El Falı Nasıl Bakılır? El Çizgilerinin Anlamlarını Öğrenin!

tarihinde

El çizgileri doğumdan çok önce, hamileliğin ikinci ayında oluşur. Yaşam boyunca bu çizgiler, kişinin seçimlerine göre değişir Hatta ölüm anında, çizgilerin yok olana kadar solacağı bile söylenir... Kaderiniz avucunuzun içinde olduğunu biliyor muydunuz? El falının sırlarını keşfedin!

El Falı Nasıl Bakılır? El Çizgilerinin Anlamlarını Öğrenin!

El falının kökeni ve gelişimi

Kutsal Kitap'ın birçok yerinde elin çizgilerine atıfta bulunulmuştur. El falının kökenlerinin Hindistan'a dayandığı söylenir, ancak Yunan filozof Aristoteles'in konuyla ilgili ilk incelemeyi yazdığı da iddia edilmiştir. El falı, Orta Çağ'da kilise tarafından yasaklandığı için gizlice uygulansa da bu dönemde altın çağını yaşar.

Günümüzde, el çizgilerini okuma sanatı olarak bilinen el falı, kehanetlere ya da Tarot falının aksine, giderek daha az uygulanıyor olsa da popülerliğini hâlâ korumaktadır. Kart çekmenin elin çizgilerini okumaktan çok daha basit olduğu doğrudur. Ayrıca kartla bakılan fallar ve el falı aynı nedenlerle kullanılmaz: Kartlar bize belirli bir sorunun cevabını verir ve onlara sık sık başvurabiliriz. Oysa ellerimiz bize kaderimiz hakkında bir fikir verir.

Çizgiler düzenli olarak değişmediğinden, her 15 günde bir fal bakılmasının bir anlamı yoktur! Bununla birlikte, el falının 19. yüzyıldan beri bilim insanlarının ilgisini çektiğini belirtmek gerekir. Francis Galton'un dermatoglifi üzerine yaptığı çalışmalar, polisin suçluları tespit etmek için kullandığı parmak izlerinin temellerini atmıştır. 


Gelecekte sizi nelerin beklediğini merak mı ediyorsunuz? Uzman falcılarımıza danışın



El falını detaylı bir şekilde incelemeden önce, ellerinizin formunu inceleyin. (Eğer iki eliniz de aynı forma sahipse, tek bir ele bakmak yeterli olacaktır. Böyle bir durumda sol eli tercih edin. Bu sayede elinizin hangi elementle ilgili olduğunu öğrenebilirsiniz.


Hayata dair sorularınız mı var? Cevapları öğrenmek için tarot falını deneyin!

El çizgileri nasıl okunur?

El falına dair detayları öğrenmeden önce, el biçiminin anlamlarını bilmek gerekir. 

Örneğin: 

  • Kare form, zanaatkârlık ve tarımla ilgili mesleklerle bağlantılıdır. Toprak'la ve Mars gezegeniyle ilişkilendirilir. 
  • İnce ve oval form, yazarların, psikologların ve bazen de doktorların ellerine özgüdür. Su elementiyle, Venüs gezegeni ve Ay'la bağlantılıdır. (Eğer ten oldukça beyazsa)
  • El eğer etliyse, tüccarların, fizik tedavi uzmanlarının ve bilgilerini tutkuyla aktaran öğretmenlerin eli olarak yorumlanır…Ateş elementiyle temsil edilir ve Jüpiter gezegeniyle ilişkilendirilir. et correspond à la planète Jupiter.
  • Uzun ve kemikli olan eller araştırmacılara, mühendislere ve entelektüellere aittir. Hava burcuyla bağlantılıdır ve Satürn gezegeniyle özdeşleştirilir. 
Elinizin nasıl bir biçime sahip olduğuna karar verdiniz mi?
Bir eli düzgün bir şekilde incelemek için, avuç içinin esnekliği ve sıcaklığı gibi her türlü özelliği dikkate almamız gerekir. Bazıları ise parmakların arasından görünen damarların rengine, parmakların birbirlerine göre uzunluğuna vs. bakar. Parmaklarsa kişinin karakteri ve olgunluğu hakkında daha fazla bilgi verebili

1. Avuç içinizi inceleyin

Ellerinizi iyice inceledikten sonra, avuç içlerinize bakın. Bu noktada iki elinizi karşılaştırmak önemlidir çünkü farklılıklar görmeniz daha olasıdır. Ayrıca elimizdeki her parmak bir gezegenle bağlantılıdır:

Baş parmak: Venüs, 

İşaret parmağı: Jüpiter,

 Orta parmak: Satürn,

 Yüzük parmağı : Apollon,

Serçe parmak: Merkür

Eğer parmağın en alt kısmına bir çıkıntı vardır ve buna tepe adı verilir. Bu tepeleri iyice inceledikten sonra artık el çizgilerine geçebiliriz. 

2. Eldeki ana çizgileri analiz edin:

Şimdi avucunuzdaki çizgilere bakabilirsiniz. Bu çizgiler size hayatınızın ana "hatlarını" gösterecektir. İki eli karşılaştırmak önemlidir çünkü çizgiler çok farklı olabilir. Bazı teoriler sol elin potansiyelinizi, sağ elin ise hayatınızda neler olduğunu gösterdiğini söyler. Ancak bu sadece bir görüştür.

