1-25 Nisan tarihleri arasında Merkür Retrosu

tarihinde

Hayatımızdaki her şeyi karmaşık hale getiren astrolojik olay olan Merkür retrosunu muhtemelen zaten duymuşsunuzdur 😱. Yalan yok, Merkür retrosu tam bir baş belasıdır. Bu dönemde zorluklar üst üste yığılır, bu yüzden ona hazırlıklı olmak önemlidir. Panik yapmayın, her şeyin çözümü bizde. Merkür'ün 2024 yılında birkaç kez gerileyeceğini bilmelisiniz, işte takvimlerinize not etmeniz gereken tarihler.

1-25 Nisan tarihleri arasında Merkür Retrosu

Gecikmeler, son dakikada program değişiklikleri, arabanızın bozulması, iletişim sorunları ya da tartışmalar... Peki tüm bu sorunların sebebi Merkür retrosu olabilir mi?  😨 Hayatta karşımıza çıkacak zorluklara karşı hazırlıklı olmanın yollarını öğrenmeye ne dersiniz? .

Merkür retrosu: Etkileri ve açıklamaları

Gezegenler Güneş'in etrafında döner. Ama Dünya'dan da gözlemlediğimiz üzere Güneş'in kendisi de hareket hâlindedir ve bu da optik bir illüzyona sebep olur. Dolayısıyla kimi zaman bazı gezegenlerin durduğu ya da geriye doğru hareket ettiği izlenimine kapılırız. Buna retro hareketi adı verilir. Gerçekte ise gezegen yörüngesinde hareket etmeye devam etmektedir.   ronde. 

Bu olayı gözünüzde canlandırmak için durmakta olan bir trenin içinde olduğunuzu hayal edin. Eğer tren diğer yöne doğru hareket ediyorsa onu geriye gidiyormuş gibi algılarız. Efemerisler (gök günlükleri) gezegenlerin bu hareketlerini dikkate alır ve retro hareketi R ile düz hareketi ise D harfi ile ifade ederler. 

📌 Unutmayın:
Merkür retrosu sırasında doğan insanlar yaşamlarında iletişim problemleriyle karşı karşıya kalabilir. Ayrıca özgüven eksikliği çekebilir ya da insanların onları anlamadıklarını hissedebilirler. Bu evre onları içlerine dönmeye yönlendiri

Retro hareketler yaklaşık 3 hafta sürer ve şu anlamlara gelebilir: 

  • Yavaşlamalar, hareketsizlikler
  • Gecikmeler
  • İç dünyaya dönüş
  • Sorgulamalar
  • Derin düşünce süreçleri

Astrolojide gezegen retroları o gezegenin düz hareketi sırasındaki etkilerine göre farklılık gösterir. Dolayısıyla Merkür retrosu iletişim ve ulaşım araçlarını ya da imzalayacağımız anlaşmaları etkileyebilir. 


Geleceğe dair cevabını merak ettiğiniz sorular mı soruyorsunuz? Bizimle iletişime geçin! 


2024'te Merkür retrosu tarihleri

Merkür'ün yılda yaklaşık 3 kez, 88 günde bir Retro konumuna geçtiğini unutmayın!

1 - 25 Nisan: Koç burcunda Merkür retrosu

Koç bir Ateş burcudur ve bu nedenle eyleme geçmekle ilişkilendirilir. Aynı zamanda enerjinin, hızın ve hatta gençliğin sembolüdür. Koç burcu, bir hata yaptıklarında geri adım atmak ve her şeye yeniden başlamak anlamına gelse bile, düşünmeden acele etme eğilimindedir. En azından harekete geçerler, denerler, denerler, denerler...

Genellikle Koç burcunun etkisiyle bir şeylere balıklama atlarız, ama bu sefer değil! Merkür gerilemesi bizi frene basmaya zorluyor. Biraz daha soğukkanlı davranacağız ve harekete geçmeden önce düşüneceğiz.

Daha az spontane, daha az yüzeysel ve daha sabırlı olacağız. Bu bize üzerine inşa edebileceğimiz sağlam bir zemin kurma imkanı tanıyacak. Merkür'ün düşüncelerle ilişkilendirilen bir gezegen olduğunu unutmayalım. Retro konumundayken, düşünme, geri adım atma ve ilerlemeden önce tüm eylem olasılıklarını ve durumu değerlendirme ihtiyacını vurgular. Bu Merkür retrosu bizi yavaşlatsa da bunun Koç'un sebep olabileceği acelecilik, sabırsızlık ve dikkatsizlik gibi hatalarına düşmemek adına olduğunu unutmayın!

