Başak Burcunun Özellikleri

tarihinde

24 Ağustos ve 22 Eylül arasında doğan Başak burcu kendi içlerine dönüktür ve devamlı kendilerini sorgularlar. Bu yüzden kendilerini dış dünyaya kapatabilirler. Tüm eylemlerini metodik bir şekilde analizler ederler, ölçerler, hesap eder ve seçerler. Organizasyonun ve özeleştirinin ustası olan bu burç düzene ve disipline ihtiyaç duyar. Başak burcunun astrolojik portresini keşfetmeye hazır mısınız?

Başak Burcunun Özellikleri

Başak burcunun astrolojik anlamı 

Düşünme süreçlerini etkileyen Merkür yönetici gezegeniniz ve sizi etrafınızı çevreleyen her şeyi ele almayı, ölçmeye, tartmaya yönlendiriyor. Sistemli ve eleştirel bakışa sahip bir insansınız. Yaşadığınız ana odaklanıyorsunuz, geçmiş ve gelecek sizi o kadar ilgilendirmiyor. Sürekli çevrenize faydalı olmak için çabalıyorsunuz ama kimi zaman kendinizi detaylarda kaybediyorsunuz. İhtiyatlı ve vicdanlı kişiliğiniz sayesinde, düzene ve göreve yönelik içten gelen bir eğiliminiz var. Mükemmeliyetçisiniz ve hata yapmak konusunda deliler gibi endişelendiğiniz için, yaptığınız iş kusursuz olduğuna ikna olmadan durmanız neredeyse imkansız. 

Mükemmeliyetçi yönünüz insanlara güven veriyor ve bu yüzden de size sorumluluk yüklemekten çekinmiyorlar. Aşk hayatınızda duygularınızı kalbinizin sesini dinlemeyi unutacak kadar fazla analiz ediyorsunuz.


Başak burcuna dair bilmeniz gereken 10 özellik

  • Doğum tarihi: 24 Ağustos - 22 Eylül
  • Güçlü Yönleri : Kesinlik, mantık
  • Nitelikler : Nezaket, kibarlık
  • Olumsuz yönleri: Kılı kırk yarmak, sertlik 
  • Değerli taşlar : Agat, jasper
  • Gezegen: Merkür
  • Element : Toprak
  • Renkler: Bej, gri
  • Metaller: Aluminyum, bronz
  • Vücutta karşılık gelen bölgeler: Sindirim sistemi, bağırsaklar

Geleceğe dair sorularınız mı var? Falcılarımızla iletişime geçin



Başak burcunun portresi

Başak tıpkı Boğa ve Oğlak gibi Toprak burçlarına mensuptur. Çevresinin güvenilir, düzenli ve huzurlu olmasını ister. Yaşamını çeşitli bölümlere ayırır. Ancak bu Başak burcunun hayal kurmasını ya da hırslı olmasına olmaz. Ama asla olayların gelişine göre hareket etmez. O yolunu en baştan kafasında çizilmiştir!


Merkür'ün etkisi altındaki Başak, iletişim dünyasıyla özel bir ilişki içerisindedir. Kelimeler ve fikirler konusunda iyi olduğu için rahatça denemeler yazabilir, sunumlar ve konuşmalar yapabilir. Bu yüzden bu burçtan birçok insan gazeteci ya da yazar olmayı tercih eder. Başak burçları yaşamlarındaki her olayı sanki onu ilk defa yaşıyormuş gibi deneyimler. Gündelik yaşamlarından ders çıkarırlar ve bu sayede diğer insanlara da yardımcı olurlar. Birçoğu insanlara yardım edebildikleri hemşirelik gibi meslekleri icra ederek mutluluğu yakalar. 


Başak burcu vücutta sindirim sistemini ve özellikle de bağırsakları etkiler. Bu burca mensup kişilerin ilerleyen yaşamlarında sorun yaşamamaları adına bu vücut bölgelerine ayrı bir özen göstermeleri gerekebilir. Başak burçları ayrıca etraflarındaki insanların eleştirilerine maruz kalmaktan korku duyarlar. Başak burçları fazla titiz olmalarıyla ünlüdür. Onlar karşısında daha toleranslı olmayı öğrenmek ya da bazı tavizler vermek gerekebilir. 


Başak burcu hangi burçlarla uyumlu?

Başak burcu Oğlak, Boğa ve Kova burçları ile uyumludur. Burç uyumunuzla ilgili daha fazlasını öğrenmek istiyorsanız Başak burcunun aşk uyumuna göz atmayı ihmal etmeyin! 