  • Hayat çizgisi: Bu çizgi kişinin doğumdan ölüme uzanan yolculuğunu temsil eder. Ama merak etmeyin, bu çizginin uzunluğunun kişinin ömrüyle bağlantısı yoktur! Örneğin çok belirgin bir yaşam çizgisi kişinin sportif yönünün güçlü olduğunu vurgular.
  • Akıl çizgisi: Hayat çizgimize yapışık olan bu çizgi bize düşünme ve hareket etme biçimimiz hakkında bilgi verir. Örneğin eğer akıl çizgisi hayat çizgisinden başlıyorsa, bu kişinin yeterince bağımsız olmadığı anlamına gelir. 
  • Kalp çizgisi: Bu çizgi genel anlamda duygularımız ve ilişkilerimizle bağlantılıdır. Öğrenin bu çizgi düzse daha nesnel hatta kayıtsız bir tavra sahip olduğumuzun göstergesidir. 

3. Peki ya ikincil çizgiler?

  • Kader çizgisi (önceleri talih çizgisi olarak bilindirdi): Bu çizgiye sahip olup olmadığınızı bilmek önemlidir. Mesela bu çizgiye sahip bir çocuğun ailesi tarafından özellikle ilgi görmesi gerekir çünkü hata yapması oldukça kolaydır. 

Uzmanlarımızın yorumu: Seçim sizin

Gördüğünüz gibi el falı, gelecekte neler olacağını öğrenmemizi sağlar. Kaderini avucunuzun içinde keşfedebilirsiniz. Ancak unutmayın: Hayatınızın kontrolü hala sizde. Özgür iradeniz var: değerlendirdiğiniz fırsatlar, izlediğiniz yollar ve yaptığınız seçimler tamamen size ait. Ancak hayat yolunda kendi başınıza ilerlemek hiç de kolay değildir. Bu nedenle, kafanızda soru işaretleri varsa ve birilerinin yol göstermesine ihtiyacınız olduğunu hissediyorsanız, yolunuzu aydınlatacak ve size rehberlik edecek uzmanlarımıza  başvurmaktan çekinmeyin.

Gelecek Benim

Daha fazlası için:

Find similar articles on this topic :

Burç yorumlarınız e-posta kutunuza gelsin!

Son Yazılarımız

Melek sayısı 888 ne anlama geliyor?

Her yerde 888 sayısını görüyorsunuz ve bu da kafanızı mı karıştırıyor? Doğru yerdesiniz zira cevaı biliyoruz ve sizi çok mutlu edecek! Bu sayı dizisini görmek iyiye işarettir. Koruyucu meleğiniz size kol kanat geriyor ve artık emeklerinizin karşılığını alma zamanınızın geldiğinin farkında. İster maddi ister manevi olsun, yaşamınıza bolluk geleceği kesin. Daha fazlası için okumaya devam edin!

Buketteki Gül Sayısının Anlamları: Kaç tane hediye etmeliyiz?

Üç tane gülden meydana gelen buketle elli taneden oluşan buket aynı anlama sahip değildir. Aşk çiçeği olarak kabul edilen gül içten özürleri ifade edebileceği gibi evlilik teklifi etmek için de kullanılır. Her şey tercih ettiğiniz sayıya bağlıdır! Sevdiğiniz kişiye incelikli bir mesaj göndermek istiyorsanız, rastgele seçimler yapmayın ve gül sayılarının ne anlamlara geldiğini keşfedin!

Bakla Falı Nedir ve Nasıl Bakılır?

Bakla falı en pratik fallardan biri. Avrupa'ya çingeneler yoluyla yayılan bu fal türü, baklaların aldığı konuma göre yorumlanır. Peki bakla falı nasıl bakılır?

Eve Uğursuzluk Getiren Eşyalar

Evimiz, kendimizi rahat ve huzurlu hissetmek istediğimiz en temel yerlerden biridir. Gelgelelim sahip olduğumuz bazı eşyalar uğursuzluk getirir ve düzenimizi, iç huzurumuzu ve mutluluğumuzu bozan negatif enerjileri çekerler. Evde pozitif enerjiler çok önemlidir. Dolayısıyla bu nesnelerden kurtulmaya özen gösterin!

En Sevilen Yazılar

Melek sayısı 999 ne anlama geliyor?

999 sayısının peşinizi bırakmadığını mı hissediyorsunuz? Bu durumun tek açıklaması, koruyucu meleğinizin size bir mesaj göndermeye çalışıyor olmasıdır. Yaşamınızda radikal bir değişim meydana gelecek. Hedeflerinize ulaşmanıza engel olan negatif düşüncelerden kurtulun. Çevrenize sevgiyle ve umutla yaklaşırsanız, istediğniiz her şeyi başarabilirsiniz. Koruyucu meleğinizin izinden gidin ve mesajına kulak verin.

Tavus Kuşu Tüyü Ne Anlamlara Geliyor?

Tavus kuşu kadim zamanlardan beri insanı büyüleyen ve merakını uyandıran gösterişli bir hayvandır. Ortasında adeta bize bakan bir göz bulunan rengarenk tüyleri ise özellikle ilgi çeker. Peki tavus kuşu tüyü sık sık duyduğumuz üzere mutluluğa mı delalet eder?

Kuş Tüylerinin Anlamları: Meleklerin Mesajlarını Keşfedin

Yakınınızda kuş tüyü bulmak size oldukça sıradan bir olay gibi görünebilir. Ama kuşlar gökyüzüyle ve evren çok güçlü bağlara sahiptir. Koruyucu meleklerimizin bize mesaj göndermek için etrafımıza bu tüyleri bırakmasına şaşırmamak gerekir. Ama tüyün rengine göre bu mesajın anlamı farklılık gösterir. İşte detaylar!

Düşündüğünüz Kişinin Rüyasına Girmek Mümkün!

Rüyalar bilinçaltımızın kontrolündedir. Dolayısıyla rüya gören bir insanın zihnine girmenin oldukça hatta imkânsız bile olduğu kabul edilir. Yine de insanların rüyasında bizi görmelerini sağlayacak belirli yöntemler mevcuttur. Nasıl mı?

Burcunuza Dair Her Şey