İki evreli bir retro

  • 10 - 12 Nisan'da Merkür retrosu Koç burcundaki Güneşle Kavuşum yapacak: Daha çok düzlemdeki eylemlerimizi ve kararlarımızı etkileyecek.
  • 18 - 21 Nisan'da Merkür retrosu Koç burcundaki Venüs'le Kavuşum yapacak: Daha çok duygusal ilişkilerimizi etkileyecek. Fazla hızlı konuşmamalı, insanlara boş sözler vermemli ya da düşünmeden karşımıza ilk çıkan insanlarla ilişki kurmamalıyız. 😬

Bu Merkür retrosundan en çok hangi burçlar etkilenecek?

Merkür retrosu döneminde tüm burçlar sabırlı ve dikkatli olmalıdır. Ancak Nisan ayında Koç, Terazi, Yegenç, Oğlak, Başak ve İkizler burçları özellikle daha çok etkilenecek. Eğer Yükselen'iniz de bu burçlardan biriyse Retronun etkisini yoğun bir biçmde hissedebilirsiniz. Yükseleninizi henüz bilmiyorsanız buradan hesaplayabilirsiniz.

5 - 28 Ağustos: Başak ve Aslan burçlarında Merkür retrosu

Sıkı tutunun! Çünkü Merkür gündelik yaşamınızı altüst etmeye geliyor!

Ekmek kızartma makineniz bozulursa, arabanız çalışmıyorsa, treniniz geciktiyse veya müşteri hizmetleriyle sıkıntı yaşıyorsanız, derin bir nefes almaya çalışın. Merkür adeta sabrınızı test ediyor. Burada yapmanız gereken tek şey biraz sakin kalmaya çalışıp olaylara farklı bir açıdan bakmak, sonuçta bu sorunlar dünyanın sonu değil.

16 Ağustos'tan itibaren çok daha titiz, ölçülü ve bir o kadar da utangaç bir ruh halindeyiz. Her şeyi kontrol etmek, tüm detayları titizlikle mükemmelleştirmek istiyoruz. Başkasından yardım istemek gibi bir şey söz konusu bile olamaz! Bu dönemde belki biraz zaman kaybedeceğiz ama o kadar sevecen ve yardımsever davranacağız ki kimse bize darılmayacak.

26 Kasım - 15 Aralık: Yay burcunda merkür retrosu

Yıl sonumuza renk katmak isteyen Merkür retrosu Yay burcunda konumlanarak başımıza dertler açacak. Bozulan cihazlar, grevler, iptaller derken... maceraya hazır olun! Eğer bir formasyon takip ediyorsanız beklenmedik gelişmeler yaşayabilirsiniz. Ama panik yapmayın! Her şeyi halledecek güce sahibiz. 

Mercure rétrograde Balance : gardons notre calme

Merkür retrosu sırasında özellikle dikkatli olun. Tüm ihtimalleri değerlendirin, hesaplarınızı ve faturalarınızı kontrol edin ve daima bir B planınız olsun.

🙏 Sabır!

Merkür retrosunun yılbaşına denk gelmesi pek hoş değil ama merak etmeyin, 2024'ün ilk gününden itibaren Merkür düz hareketine tekrar başlayacak ve her şey normale dönecek. Finansal durumunuz, iş hayatınız, ilişkileriniz kısacası her şey daha net bir hal alacak ve kararlarınızda kendinizi daha emin hissedeceksiniz. Bu yüzden sabırlı ve cesur olun, Merkür retrosu sadece bir geçici bir süreç!


✨ Yeni bir başlangıç seni bekliyor

İlkbahar geldi, beraberinde ise enerjimizi yenileme, değişim ve dönüşümü benimseme çağrısı getirdi! 🌱✨ Size özel bir koleksiyon hazırladık. Bu yeniden doğuş sezonunda seni yönlendirecek bir rehberliğe ihtiyacın olabilir. İçgüdülerine güven, kendinle uyumlu rezonansları kabul et ve seç. Muhteşem bir dönüşüme kendini hazırlama zamanı! 🌈 Işıldama, gelişme, dönüşme ve çiçek açma zamanın geldi. 🌸

İlkbahar burç yorumu

🌸 Sana özel İlkbahar burç yorumu


Yıldızlar senden yana! 🌟 Kişiye özel burç yorumu satın al ve bu baharda kendinden emin adımlar at.


3.90€


Box ddi Primavera

🌈 İlkbahar Paketi


🌸 Bu paketin içindeki sana özel burç yorumları ve spiritüel koç tavsiyeleri ile önümüzdeki mevsimi nasıl şekillendirebileceğini keşfet! 🌿


24,90€


Merkür Retrosu Paketi

🌀 Merkür Retrosu Paketi


Merkür retrosunu, yeni bakış açıları kazanarak hayatında olumlu bir dönüşüm yapmak için bir fırsat olarak gör. ✨


24,90€



Merkür retrosunun burçlar üzerindeki etkileri

Burçlar Merkür retrosunun etkilerini farklı şekilde deneyimler.

