25 Mart Terazi Dolunayı: En çok hangi burç etkilenecek?

tarihinde

Bu ay Dolunay 25 Mart Pazartesi günü Terazi burcunda gerçekleşecek. Bizi duygusal olduğu kadar profesyonel ilişkilerimizi de gözden geçirmeye davet eden bu Dolunay'In etkisi altında ya insanlarla yeniden kurmak ya da söz konusu ilişkiye veda etmek konusunda bir karara varacağız.

25 Mart Terazi Dolunayı: En çok hangi burç etkilenecek?

Her ay meydana gelen Dolunay üzerimizde bazı etkilere sahiptir. Dolunay'ın özellikle uyku düzenini bozduğu ve bu süreçte daha fazla kadının doğum yaptığı söylenir. Esasında Dolunay, Yeniay sırasında (yani 11 Ocak'ta) emeklerimizin karşılığını aldığımız bir süreçtir. Dolunay, bereket, başarı ve mutluluk için bazı seçimler yapmamızın gerektiği kilit anlarla da paraleldir. Dolunay bizi mükafatlandırır ya da başarının yakında olduğuna işaret eder: Doğru yolda olduğumuzu, yakında hedefimize ulaşacağımızı biliriz. Buna karşılık eğer Yeniay sırasında pasif hareket ettiysek ve girişimlerimizde hatalar yaptıysak, Dolunay bizim için bir aydınlanma, farkındalık yaşadığımız, durum değerlendirmesi yaptığımız hatta bir kriz sonrasında bakış açımızı değiştirdiğimiz bir dönüm noktası anlamına da gelebilir.

25 Mart 2024'te Dolunay

Carte du ciel de Pleine lune du 24 février

Mart ayında Dolunay 25 Mart'ta, Türkiye saatiyle sabah 09:00'da Terazi burcunda gerçekleşecek. 


Terazi burcu Dolunayı'ndan burçlar nasıl etkilenecek?

. 📝

Dolunaylar da Yeniaylar da herkesin yaşamını etkileyen astrolojik olaylardır. 25 Mat Terazi Dolunayı'ndan en çok Terazi, Koç, Oğlak, Yengeç, İkizler, Aslan, Yay ve Kova burçları etkilenecek.

Not: Ay burcunuz ve Yükselen'iniz de bu burçlar arasındaysa Dolunay'dan aynı ölçüde etkilenebilirsiniz. 

👉 Bu Dolunay'ın enerjisini değerlendirmek istiyorsanız Dolunay'da dileklerinizi gerçekleştirecek ritüellere göz atın.

25 Mart 2024 Terazi Dolunayı

Terazi burcunda bir Dolunay meydana geldiğinde ♎ Güneş Koç burcunda, Ay ise onun tam karşısında yani Terazi burcunda konumlanır. Dolayısıyla bu bir Güneş-Ay Karşıtlığı meydana getirir. 

Terazi burcundaki Dolunaylar, bizi partnerlerimize karşı taahhütlerimizi ve yükümlülüklerimizi yeniden değerlendirmeye teşvik eder. İlişkilerimizi gözden geçirmek ve gerekirse yolunda gitmeyen şeyleri değiştirmek için mükemmel bir zamandır.

Ben ve diğerleri

Yukarıda da vurguladığımız ki Dolunay 1/7 aksında gerçekleşen bir Ay - Güneş Karşıtlığı'dır. Daha basit bir ifadeyle 25 Mart günü Güneş Terazi burcunda, 7. astrolojik evde, Güneş ise Koç burcunda yani 1. astrolojik evde konumlanır.

Güneş - Ay karşıtlığı ne anlama gelir?

1. astrolojik ev "benliğimizle" ilgiliyken, 7. astrolojijk ev "benliğimizi ve diğerlerini" temsil eder, yani diğer insanlarla kurduğumuz ilişkiler üzerinde etkilidir. 7. astrolojik ev özellikle çiftlerle bağlantılıdır. Evlilikleri veya ortaklıkları sembolize eder. Sosyal ve profesyonel anlamdaysa iş ve finansal ortaklıklarla bağlantılıdır.

