Akrep Burcunun Özellikleri

tarihinde

Akrep burcu hem tutkulu hem de soğukkanlı bir burçtur. Mevcut düzene karşı koyduğu ve içinde bulunduğu durumu en uç noktalara taşıyacak şekilde kendisini ifade eder. Akrep, yaratıcılık konusunda öne çıkan bir burçtur. Bu yaratıcılığı iyi mi yoksa kötüye kullandıkları ise onların bileceği bir şeydir!

Akrep Burcunun Özellikleri

Akrep burcunun astrolojik özellikleri 

Akrep burcu Mars ve Plüton gezegenleri tarafından kontrol edilir. Sahip olduğunuz içgüdüler kendinizi tutkuyla ifade etmenizi ve duygularınızı yoğun bir biçimde yaşamanız konusunda etkilidir. Meseleleri en uç noktasına kadar taşımak konusunda üstünüze yok. Şehvet ve güç size yol gösterse de her şeyden önce asi, kurulu düzene karşı ve eleştirel bir zihne sahipsiniz. 

Diğer insanlarla kurduğunuz ilişkilerde kimi zaman agresif hatta kıskanç davranabiliyorsunuz ama neyse ki zihniniz size doğru yolu göstererek davranışlarınızı sorgulamanızı sağlıyor. Bu sayede daima değişim halindesiniz!  

Akrep burcuna dair bilmeniz gereken 10 özellik

  • Doğum tarihleri: 23 Ekim - 21 Kasım 
  • Güçlü yönleri: Taktiksel beceri, azim
  • Nitelikler: Açık zihinlilik, mücadelecilik
  • Olumsuz yönleri: Agresiflik, karamsarlık
  • Değerli taşlar: Garnet, yakut
  • Gezegen: Mars, Plüton
  • Element: Su
  • Renkler: Kırmızı, gri
  • Metaller: Demir
  • Vücutta karşılık gelen bölge: Genital bölge

Geleceğe dair sorularınız mı var? Falcılarımızla iletişime geçin



Akrep burcunun portresi

Akrep, tıpkı Balık ve Yengeç gibi bir Su burcudur. Akrep gizemli ve içgüdülerine göre hareket eden bir burçtur. Duygularını ve düşüncelerini paylaşmak yerine kendine saklamayı tercih eder. Bir Akrep burcuna gönül rahatlığıyla sırrınızı paylaşabilirsiniz. Onu kimselere söylemeyecektir.

Akrep burcu, değişimlerin ve karmaşının gezegeni Plüton'un etkisi altındadır. Bu gezegenin yavaş hareketi Akrep burcuna sakin ve dingin bir tavırın yanısıra gizemli bir yön de bahşeder. Akrep burçlarının yoğun duygulara sahip olduğu söylenir, zira evrenin işleyişini çok iyi anladıkları düşünülür. Başladıkları her işe kendilerini adamaları sayesinde büyük liderler olarak bilinirler. Güçlü fikirleri ve enerjileri sayesinde büyük değişimler ortaya koyabilirler. 

Akrep burcu cinsel organları kontrol eder. Akrep burçları cinsellikle, arzu ve tutkuyla ilişkilendirilse de bedenlerindeki bu bölgelerin sağlığına dikkat etmeleri önemlidir. Güçlü iradeleri ve kararlılıkları sayesinde, Akrep burçları isterlerse sağlıklarında önemli değişimler gerçekleştirebilirlerAkrep burcu biri ona karşı çıktığı takdirde sorunlara sebep olabilir. Yalan dolandan ve kaçamak tavırlardan nefret etse de kimi zaman çok kıskanç ve kin dolu olabilir. Bu yüzden de daha toleranslı davranmayı öğrenmesi gerekebilir. 

Cesur yaratılışları sayesinde Akrep burçlarıyla harika arkadaşlıklar kurmak mümkündür. Ama önce duygularını ve hayallerini çevrelerindeki insanlarla paylaşmayı öğrenmeleri gerekir. Akrep burcu o kadar çok duyguya ve düşünceye sahiptir ki onları bir çırpıda keşfetmek hayli zor olacaktır.

Akrep burcu hangi burçlarla uyumlu?

Akrep burcu Boğa, Yengeç, Balık burçları ile uyumludur. Burç uyumunuzla ilgili daha fazlasını öğrenmek istiyorsanız Akrep burcunun aşk uyumuna göz atmayı ihmal etmeyin! 