Koç:
Merkür retrosu Koç için ciddi bir sorun teşkil eder. Çünkü diğer burçlara göre çok aceleci ve gergindir. Bu da boşa enerji harcamasına sebep olur.
Boğa:
Boğa burcu retro boyunca yaşamın ritminin yavaşlamasından keyif alacak ve nihayet kendine zaman ayırabilecek.
İkizler:
Son derece sabırsız bir burç olan İkizler bu retrodan en çok etkilenen burçlardan biri olduğu için büyük sorunlar yaşayacak.
Yengeç: 
Yengeç burcunun, retronun sebep olduğu olumsuzluklar karşısında duygusal davranma ihtimali olsa da, olgun davranıp sabretmeye özen gösterecek.
Aslan: 
Aslan gecikmeler ve engeller karşısında eli kolu bağlı hissetse de bu sorunlarla mücadele etmekten de çekinmeyecek.
Başak:
Bu retro Başak burcu için büyük bir endişe ve stres kaynağı olabilir. Özellikle evde yaşanabilecek aksiliklere hazırlı olması şart!
Terazi:
Arkadaşlık ilişkilerini ve duygusal yaşamını etkilemediği müddetçe Terazi bu retroyu son derece sakin ve huzurlu bir şekilde geçirecek. 
Akrep: 
Yoluna engeller çıkmasından hiç hoşlanmayan Akrep'i de zor günler bekliyor. Bu dönemde sık sık öfke patlaması yaşayabilir. 
Yay: 
Yay burcu genelde sabırsız bir burç olsa da bu dönemden sandığı kadar çok etkilenmeyecek ve işlerini tamamlamak için fazladan zamanı olacak
Oğlak: 
İşinizle ve aktivitelerinizle ilgili sorunlar canınızı sıkıyor. İşlerinizi tamamlamak için organizasyon becerilerinize güvenin.
Kova: 
Kova genelde retro dönemlerini en huzurlu geçiren burçlardan bir tanesidir, tabii kişisel yaşamını etkilemediği sürece!
Balık: 
Balık çevresindeki insanların duygularından kolayca etkilenen bir burçtur. Çevresindeki insanlar stresli ve endişeliyse o da aynı şekilde hissedecektir.

Merkür retrosu sırasında kesinlikle yapılmaması gereken şeyler:

1. Arabanızı tamir etmek

Eğer uzun yola gidecekseniz, arabanızın bakımını Merkür retrosundan önce yaptığınızdan emin olun. Tamir işleri bu dönemde zaman alabilir ayrıca retro hareketi ulaşım araçlarında da sorunlara sebep olabilir. Toplu taşıma araçlarında bozulmalar, grevler, trafik olabilir. Bineceğiniz uçağa ya da trene geç kalabilirsiniz. Seyahatlarınızı iyi planlayın.

2. Önemli bir alım yapmak

Merkür retrosu sırasında finansal durumunuzu kontrol altında tutmak da önemlidir. Banka hesaplarınızı ve harcamalarınızı dikkatle gözden geçerin. Eğer bu dönemde önemli bir alım yaparsanız sonrasında pişman olabilirsiniz. (Ürün bozuk çıkabilir ya da sonrasında hoşunuza gitmeyebilir vs.) Ayrıca Merkür retrosu sırasında elektronik aletler de sık sık bozulabilir. 

3. Sözleşme imzalamak

Bazı detayları gözden kaçırabilirsiniz ve bu dönemde hata yapma riskiniz de daha fazla olabilir. Ayrıca bu dönemde nikah ya da düğün planlamaktan da kaçının. 

4. Mesaj göndermek

Merkür retrosu iletişim becerilerimizi olumsuz etkiler. Gönderilmeyen mailler ya da yanlış kişiye iletilen mesajlardan kaçınmak adına ilgili kişiye telefon etmek çok daha yerinde olacaktır. Ayrıca, mesajlarınızın alıcıya ulaştığından emin olun ve boş yere öfkeye kapılmayın. 

5. Düşünmeden konuşmak

Eğer insanlarla kavga etmek istemiyorsanız, konuşmadan önce bin kez düşünün, aksi hâlde ağzınızdan istemediğiniz şeyler çıkabilir! Artık çok geçse de kendinizi ifade etmek için Merkür'ün düz hareketine tekrar başlamasını bekleyin.

Genel hatlarıyla ifade etmemiz gerekirse bu süreçte sabırlı olun ve Merkür'ün düz hareketine yeniden başlamasını bekleyin. Her şeyin yoluna gireceğini göreceksiniz!  

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: 

Find similar articles on this topic :

Burç yorumlarınız e-posta kutunuza gelsin!