Pleine lune en Balance influence et effets

Bu Dolunay aynı zamanda yarı gölgeli bir Ay tutulmasıdır, dolayısıyla etkileri çok daha yoğundur. İlişkilerimiz hakkında bir karara varıp iletişimimizi güçlendirmek için ideal bir döneme karşılık gelir.

Bu Dolunay'la ilgili tavsiyelerimiz

  • İlişkilerinizi gözden geçirin: Terazi burçlarındaki Dolunaylar kişisel ve profesyonel ilişkileri gözden geçirmek için deal zamanlardır. Profesyonel ve finansal ortaklıklarınızın niteliklerini değerlendirin. Eğer bir problem olduğunu düşünüyordanız, onları çözmek için önlem almanın tam zamanı.
  • Sezgilerinizi güçlendirin: Terazi burcundaki bu Dolunay, yarı Ay tutulmasıyla birleşince, hislerimiz ve sezgilerimiz üzerinde yoğun bir biçimde etkiler. Kendinize zaman ayırın, duygularınıza odaklanın ve sezgilerinize kulak verin. Karar alorken onları göz önünde bulundurmak için ideal bir zaman. 
  • Duygularını analiz edin: Duygular, Ay tutulmaları esnasında çok daha yoğundur. Duygularınızı değer verdiğiniz insanlarla paylaşmaktan çekinmeyin. Böylece ilişkilerinizi daha da sağlamlaştırıp, duygusal bağlarınızı güçlendirebilirsiniz.
  • Diyaloga önem verin: Terazi burcu Dolunayları iletişim ve dengeyle bağlantılıdır. Bu dönemde konuşmaktan kaçındığınız konuları gündeme getirmekten çekinmeyin. Tartışmak, yakınlarınızla ve iş ortaklarınızla aranızdaki sorunları çözmek için zaman ayırın.
  • Yükümlülüklerinizi gözden geçirin: Terazi burcundaki Dolunay verdiğimiz sözler ve yükümlülüklerimizi gözden geçirmek için ideal bir zamandır. İster yakın arkadaşınıza verdiğiniz bir söz, ister bir iş kontratı, ister kişisel bir sorumluluk söz konusu olsun, onların şu anki mevcut hedeflerinizle aynı doğrultuda konumlandığından emin olun.

  

Dolunaylar enerjiniz ve duygularınız açısından çok önemlidir. Bir karar almak ya da sorularınıza cevap bulmak için uzman falcılarımıza danışın!


🌕

Dolunay: Mükafat mı farkındalık mı?

Dolunay bir ödülün veya bir ödüllendirme sürecinin başlangıcı olabilir: Doğru yolda olduğunuzdan veya başarıya giden yolu takip ettiğinizden emin olursunuz. Öte yandan, Yeniay sırasındaki girişimlerinizde pasif veya hatalı davrandıysanız, Dolunay bir aydınlanma yaşamanızı sağlar ya da bir kriz görevi görür ve sonrasında kendinizi yeniden yönlendirmenize ve farklı şekilde davranmanıza olanak tanır.

