Evlilik Korkusu Nedir? Erkekler Evlilikten Neden Korkar?

tarihinde

<strong>Evlilik</strong>, iki bireyi birbirine bağlayan en kutsal bağ. Ancak bunun evlilikten korkan, evliliğin sorumluluklarından kaçmayı tercih edenler de var. Peki <strong>evlilik korkusu</strong> neyden kaynaklanır?

 

Gamofobi nedir?

“Ölüm bizi ayırana dek...”

Evlilik, iki bireyi birbirine bağlayan en kutsal bağ. Haliyle, evlilik düşüncesi çoğu insanın hayallerini süslüyor. Ancak bunun yanı sıra evlilikten korkan, aşık olduğu halde evliliğin sorumluluklarından kaçmayı tercih edenler de var. Peki evlilik korkusu neyden kaynaklanır?

“Gamofobi” yani evlilik korkusu; genellikle birine bağlanma korkusu olarak biliniyor. Evlilik korkusu erkeklerde kadınlara oranla daha çok görülüyor.  

 



 

Peki evlilik korkusunun nedenleri nelerdir?

Olumsuz evlilik örnekleri

Gamofobinin bilinen en büyük sebebi, kişinin anne-babası ya da çevresinde gözlemlediği sorunlu, olumsuz evlilikler dolayısıyla bağlanma korkusu yaşamasıdır. Kişi, önündeki kötü örneklerden hareketle evliliğin sorumluluklarını asla yerine getiremeyeceğini düşünür, başarısızlık hissine kapılır. Örneğin küçükken anne babası boşanmış ya da aile içi şiddete tanık olmuş çocuklar evlilik kararını daha zor verir.

Kişisel Güvensizlik

Kişisel güvensizlik, insanlarda gamofobi için önemli bir neden olabilir. Evlilik kolay kolay yürütülmüyor, yüzlerce sorumluluk evli bireylere yükleniyor. Hayatta kendine güveni daha az olan insanlar evliliğin getirdiği sorumlulukları aşabilecekleri konusunda daha çok korku duyuyor ve bu birine ömür boyu bağlanma düşüncesini benimseyememelerine yol açıyor.


Ufukta evlilik var mı? Arayın, öğrenin: 00902129002511 >


Depresyon

Evlenme ve bağlılık korkusu diğer depresif koşullarla da desteklenebilir. Bir kişi aslında evlenmek için istekli olabilir, ancak yaşadığı depresyon onda bu konuda geçici bir güvensizlik yaratmıştır. 

Evlilik korkusunun üstesinden nasıl gelinir?

Evlilik korkusunu yenmek için kişinin kendine olduğu kadar başkalarına da güvenmesi gerekir. Bu yüzden her şeyden önce başkaları konusundaki önyargıları bir kenara bırakmaya çalışmak çok önemli. Kişinin evlilikten beklediklerini iyi bir şekilde tanımlaması, bunları listelemesi, ardından bu beklentilerinin ne derece gerçekçi olduğunu doğru bir şekilde ortaya koyması işe yarayabilecek yöntemlerdendir. Bunun için yardım almaktan çekinmemeli, zira evlilik korkusunu yenmek için yapılabilecek en doğru şey psikolojik destek almak.

 

Diğer popüler yazılarımız:

 

 

 

Burç yorumlarınız e-posta kutunuza gelsin!

Son Yazılarımız

Burçların Cinsel Yaşamları: Hangi burçlar yatakta daha iyi?

Birbirine uymayan istekler, hızlı ve kısa süren cinsel birleşmeler... Hepimiz bir kez de olsa rahat edici hatta felaket bir cinsel deneyim yaşamışızdır. Bedensel zevkler söz konusu oldu mu ortak bir zemin bulmak hiç de kolay değildir, tabi eğer harika bir partnerimiz yoksa! Hangi burçlar yatakta daha iyi anlaşır? Hangilerinden uzak durmak gerekir? İşte cevaplar!

Kıskanç Sevgiliyle Nasıl Baş Edilmeli?

Kıskançlık deyip geçmeyin... Aşırı kıskançlık büyük kavgalara ve hatta ayrılıklara neden oluyor. Peki kıskançlık ilişkilerin kaderi mi? Kıskanç sevgiliyi değiştirmek mümkün mü? Sizin için yazdık!

En Sevilen Yazılar

Burcunuza Dair Her Şey

Geleceğinizi aydınlatın - 📞 (0850) 377 76 51

Aklınıza takılan sorular mı var? Cevaplar bulmakta zorlanıyor musunuz? Falcılarımıza danışarak kesin ve net cevaplar edinebilirsiniz.

Hemen arayın +90 850 377 76 51 Diğer uzmanları keşfedin