Akrep burcunun olumlu özellikleri

Akrep, sayısız olumlu özelliğe sahip bir burçtur. Her şeyden önce zorlukların üstesinden gelip adeta küllerinden yeniden doğmasını becermesiyle tanınır. En çetin zorlukları ve sınavları dahi alnın akıyla zaptedebilir. Onu başarısızlıklar dahi durduramaz. Sahip olduğu manevi güç sayesinde daima yeniden ayağa kalkmayı başaracaktır. Kendini sorgulamasını, hızlı ve doğru tepki vermesini bilen bir burçtur. Bir duruma uyum sağlamak adına her şeyi değiştirmekten de geri durmayacaktır.

Hiç kimse krizleri onun kadar soğukkanlık ve özveriyle yönetmeyi beceremez. Bu yüzden de insanlar ona güven duyar. Dürüstlüğüyle de dikkat çeker ve asla yalan söylenmesine tahammül edemez. Daima hakikati dile getiren Akrep burcu, bu özelliğiyle insanların kalbini kırma riski de taşır. 

Akrep sadık ve dürüst bir arkadaştır. Onu günün her saati arayabilirsiniz, size mutlaka cevap verecektir. Ona tüm sırlarınızı gönül rahatlığıyla anlatabilirsiniz. Size asla ihanet etmeyecek, hoşgörülü ve şefkatli bir tavır sergileyecektir. Akrep burcunun bir diğer özelliği ise tutku dolu olmasıdır. Onun yanında gerçekten yaşadığınızı hissedersiniz. Kendi yaşama sevincini insanlarla paylaşmaktan çekinmez ve sevdiklerini harika anılara dönüşen çılgın maceralara sürükler. Akrep burcu ayrıca kararlılığı sayesinde, istediği bir şey söz konusu oldu mu asla geri adım atmayan bir karaktere de sahiptir. 

Akrep burcunun olumsuz özellikleri

Hiç kimse kusursuz değildir ama herkes kendini geliştirebilir! Akrep burcu da öfkesini kontrol altında tutma konusunda zorlanır. İnsanlar onun tutkulu yönünü sevse de abartılı çıkışlarını kontrol etmek epey zordur.  Onun için orta yol diye bir şey yoktur. Ya hep ya hiç tavrını benimser. Bu tür davranışlarsa onu zor durumlara sokar. Her an istenmeyen kazalar ve tartışmalara sebep olabilirler. Şevklerini biraz kontrol altında tutmayı başarırsa, Akrep burcu daha az stresli olacak, çevresi de rahat bir nefes alacaktır. 

Akrep burcu ayrı oldukça agresiftir. Birisi hoşuna gitmeyen bir şey söyledi mi, Akrep burcunun şalteri atar ve farkında olmadan hem sözle hem de  fiziksel olarak öfke dolu tepkiler verebilir. Hemencecik dişlerini göstermek yerine ölçülü davranıp diyaloga açık olmaları onların yararına olacaktır.  

Akrep burcu ayrıca manipülatif tavırlarıyla da ünlüdür. Güce yönelik bitmek bilmeyen açlığı yüzünden, amaçlarına ulaşmak için her şeyi yapmaya hazırlardır. Rakipleri farkına bile varmadan, onların düşünceleriyle oynamasını bilirler. Ancak bu huyları yüzünden insanlar bir noktada onlara güvenmeyi bırakabilir! Bir diğer zaafları ise aşırı sahiplenici tavırlarıdır. Aşk hayatından olduğu gibi arkadaşlıklarında da karşılarındaki kişiyi domine etmeye kalkarlar ve fazla baskıcı olabilirler...

Daha fazlası için

Burçlarla ilgili daha fazla bilgi almak için bu yazılarımıza da göz atabilirsiniz. 

Find similar articles on this topic :

beni anlatmışsınz tşk

sultan ergin bir yıl önce

Burç yorumlarınız e-posta kutunuza gelsin!

Son Yazılarımız

25 Mart Terazi Dolunayı: En çok hangi burç etkilenecek?

Bu ay Dolunay 25 Mart Pazartesi günü Terazi burcunda gerçekleşecek. Bizi duygusal olduğu kadar profesyonel ilişkilerimizi de gözden geçirmeye davet eden bu Dolunay'In etkisi altında ya insanlarla yeniden kurmak ya da söz konusu ilişkiye veda etmek konusunda bir karara varacağız.

