefkatlidir, iyi bir arkadaştır, dinleyicidir. Onda bir anne kucağı rahatlığını bulursunuz. Onun güvenini kazanırsanız, sizinle bir ömür geçirecek yengeci bulmuşsunuz demektir.

ASLAN


Münir Özkul - 15 Ağustos 1925

İlham veren ve her türlü durumda güçlü durmakta üstüne olmayan Kel Mahmut u canlandıran Münir Özkul kendi burcuna yakışır bir roldeymiş. Çünkü aslanlar öğretmenler gibi güvenilir ve koruyucu kimselerdir. Kendilerine olan inançları tamdır bu sebepten yanlışlarını görmeleri çok zor olur. Birçok kimse onları despot, zorlayıcı biri olarak görebilir halbuki o etrafındaki herkesin iyiliğini düşünerek liderliği eline almıştır. Enerjiklerdir, atletik bir yapıya sahip olurlar. İlgi çekmeyi severler, büyük rollerin, risklerin insanı onlardır. Onlarla çocuklar gibi eğlenmek mümkündür. Güneşli günleri, yaşamayı, gösterişi seven bir yapıları vardır. Gerçek bir dost, sırdaş olurlar. Prensipleri ve yaptıkları onların hayatlarının temel taşlarıdır.

 

BAŞAK


Cüneyt Arkın - 7 Eylül 1937

Her rolün altından kalkan, çalışkan ve alçakgönüllü Cüneyt Arkın tam bir Başak erkeğidir. Gözlem gücü ve analiz yetenekleriyle kendini her türlü duruma hazırlar. Çünkü mükemmelliyetçilik onun işidir. Filmlerde surlardan atlasa da gerçcek hayatta işini asla riske atmaz. :) Hayatı basite almaz onun için asıl güzellikler detaylarda gizlidir. Bu sebepten ne giydiğinden ne yediğine her şeyde kendi imzası vardır. Sağlıklı olmak ve sağlıklı beslenmek onlar için çok önemlidir. Çoğu kişinin düşündüğünün aksine romantik değillerdir, daha çok gerçekçi bir yapıları vardır. İlişkilerde karşı tarafa yardım etmeyi kendine görev bilir, işleri kimse ona sormadan o kendi yapar. Düzenli ve tertipli halleri, her duruma hazır tavırları ve gözlerindeki parıltıyla onları en zeki burçlardan biri olarak görürüz.

TERAZİ


Yıldız Kenter - 11 Ekim 1928

Nezaket ve asalet Yıldız Kenterin zannedersek diğer adları. Terazi burcu kadını olan Yıldız Kenter kibar ve mantıklı davranmanın kitabını yazıyor diyebiliriz. Bu burç adaletin ve objektif olmanın sembolü haline gelmiştir. Haksızlığa tahammül edemezler, sosyal çevrelerinde duyarlılıklarıyla bilinirler. İletişime ve ortaklaşa çalışmaya uygun çok iyi bir ekip arkadaşı olurlar. Hayır demekte zorluk çekerler, bir durum karşısında kafalarında denge kurana kadar karşısındakini bekletemediğinden, evet der ve gereksiz sorumluluk yüklenirler. Sanata ve güzel olana düşkünlüğü vardır. Bu sebepten bazen fazla harcamalar yapıp bütçesine zarar verir. Yine de kibar ve sevecen Terazi hayatımızı güzelleştiren kişilerin başında gelir.

 

AKREP


Kemal Sunal - 11 Kasım 1944

Hepimizin hayatına nüfuz eden gülüşü tabi ki de duygu dolu Akrep burcu olmasından kaynaklanıyor. Kemal Sunal diğer akrep burçları gibi derin biri, hayatı ve genel-geçer gerçeklikleri sorgulayan, değişime açık bu sebepten de kendini hep geliştiren biri. Her filminde hem çizgisini koruyup, yüzlerce farklı karaktere bambaşka hayatlar verebilmesinin arkasında da bu yatıyor olmalı. Akrepler kararlı kişilerdir, bir işi yarım bıraktıkları ya da savsakladıkları görülmez. İkili ilişkilerinde tutkuyu, sürprizi ve güveni bir arada ararlar. Bu sebepten sevdiklerine karşı biraz zorlayıcı olabilirler. En iyi sır saklayan burçtur. Gizem ve çekicilik bu burcun anahtar kelimeleridir. Akreplerle ilgili konuşurken ‘onda adını koyamadığım bir şey var’ı çok duyarsınız, bu onların derinlerde yaşamalarından kaynaklanır.