Terazi burcu dolunayının burçlar üzerindeki etkileri

 Koç:
Yaşamınızla ilgili planlarınız yolunda gitmiyorsa bile panik yapmanıza gerek yok. Kapasitelerinizi küçümsemeyin ve sorunlarınızın üstesinden gelebileceğinize inanın.
♉ Boğa:
İşinizle ilgili alabileceğiniz bir haber, finansal durumunuzla ilgili beklentilerinizi baştan aşağı değiştirebilir. Yine de, her şey bitmiş değil. Umutsuzluğa kapılmayın.
 İkizler:
Burcunuzda meydana gelen Dolunay, uyum kapasitelerinizi, espri yeteneğinizi ve el becerilerinizi arttırıyor. Özellikle kendinizle ilgili espriler konusunda üstünüze yok. 
 Yengeç:
Ay bu tarihlerde size yol gösteriyor ve sizi yaşamınızla ilgili projeleriniz üzerine düşünmeye davet ediyor. Gözünüzü dört açın. Hiç beklemediğiniz bir anda yaşadığınız bir soruna çözüm bulabilirsiniz. 
 Aslan:
Bir arkadaşınızla veya meslektaşınızla yaptığınız bir konuşma sayesinde değer verdiğniz bir projeyi yeniden hayata geçirebilirsiniz. Önemli olan bakış açılarınız arasında bir uyum yakalamak.
♍ Başak:
Yakın çevrenizle ilişkilerinizi düzene sokmak için daha çok çaba sarf etmeniz gerekecek. Eğer evle ilgili çok işiniz varsa ve planlarınızı değiştirmek zorunda kaldıysanız bile moralinizi bozmayın. 
 Terazi:
Bir sonraki seyahatinizde gideceğiniz yer konusunda tereddütleriniz mi var? Üzerine iyice düşünün. İşinizdeyse yavaş ama kendinizden emin bir şekilde ilerleyin.
Akrep:
Aldığınız bir borçla veya finansal bir yardımla ilgili haber bekliyorsanız, ilerde sizden işinizle bazı şeyleri değiştirmeniz talep edilebilir. Mücadele etmekten vazgeçmeyin. Başarı şansınız hâlâ var. 
 Yay:
Yerinde saydığınızı mı hissediyorsunuz? Partnerinizden ya da işten bir arkadaşınızdan yardım isteyin. Beraber hareket ederseniz karşılaştığınız sorunları rahatlıkla çözebilirsiniz.
 Oğlak
Dolunay sizden desteğini esirgemiyor ve pratik yaşamınızla veya işinizle ilgili bir sorunun çözümünüzü bulmanızı sağlıyor. Moralinizi yüksek tutun!
 Kova:
Dolunay'ın etkisiyle ekip çalışmalarından alacağınız verim artıyor. Hem beraber çalışmak çok daha eğlenceli değil midir? Kafa denginiz olan insanlarla ortaklık kurun. 
♓ Balık:
Satürn olaylara daha sağduyulu bir şekilde bakmanızı sağlasa da bazen fazla korkak davranabiliyorsunuz. Ay'ın tavsiyelerine kulak verin. Karşılaştığınız engellerle hemencecik yüzleşmek zorunda değilsiniz... 

Bu Terazi Dolunayı aynı zamanda bir Ay Tutulması 

🤔 Ay, Dünya'nın gölgesinde kaldığı zaman gerçekleşen fenomen Ay tutulması olarak adlandılır. Dolayısıyla o esnada Ay'da bulunan birisinin Dünya'nın gölgesi yüzünden Güneş'i hiç görmesi mümkün değildir. Bu fromen yalnızca Dolunay'lar sırasında yeni Güneş ve Ay arasında karşıtlık yaşandığında meydana gelir. Ancak Terazi Dolunay'ı esnasında gölgede kalan ve onu gölgede bırakan gök cisimleri tam hizalanmadığı için yarı gölgeli Ay tutulmaıs gerçekleşmektedir.

Ay tutulmaları Dolunaylara göre çok daha büyük etkilere sahiptir. Duygularımız daha yoğun bir biçimde etkilenir, ama özellikle önemli konularda farkındalığımızın artmasını sağlar.

Daha da güçlü bir etki 

25 Mart'taki Terazi Dolunayı, Balık burcundaki Neptün ve Kova burcundaki Plüton'a bağlandığı için etkisi daha da artıyor. Duygusal tarafımız ve sezgilerimiz iki katına çıkıyor.

22 Mart'ta yani Dolunay'dan sadexe birkaç gün önce Balık burcunda gerçekleşen Venüs-Satürn Kavuşumu'nun bizi duygularımızı analiz etmeye yönlendirdiğini de not düşelim. Bu, hem bizim hem de partnerimizin tatminsizliklerini açığa çıkarabilir.

Özetlemek gerekirse, bu Dolunay ve kısmi Ay tutulması sallantıdaki ilişkilerimizdeki sorunları çözmek, diyaloga öncelik tanımak için sezgilerimizi güçlendiriyor ve duygusal yönümüzü öne çıkarıyor. Yıldızlar, hem profesyonel hem de özel yaşamımızdaki ilişkilerimize denge ve uyum getirmek için çaba sarf etmemiz gerektiğini hatırlatıyor. 🤗

Comment bien vivre une Pleine lune

Dolunay yaşamımızda gerçek bir aydınlanma yaşamamızı sağlayabilir🌝

2024 Dolunay Takvimi

Bir sonraki Dolunay'ın ne zaman olacağını mı merak ediyorsunuz?