Başak burcunun olumlu özellikleri

Ne kadar zorluklarla dolu olaylarla uğraşsanız da, siz daima işini tamamlamasını bilen ve bunu oldukça alçakgönüllü bir şekilde yapan bir insansınız. Zeki, mantıklı ve dikkatli bir insan olduğunuz için her işinize ayrı bir özen gösteriyorsunuz. Sorumluluk sahibisiniz ve hiçbir işinizi şansa bırakmıyorsunuz. Sizin için başarıya giden yegane yol bu. Başarmayaysa gerçekten ihtiyaç duyuyorsunuz. Asla kendinizi sorgulamaktan vazgeçmiyorsunuz ve bu durum kimi zaman özgüven eksikliğine yol açabiliyor. 


Arkadaşlık ya da aşk ilişkilerinde, evde ya da işte neredeyse hiç taviz vermiyorsunuz ama sevgi dolu ve özverili olduğunuz ölçüde insanlar sizi affetmekten çekinmiyor. Ketum bir insansınız ve ancak sizi dinlemek isteyenlerle paylaşımda bulunuyorsunuz. Etrafınıza huzurun hakima olması adına her meseleye ve her insana ayrı bir özen gösteriyorsunuz. Aşırı derecede sabırlı ve disiplinli olduğunuz için evinizde de işinizde verimli çalıştığınızdan emin olmak istiyorsunuz. Sizin gibi düzenli ve vicdanlı insanların yanında mutlu oluyorsunuz.


 Aksi durumda size alışmak için insanın biraz çaba sarf etmesi gerekiyor. Yaşamınız tam bir istikrar örneği. İdeal partnerinizi bulmakta zorlansanız da onu bulduğunuz zaman asla bırakmıyorsunuz. Anlaşmazlıklardan kaçınmak adına arkadaşlarınızı özenle seçiyorsunuz ve işle ilgili tutumunuz size risksiz ve düzenli bir kariyer vaat ediyor.

Başak burcunun olumsuz özellikleri

Bazı eğilimlerinizi abarttığınız takdirde katlanılması imkansız bir insan olabiliyorsunuz. Dışardan soğuk ve ciddi göründüğünüz için doğallık konusunda büyük eksiklikleriniz var. Bilindiği üzere işinizi asla şansa bırakmıyorsunuz. Detaylarla kafayı bozduğunuz için neredeyse hastalıklı ve takıntılı bir yaklaşım ortaya koyuyorsunuz. Özellikle de yeterince başarılı olamama düşüncesi verimliliğinizi olumsuz etkiliyor. Tedirgin kişiliğiniz yüzünden kısa sürede sakar ve ne yapacağınızı bilemez hale geliyorsunuz. Biraz geri adım atıp, önemsiz detaylar yerine esas meselelere odaklanmaya çalışın.


 Aşkla ilgili meselelerde ise insanlara güvenmeyi öğrenmeniz şart. Partnerinizi özenle seçiyorsunuz ve kalbinize ulaşmak için söz konusu kişinin size epey bir süre kur yapması gerekiyor.  Buna karşılık ilişki içerisinde güvensiz ve kuşkulu bir aşıksınız. Rahatlamak konusunda başarısız olduğunuz için en ufak bir problem sizi sinirlendirmeye, partnerinizin başından aşağı da kaynar sular dökülmesine yetiyor. Bu yüzden de sizin ironi ve eleştiri dolu zehirli yorumlarınıza katlanmak zorunda kalıyor. İkili ilişkilerde romantizm eksikliği çekiyorsunuz. 


Hayatınızı duygularınızdan çok gündelik işleriniz kontrol ediyor.  Arada sırada ruhsuz ve muğlak aşk sözcükleri mırıldanmakla yetiniyorsunuz. Fazla entelektüel olduğunuz için duygularınızı rasyonalize ediyorsunuz. Onları ifade etmekte zorlandığınız için size bir zayıflıkmış gibi geliyorlar. Biraz rahatlamaya çalışın, aşk ancak dizginleri elinizden bırakırsanız sizi bulacaktır. 


Daha fazlası için

Burçlarla ilgili daha fazla bilgi almak için bu yazılarımıza da göz atabilirsiniz. 

Find similar articles on this topic :

Burç yorumlarınız e-posta kutunuza gelsin!