YAY


Gülşen Bubikoğlu - 5 Aralık 1954


Bu hayat dolu Yeşilçam kadını elbette Yay burcu! Yaylar Gülşen Bubikoğlu'nun canlandırdığı birçok karakterde olduğu gibi hayatı gezerek, keşfederek, yeni insanlar ve mekanlar tanıyarak deneyimlemek ister. Yay burçları bağnaz olamaz, onlar yeniliğe açık, özgürlüklerine düşkün ve felsefi konulara meraklı kimselerdir. Yine de birinin onların görüşünü eleştirmesini istemezler. Onlar zaten keşfederek, deneyerek belki de yanılarak doğruyu er geç bulacaklardır. Karşı cinsten entelektüel birikim ve anlayış beklerler. Neşelerini ve hareketli günlük yaşamını paylaşacak kişileri ararlar. Karamsar ve depresif insanlardan kaçarlar. Onlar için hayat üzgün şekilde evde oturarak geçirmek için çok kısadır. Gülşen Bubikoğlu’nun da böyle bir kadın olması sizi hiç şaşırtmadı değil mi?

Hoşgeldiniz kampanyasıyla ilk 10 dakikalık konuşmanız 3,5tl !!! ►
Hemen Ara


OĞLAK


Filiz Akın - 2 Ocak 1943

Soğukkanlı, ağırbaşlı, planlı programlı Yeşilçam aktrisi kim desek sanırız herkes Filiz Akın der. O sorumluluk alan yapısı, olgun davranışları ve insanların bakışına önem veren hayat prensibiyle tam bir Terazi kadını. Zorlukların üstesinden gelebilen, kararlı, dediğim dedik, bazen de inatçı biridir. Parasının hesabını bilir çünkü çalışmak, iş hayatı, profesyonellik onun hayatının önemli bir parçasıdır. O yüzdendir ki onu gereksiz harcamalar yaparken, parasını lüks eşyalara harcarken görmeniz çok mümkün değildir. Sadeliğin şıklığını tercih eder. Karşı cinsten kendilerini dengeleyen bir karakter beklerler.

KOVA


Tuncel Kurtiz - 1 Şubat 1936

Türk sinemasında orjinallik denince ilk akla gelen isimlerden biridir Tuncel Kurtiz. Kendine has tarzı, karakterlere hayat veriş biçimi, sanatı hayata bakış açısıyla birleştirmesiyle hepimizin kalbine taht kurmuş değerli bir Yeşilçam aktörüdür. Kova burcu biri olarak baskıya gelemez, duygusallıktan çok akılcıdır, sosyal alanlarda güçlü olabilecek yapıdadır ve herkesin kalbini fethedecek kadar arkadaş canlısıdır. Fakat bu herkesle anlaşacağı anlamına gelmez. Akıl sorulacak kişilerdendir, sizi dinler ve objektif olarak yardım ederler. Fakat sorunları duygusal açıdan görmeleri zor olduğundan insanları istemeden kırdıkları olur.

BALIK


Sadri Alışık - 5 Nisan 1925


Sempatik, duygusal, hayalperest Sadri Alışık tüm özelliklerini taşıdığı Balık burcu. Hem kendini aşmak ister, toplumun bir parçası olmak ve birliği güzelleştirmek ister hem de utangaç ve fedakar yapısıyla kendini ön planda bir türlü bulamaz. Kendini adayacağı bir ilke arar. Hayır işleri, sosyal sorumluluklar bunlara örnek oluşturabilir. Balık burçları özverili kişilerdir, kendilerinden çok kolektife önem verirler. Bazen farkında olmadan özverileriyle karşı tarafı yorabilirler. Anlayışlı ama güçlü karakterli insanlarla beraber olmalarında fayda vardır. Romantik, yaratıcı biraz da unutkan olurlar ama en iyi aşık olan burçtur.


Bunları da seveceksiniz

2017 Burç Yorumlarınız Hüseyin Akdağ'dan

Burcunuza göre Zayıflama Önerileri

Find similar articles on this topic :

Burç yorumlarınız e-posta kutunuza gelsin!