Son Yazılarımız

24 Nisan Akrep Dolunayı: En çok hangi burç etkilenecek?

Bu ay Dolunay 24 Nisan Çarşamba günü Akrep burcunda gerçekleşecek. Bizi duygusal olduğu kadar profesyonel ilişkilerimizi de gözden geçirmeye davet eden bu Dolunay'In etkisi altında ya insanlarla yeniden kurmak ya da söz konusu ilişkiye veda etmek konusunda bir karara varacağız.

Boğa Burcunun Özellikleri

Boğa her şeyden önce sakin bir yaşama özlem duyar. Maddi rahatlığa sahip olmak ister. Basit ve doğal bir karaktere sahip olan bu Toprak burcu hayatın küçük zevklerinden keyif almasını bilir. Duygusal, sadık, muhafazakar ve biraz da bencil olan Boğa, karmaşalardan uzak durur. Boğa burcunun astrolojik portresini keşfetmeye hazır mısınız?

Boğa Burcunu etkilemenin yolları

Birinden hoşlanıyorsunuz ama ona yakınlaşma fırsatı bile bulamıyor musunuz? Burcunu biliyorsanız bu ipucu yeterli! İşte Boğa burcunu etkilemenin yolları!

Koç Burcu Erkeğini Sekiz Adımda Baştan Çıkarın

Koç burcu insanları etkileyen tutkulu ve güçlü bir kişiliğe sahiptir. Ama dikkatli olun. Koç burcu çok çapkındır. Kur yapmayı çok sever ama çabucak da sıkılır... Uzman astrologlarımız Koç burcunu baştan çıkarmanın püf noktalarını bizlerle paylaşıyor!

Astral Seyahatin Teknikleri, Sırları ve Tehlikeleri

Daha önce astral seyahatten bahsedildiğini duydunuz mu? Peki hiç denemek fikri aklınızdan geçti mi? Ancak bu pratiğin hafife alınmaması gerekir ve bazı bilgilere sahip olmak oldukça önemlidir. İşte tam da bu sebepten bu olağanüstü deneyimle ilgili tüm bildiklerimizi sizlere aktaracağız. Astral seyahatin tekniklerini, sırlarını ve tehlikelerini öğrenmeden bu yola çıkmanızı istemeyiz!

En Sevilen Yazılar

Numeroloji 2024: Sayılardaki Kaderiniz

2024, 8 rakamının yılı olacak. Sonsuzluğu ve gücü temsil eden bu rakam global boyutta bir adalet ve denge arayışına işaret ediyor. Büyük zıtlıkların ortasında, hak ve idealler için verilen büyük mücadele bizi bekleyen yıla damgasını vuracak. Kişisel yıl sayınızı kullanarak, 2024'te sizi nelerin beklediğini keşfedin!

Ay Takvimine Göre Saç Kestirmek: Doğru zamanı seçin!

Birçok kişinin de bildiği gibi Ay bitkilerin büyümesi ve uzamasında büyük bir etkiye sahiptir. Çiftçiler de tohum ekerken bu ilişkiyi dikkate alırlar. Benzer bir şekilde Ay saçlarımızın uzamasında da etkilidir. Saçlarınızın daha gür ve hızlı ya da yavaş uzaması için dikkat etmeniz gereken noktaları keşfedin!

Kuşların Ardındaki Gizli Anlamlar ve Semboller

Eğer kanatları kocaman açılmış bir kartal görmek başarıya işaret ediyorsa, bir kuzgunun bakışına rast gelmek kötü şeylere alamettir! Huzurlu bir şekilde bir o yana bir bu yana uçan ya da yanı başımızda duran kuşlar geleceğimize dair gizemlerle doludur. Onların ötüşlerini dinleyip türlerini tespit ederek bu mesajları anlamak mümkündür. Hayat size neler mi hazırlıyor? Cevaplar gökyüzünde ve bu yazıda!

Kara Ay Nedir?

Kara Ay'ı gökyüzünde aramanın anlamı yok! Gerçek anlamda var olmayan Kara Ay, Ay'ın Dünya etrafındaki yörüngesindeki duraklarından birine karşılık gelir. Peki Kara Ay, burcunuz üzerinde ne gibi etkilere sahiptir? Uzman astrologlarımız bu gizemli Ay'ın tüm yönlerini sizler için derledi.

Burcunuza Dair Her Şey

Geleceğinizi aydınlatın - 📞 (0850) 377 76 51

Aklınıza takılan sorular mı var? Cevaplar bulmakta zorlanıyor musunuz? Falcılarımıza danışarak kesin ve net cevaplar edinebilirsiniz.

Hemen arayın +90 850 377 76 51 Diğer uzmanları keşfedin