Son Yazılarımız

24 Nisan Akrep Dolunayı: En çok hangi burç etkilenecek?

Bu ay Dolunay 24 Nisan Çarşamba günü Akrep burcunda gerçekleşecek. Bizi duygusal olduğu kadar profesyonel ilişkilerimizi de gözden geçirmeye davet eden bu Dolunay'In etkisi altında ya insanlarla yeniden kurmak ya da söz konusu ilişkiye veda etmek konusunda bir karara varacağız.

Boğa Burcunun Özellikleri

Boğa her şeyden önce sakin bir yaşama özlem duyar. Maddi rahatlığa sahip olmak ister. Basit ve doğal bir karaktere sahip olan bu Toprak burcu hayatın küçük zevklerinden keyif almasını bilir. Duygusal, sadık, muhafazakar ve biraz da bencil olan Boğa, karmaşalardan uzak durur. Boğa burcunun astrolojik portresini keşfetmeye hazır mısınız?

Boğa Burcunu etkilemenin yolları

Birinden hoşlanıyorsunuz ama ona yakınlaşma fırsatı bile bulamıyor musunuz? Burcunu biliyorsanız bu ipucu yeterli! İşte Boğa burcunu etkilemenin yolları!

Koç Burcu Erkeğini Sekiz Adımda Baştan Çıkarın

Koç burcu insanları etkileyen tutkulu ve güçlü bir kişiliğe sahiptir. Ama dikkatli olun. Koç burcu çok çapkındır. Kur yapmayı çok sever ama çabucak da sıkılır... Uzman astrologlarımız Koç burcunu baştan çıkarmanın püf noktalarını bizlerle paylaşıyor!

Astral Seyahatin Teknikleri, Sırları ve Tehlikeleri

Daha önce astral seyahatten bahsedildiğini duydunuz mu? Peki hiç denemek fikri aklınızdan geçti mi? Ancak bu pratiğin hafife alınmaması gerekir ve bazı bilgilere sahip olmak oldukça önemlidir. İşte tam da bu sebepten bu olağanüstü deneyimle ilgili tüm bildiklerimizi sizlere aktaracağız. Astral seyahatin tekniklerini, sırlarını ve tehlikelerini öğrenmeden bu yola çıkmanızı istemeyiz!

En Sevilen Yazılar

Numeroloji 2024: Sayılardaki Kaderiniz

2024, 8 rakamının yılı olacak. Sonsuzluğu ve gücü temsil eden bu rakam global boyutta bir adalet ve denge arayışına işaret ediyor. Büyük zıtlıkların ortasında, hak ve idealler için verilen büyük mücadele bizi bekleyen yıla damgasını vuracak. Kişisel yıl sayınızı kullanarak, 2024'te sizi nelerin beklediğini keşfedin!

Ay Takvimine Göre Saç Kestirmek: Doğru zamanı seçin!

Birçok kişinin de bildiği gibi Ay bitkilerin büyümesi ve uzamasında büyük bir etkiye sahiptir. Çiftçiler de tohum ekerken bu ilişkiyi dikkate alırlar. Benzer bir şekilde Ay saçlarımızın uzamasında da etkilidir. Saçlarınızın daha gür ve hızlı ya da yavaş uzaması için dikkat etmeniz gereken noktaları keşfedin!

Kuşların Ardındaki Gizli Anlamlar ve Semboller

Eğer kanatları kocaman açılmış bir kartal görmek başarıya işaret ediyorsa, bir kuzgunun bakışına rast gelmek kötü şeylere alamettir! Huzurlu bir şekilde bir o yana bir bu yana uçan ya da yanı başımızda duran kuşlar geleceğimize dair gizemlerle doludur. Onların ötüşlerini dinleyip türlerini tespit ederek bu mesajları anlamak mümkündür. Hayat size neler mi hazırlıyor? Cevaplar gökyüzünde ve bu yazıda!

Kara Ay Nedir?

Kara Ay'ı gökyüzünde aramanın anlamı yok! Gerçek anlamda var olmayan Kara Ay, Ay'ın Dünya etrafındaki yörüngesindeki duraklarından birine karşılık gelir. Peki Kara Ay, burcunuz üzerinde ne gibi etkilere sahiptir? Uzman astrologlarımız bu gizemli Ay'ın tüm yönlerini sizler için derledi.

Burcunuza Dair Her Şey

Geleceğinizi aydınlatın - 📞 (0850) 377 76 51

Aklınıza takılan sorular mı var? Cevaplar bulmakta zorlanıyor musunuz? Falcılarımıza danışarak kesin ve net cevaplar edinebilirsiniz.

Hemen arayın +90 850 377 76 51 Diğer uzmanları keşfedin