Ocak 2024
25 Ocak - Aslan ♌
Şubat 2024
24 Şubat - Başak ♍
Mart 2024
25 Mart - Terazi ♎
Nisan 2024
23 Nisan - Akrep ♏
Mayıs 2024
23 Mayıs - Yay ♐
Haziran 2024
22 Haziran - Oğlak ♑
Temmuz 2024
21 Temmuz - Oğlak ♑
Ağustos 2024
19 Ağustos - Kova ♒
Eylül 2024
18 Eylül - Balık ♓
Ekim 2024
17 Ekim - Koç ♈
Kasım 2024
15 Kasım - Boğa ♉
Aralık 2024
15 Aralık - İkizler ♊

Dolunay'ın etkileri

Kurt adama dönüşen insanlar ve diğer tuhaf inanışların dışında Dolunay bizler ve doğa üzerinde ne kadar etkili olduğu bilinen bir gerçektir: Uykusuzluk, alınganlık, gerginlik ya da doğum sayısı Dolunay akşamlarında artar. 

Dolunay ve doğum 🤰

Tıpkı kadınların adet döngüsü gibi bir döngüye sahip olan Dolunay doğurganlığa dair güçlü bir semboldür. Ayrıca Ay'ın denizlerdeki gelgitlere olan etkisi ve amniyon sıvısı arasında dolasıyla doğum sırasında suyun gelmesi durumuyla bir bağ kurulabilir.  Buna karşılık Dolunay akşamlarında doğum sayısında artış olduğunu kanıtlayan bir bilimsel çalışma bulunmamaktadır. 

Doğayla yakın bağlar 🏞️

Ay'ın gelgitler üzerinde etkileri olduğu yadsınamaz. Okyanus ve deniz suları Ay'ın çekim gücünün etkisindedir ve dolayısıyla Ay'ın pozisyonu gelgitleri de belirler. Bir Dolunay gecesinde Güneş, Ay ve Dünya aynı doğrultuda hizalandığı için çok daha güçlü gelgitler ortaya çıkabilir. Bunun yanında Ay'In konumunun bazı bitkilerin büyümelerine yardımcı olduğunu belirtelim. Ama Dolunay'in bitki büyümesi üzerinde doğrudan bir etkisi yoktur. 

Dolunay ve Yeniay arasındaki fark nedir?

Dolunay Güneş tarafından aydınlatıldığı için Dünya'dan bakıldığında parlak bir şekilde görülebilir. Yeniay, Dünya ve Güneş arasında gerçekleştiği için onu gözlemlemek mümkün değildir.  Süper Ay ise, Ay'ın yörüngesi Dünya'ya en yakınken ve tam olarak göründüğü evrede gerçekleşir. 2023'te ise 2 Süper Ay meydana gelecek: 1 ve 31 Ağustos'ta.

Not: Ay Takvimi'nde Dolunay beyaz bir daire şeklinde, Yeniay ise siyah bir dair olarak gösterilir. 

Find similar articles on this topic :

Burç yorumlarınız e-posta kutunuza gelsin!

Son Yazılarımız

Koç Burcu Erkeğini Sekiz Adımda Baştan Çıkarın

Koç burcu insanları etkileyen tutkulu ve güçlü bir kişiliğe sahiptir. Ama dikkatli olun. Koç burcu çok çapkındır. Kur yapmayı çok sever ama çabucak da sıkılır... Uzman astrologlarımız Koç burcunu baştan çıkarmanın püf noktalarını bizlerle paylaşıyor!