Son Yazılarımız

25 Mart Terazi Dolunayı: En çok hangi burç etkilenecek?

Bu ay Dolunay 25 Mart Pazartesi günü Terazi burcunda gerçekleşecek. Bizi duygusal olduğu kadar profesyonel ilişkilerimizi de gözden geçirmeye davet eden bu Dolunay'In etkisi altında ya insanlarla yeniden kurmak ya da söz konusu ilişkiye veda etmek konusunda bir karara varacağız.

Kova Burcunun Özellikleri

20 Ocak ve 19 Şubat tarihleri arasında doğan Kova bağımsızlığına düşkün bir burçtur. Ait olduğu çevreden ve prensiplerden ayrışıp başka bir yolda ilerlemek ister. Kendi değer yargılarını belirlemeyi tercih eden Kova, düşünme ve harekete geçme özgürlüğünü ortaya koymak için çabalar. Özgün, yenilikçi, meraklı ve değişken bu burç her duruma uyum sağlamayı başarabilir. Kova burcunun astrolojik portresini keşfetmeye hazır mısınız?

2024 Ay Takvimi

Bizi çoğu zaman uykusuz bıraksa da Dolunay’ı seyretmek ne kadar da keyiflidir! Bahçe düzenlemek, saç kestirmek, doğumlar ve gerginlikler: Ay’ın evrelerini iyi bilmek size gündelik hayatta önemli kazançlar sağlar. Sizin için hazırladığımız 2022 takvimi sayesinde siz de bu fırsatlardan faydalanın!

Burçların Aşk Uyumu

Aşk ilişkileri her ne kadar karmaşık olsalar da burçların uyumu sayesinde hangi burçlarla iyi geçindiğinizi ve hangilerinden kaçınmanız gerektiğini öğrenmeniz mümkün. İlişkinizin yürüyüp yürümeyeceğini ya da ideal partnerinizin nasıl olması gerektiğini mi merak ediyorsunuz? O zaman burcunuzun diğer burçlarla uyumunu keşfetmenin tam zamanı!

Doğum Haritası Analizi Nasıl Yapılır?

Doğum haritanız kişiliğiniz ve geleceğiniz hakkında her şeyi bir bir ortaya koyar! Doğum haritası analizi sayesinde kendinizi ve çevrenizdekileri daha iyi tanıyarak daha doğru kararlar alabilirsiniz. Astroloji yazılarımız ve doğum haritası analizinizle kişiliğinizin sırlarını keşfedin!

En Sevilen Yazılar

Numeroloji 2024: Sayılardaki Kaderiniz

2024, 8 rakamının yılı olacak. Sonsuzluğu ve gücü temsil eden bu rakam global boyutta bir adalet ve denge arayışına işaret ediyor. Büyük zıtlıkların ortasında, hak ve idealler için verilen büyük mücadele bizi bekleyen yıla damgasını vuracak. Kişisel yıl sayınızı kullanarak, 2024'te sizi nelerin beklediğini keşfedin!

Ay Takvimine Göre Saç Kestirmek: Doğru zamanı seçin!

Birçok kişinin de bildiği gibi Ay bitkilerin büyümesi ve uzamasında büyük bir etkiye sahiptir. Çiftçiler de tohum ekerken bu ilişkiyi dikkate alırlar. Benzer bir şekilde Ay saçlarımızın uzamasında da etkilidir. Saçlarınızın daha gür ve hızlı ya da yavaş uzaması için dikkat etmeniz gereken noktaları keşfedin!

Kuşların Ardındaki Gizli Anlamlar ve Semboller

Eğer kanatları kocaman açılmış bir kartal görmek başarıya işaret ediyorsa, bir kuzgunun bakışına rast gelmek kötü şeylere alamettir! Huzurlu bir şekilde bir o yana bir bu yana uçan ya da yanı başımızda duran kuşlar geleceğimize dair gizemlerle doludur. Onların ötüşlerini dinleyip türlerini tespit ederek bu mesajları anlamak mümkündür. Hayat size neler mi hazırlıyor? Cevaplar gökyüzünde ve bu yazıda!

Kara Ay Nedir?

Kara Ay'ı gökyüzünde aramanın anlamı yok! Gerçek anlamda var olmayan Kara Ay, Ay'ın Dünya etrafındaki yörüngesindeki duraklarından birine karşılık gelir. Peki Kara Ay, burcunuz üzerinde ne gibi etkilere sahiptir? Uzman astrologlarımız bu gizemli Ay'ın tüm yönlerini sizler için derledi.

Burcunuza Dair Her Şey