Kova Burcunun Özellikleri

20 Ocak ve 19 Şubat tarihleri arasında doğan Kova bağımsızlığına düşkün bir burçtur. Ait olduğu çevreden ve prensiplerden ayrışıp başka bir yolda ilerlemek ister. Kendi değer yargılarını belirlemeyi tercih eden Kova, düşünme ve harekete geçme özgürlüğünü ortaya koymak için çabalar. Özgün, yenilikçi, meraklı ve değişken bu burç her duruma uyum sağlamayı başarabilir. Kova burcunun astrolojik portresini keşfetmeye hazır mısınız?

2024 Ay Takvimi

Bizi çoğu zaman uykusuz bıraksa da Dolunay’ı seyretmek ne kadar da keyiflidir! Bahçe düzenlemek, saç kestirmek, doğumlar ve gerginlikler: Ay’ın evrelerini iyi bilmek size gündelik hayatta önemli kazançlar sağlar. Sizin için hazırladığımız 2022 takvimi sayesinde siz de bu fırsatlardan faydalanın!

Burçların Aşk Uyumu

Aşk ilişkileri her ne kadar karmaşık olsalar da burçların uyumu sayesinde hangi burçlarla iyi geçindiğinizi ve hangilerinden kaçınmanız gerektiğini öğrenmeniz mümkün. İlişkinizin yürüyüp yürümeyeceğini ya da ideal partnerinizin nasıl olması gerektiğini mi merak ediyorsunuz? O zaman burcunuzun diğer burçlarla uyumunu keşfetmenin tam zamanı!

Doğum Haritası Analizi Nasıl Yapılır?

Doğum haritanız kişiliğiniz ve geleceğiniz hakkında her şeyi bir bir ortaya koyar! Doğum haritası analizi sayesinde kendinizi ve çevrenizdekileri daha iyi tanıyarak daha doğru kararlar alabilirsiniz. Astroloji yazılarımız ve doğum haritası analizinizle kişiliğinizin sırlarını keşfedin!

En Sevilen Yazılar

Numeroloji 2024: Sayılardaki Kaderiniz

2024, 8 rakamının yılı olacak. Sonsuzluğu ve gücü temsil eden bu rakam global boyutta bir adalet ve denge arayışına işaret ediyor. Büyük zıtlıkların ortasında, hak ve idealler için verilen büyük mücadele bizi bekleyen yıla damgasını vuracak. Kişisel yıl sayınızı kullanarak, 2024'te sizi nelerin beklediğini keşfedin!

Ay Takvimine Göre Saç Kestirmek: Doğru zamanı seçin!

Birçok kişinin de bildiği gibi Ay bitkilerin büyümesi ve uzamasında büyük bir etkiye sahiptir. Çiftçiler de tohum ekerken bu ilişkiyi dikkate alırlar. Benzer bir şekilde Ay saçlarımızın uzamasında da etkilidir. Saçlarınızın daha gür ve hızlı ya da yavaş uzaması için dikkat etmeniz gereken noktaları keşfedin!

Kuşların Ardındaki Gizli Anlamlar ve Semboller

Eğer kanatları kocaman açılmış bir kartal görmek başarıya işaret ediyorsa, bir kuzgunun bakışına rast gelmek kötü şeylere alamettir! Huzurlu bir şekilde bir o yana bir bu yana uçan ya da yanı başımızda duran kuşlar geleceğimize dair gizemlerle doludur. Onların ötüşlerini dinleyip türlerini tespit ederek bu mesajları anlamak mümkündür. Hayat size neler mi hazırlıyor? Cevaplar gökyüzünde ve bu yazıda!

Kara Ay Nedir?

Kara Ay'ı gökyüzünde aramanın anlamı yok! Gerçek anlamda var olmayan Kara Ay, Ay'ın Dünya etrafındaki yörüngesindeki duraklarından birine karşılık gelir. Peki Kara Ay, burcunuz üzerinde ne gibi etkilere sahiptir? Uzman astrologlarımız bu gizemli Ay'ın tüm yönlerini sizler için derledi.

Burcunuza Dair Her Şey

Geleceğinizi aydınlatın - 📞 (0850) 377 76 51

Aklınıza takılan sorular mı var? Cevaplar bulmakta zorlanıyor musunuz? Falcılarımıza danışarak kesin ve net cevaplar edinebilirsiniz.

Hemen arayın +90 850 377 76 51 Diğer uzmanları keşfedin