Astral Seyahatin Teknikleri, Sırları ve Tehlikeleri

Daha önce astral seyahatten bahsedildiğini duydunuz mu? Peki hiç denemek fikri aklınızdan geçti mi? Ancak bu pratiğin hafife alınmaması gerekir ve bazı bilgilere sahip olmak oldukça önemlidir. İşte tam da bu sebepten bu olağanüstü deneyimle ilgili tüm bildiklerimizi sizlere aktaracağız. Astral seyahatin tekniklerini, sırlarını ve tehlikelerini öğrenmeden bu yola çıkmanızı istemeyiz!

2024 İlkbahar Burç Yorumları

Uzun kış aylarının ardından nihayet uzun süredir beklediğiniz bahar mevsimi geldi! Peki bu baharda burçları ne gibi sürprizler bekliyor? Uzman astrologlarımız karşılaşacağınız yenilikleri sizler için yorumladı. Kış uykusundan uyanma vakti geldi! Burcunuza tıklayın ve ilkbaharda neler yaşayacağınızı keşfedin!

1-25 Nisan tarihleri arasında Merkür Retrosu

Hayatımızdaki her şeyi karmaşık hale getiren astrolojik olay olan Merkür retrosunu muhtemelen zaten duymuşsunuzdur 😱. Yalan yok, Merkür retrosu tam bir baş belasıdır. Bu dönemde zorluklar üst üste yığılır, bu yüzden ona hazırlıklı olmak önemlidir. Panik yapmayın, her şeyin çözümü bizde. Merkür'ün 2024 yılında birkaç kez gerileyeceğini bilmelisiniz, işte takvimlerinize not etmeniz gereken tarihler.

Burçlar Arası Uyum - Burçların İlişki, Evlilik ve Aşk Uyumu

Aşk ilişkileri her ne kadar karmaşık olsalar da burçların uyumu sayesinde hangi burçlarla iyi geçindiğinizi ve hangilerinden kaçınmanız gerektiğini öğrenmeniz mümkün. İlişkinizin yürüyüp yürümeyeceğini ya da ideal partnerinizin nasıl olması gerektiğini mi merak ediyorsunuz? O zaman burcunuzun diğer burçlarla uyumunu keşfetmenin tam zamanı!

En Sevilen Yazılar

Ay Takvimine Göre Saç Kestirmek: Doğru zamanı seçin!

Birçok kişinin de bildiği gibi Ay bitkilerin büyümesi ve uzamasında büyük bir etkiye sahiptir. Çiftçiler de tohum ekerken bu ilişkiyi dikkate alırlar. Benzer bir şekilde Ay saçlarımızın uzamasında da etkilidir. Saçlarınızın daha gür ve hızlı ya da yavaş uzaması için dikkat etmeniz gereken noktaları keşfedin!

Kuşların Ardındaki Gizli Anlamlar ve Semboller

Eğer kanatları kocaman açılmış bir kartal görmek başarıya işaret ediyorsa, bir kuzgunun bakışına rast gelmek kötü şeylere alamettir! Huzurlu bir şekilde bir o yana bir bu yana uçan ya da yanı başımızda duran kuşlar geleceğimize dair gizemlerle doludur. Onların ötüşlerini dinleyip türlerini tespit ederek bu mesajları anlamak mümkündür. Hayat size neler mi hazırlıyor? Cevaplar gökyüzünde ve bu yazıda!

Kara Ay Nedir?

Kara Ay'ı gökyüzünde aramanın anlamı yok! Gerçek anlamda var olmayan Kara Ay, Ay'ın Dünya etrafındaki yörüngesindeki duraklarından birine karşılık gelir. Peki Kara Ay, burcunuz üzerinde ne gibi etkilere sahiptir? Uzman astrologlarımız bu gizemli Ay'ın tüm yönlerini sizler için derledi.

Dolunayda Dileklerinizi Gerçekleştiren Ritüeller

Dolunaylar dilek dilemek için ideal zamanlardır. Yaşamınızın bereketli olmasını istiyorsanız ya da gerçekleşmesini umduğunuz bir isteğiniz varsa buna uygun ve oldukça basit bir ritüel mevcuttur! Dolunay'a özel bereket dilekleri ritüelinin yanı sıra dilekler ve niyetler ritüelini de sizlere sunduğumuz bu yazı sayesinde hayallerinize bir adım daha yaklaşacaksınız!

Burcunuza Dair Her Şey