Bakla Falı Nedir ve Nasıl Bakılır?

tarihinde

Bakla falı en pratik fallardan biri. Avrupa'ya çingeneler yoluyla yayılan bu fal türü, baklaların aldığı konuma göre yorumlanır. Peki bakla falı nasıl bakılır?

Bakla Falı Nedir ve Nasıl Bakılır?

Bakla Falı Nedir?

Bakla falının kökeni Hindistan’a dayanır. Avrupa’ya çingeneler kanalıyla yayıldığı söylenir. Bakla falı çeşitli boyutlardaki bakla, nohut gibi hububat türlerinin kurutulmuşları ile küçük, değişik ebatlarda renkli taşlarla bakılır. En eski fallardan biridir. Genellikle çingene kadınlarının baktıkları bakla falı, çok bilinen bir fal türüdür. Fala bakmak için yer ve zaman önemli değildir. Her an her yerde bakılabilir ve az sayıda kuralı vardır.

Bu falda baklanın sayısı fala bakan kişiye göre değişir. Ama çoğunlukla 21 tane bakla kullanılır. Ancak, falda başka taşlar/küçük nesneler de bulunur. Nesneler ve taşlar sevgili, mutluluk gibi şeyleri temsil eder.



Geleceğe dair sorularınız mı var?



Baklalarla birlikte kullanılan nesneler ve anlamları

- Yüzük ya da bir halka: Nişan ya da nikah.
- Yeşil taş ya da yeşil düğme: Dilek ya da para.
- Kırmızı taş ya da kırmızı düğme: Sevgi.
- Mor taş ya da mor düğme: Sevinç.
- Siyah taş ya da siyah düğme: Keder, üzüntü.
- Gri taş ya da gri düğme: Ayrılık ya da yol.
- Sarı taş ya da sarı düğme: Hastalık, dert.
- Kahverengi taş ya da kahverengi düğme: Düşmanlık, dedikodu.
- Mavi taş ya da mavi düğme: Sevgili.
- Beyaz taş ya da beyaz düğme: Niyet sahibi, yani siz.

Bakla falı nasıl bakılır?

Bakla falı bakarken fal malzemesine dokunmak ve ardından da niyet tutmak ilk şarttır. İkinci adımda falcı bu bakla tanelerini ve diğer küçük eşyaları iki avucuna alır, daha sonra onları hafifçe atarak yere saçılmalarını sağlar. Bu saçılma esnasında taneler, simgeledikleri şeylere göre dağılırlar, her biri bir konum alır. Bu aşamada bir şeye dikkat etmek gerekiyor: Baklaları savurmayın ve olduğu gibi yere bırakmayın! Elinizdeki malzemeyi bir örtünün üstüne hafifçe dağıtmanız yeterli.

Attığınız malzemelerden beyaz taş ya da düğme sizi temsil eder. Malzemeleri dağıttıktan sonra, her birinin birbirine göre aldığı konuma dikkat edin. Sizi temsil eden beyaz taş veya düğmenin yakınındaki taşlara bakın. Sizi temsil eden beyaz taşın yakınındakiler dilek/murat, sevgi gibi iyi taşlarsa, istedikleriniz çabucak gerçekleşecek demektir. Ancak, beyaz taşın etrafında keder gibi daha olumsuz çağrışımlı taşlar varsa durum değişir.

Taşınız daha negatif taşların yakınındaysa bunun sebebini anlamaya çalışırsınız. Örneğin kederin yakınında sarı taş varsa, hastalık yüzünden bir üzüntü yaşanacağı anlamına gelir. Kederin yanında kahverengi taş varsa, düşmanlık veya dedikodu yüzünden üzüleceksiniz demektir.

Bakla falı bakarken esas olan, sizi temsil eden taşa odaklanmaktır. Böylece sizi temsil eden beyaz taşa odaklanır, aldığı konuma göre geleceğinizi yorumlarsınız. Eğer niyetiniz sevgilinizle ilgiliyse, mavi taşın çevresine bakmalısınız. Mavi taşın aldığı konuma göre sevgilinizin kederli ya da neşeli olduğunu anlarsınız.Beyaz ve mavi taşların birbirine göre konumu da önemlidir. Mavi taş hemen beyaz taşın yanındaysa, sevgilinizle yüz yüze gelip konuşacaksınız demektir.

Eğer iki taşın arasında 1 bakla varsa, bu, bir süre sonra yüz yüze görüşeceğinizi gösterir. Eğer arada 2 bakla varsa, birbirinizi 2 vakit sonra görürsünüz, demektir. 3 bakla varsa, bu da 3 vakit olarak kabul edilir ve uğurlu sayılır. Eğer aranızda 3'ten fazla bakla varsa; buluşmanız biraz zor olacak demektir. Hele bunların yanında siyah gibi kederi temsil eden bir taş varsa, o zaman ayrılık çanları çalıyor demektir.

Beyaz taşın yakınındaki nesneler ve anlamları

Örneğin yüzük, nişan veya nikahı temsil eder. Mavi taşla sizin taşınız arasındaki yüzük, kısa zamanda evleneceğiniz şeklinde yorumlanır. Yüzük, iki taşın arasında olmasına rağmen, bunun yanında siyah taş bulunuyorsa bu, evlenmeden önce üzüleceğinize işarettir. İkinizin arasındaki nikah taşının yanına gri taş düşerse bu, nişan veya nikahın bozulacağına, ayrılacağınıza işarettir.

Baklaların dizilişi ne ifade ediyor?

  • Eğer baklalar tek tek ayrılmışsa ve birbirine değen bakla yoksa, o zaman niyetinizin gerçekleşeceğine yorumlanır.
  • Eğer bütün baklalar birbirine değerse, muradınız biraz gecikecektir.
  • Baklaların çoğu 3'er 3'er toplanmışsa, istediğiniz çabucak olacak anlamına gelir.
  • Baklalar daha çok çift çift toplanmışsa, istediğiniz 2 vakit sonra olabilir.
  • Baklalar 2 gruba ayrılmışsa, dileğiniz beklenmedik bir olaydan sonra yerine gelecektir.
  • Baklalar 2 gruba ayrılmışsa, kendi taşınızın yani beyaz taşın içinde olduğu kısma bakın. Baklaları 3'er 3'er ayırın. Eğer baklalardan geriye kalan olmuyorsa, muradınız hemen gerçekleşeceği söylenir.

Bu yazılar da ilginizi çekebilir: 

Find similar articles on this topic :

sevirmi Serxan?

nazli 2 yıl önce

Burç yorumlarınız e-posta kutunuza gelsin!

Son Yazılarımız

Melek sayısı 888 ne anlama geliyor?

Her yerde 888 sayısını görüyorsunuz ve bu da kafanızı mı karıştırıyor? Doğru yerdesiniz zira cevaı biliyoruz ve sizi çok mutlu edecek! Bu sayı dizisini görmek iyiye işarettir. Koruyucu meleğiniz size kol kanat geriyor ve artık emeklerinizin karşılığını alma zamanınızın geldiğinin farkında. İster maddi ister manevi olsun, yaşamınıza bolluk geleceği kesin. Daha fazlası için okumaya devam edin!

Buketteki Gül Sayısının Anlamları: Kaç tane hediye etmeliyiz?

Üç tane gülden meydana gelen buketle elli taneden oluşan buket aynı anlama sahip değildir. Aşk çiçeği olarak kabul edilen gül içten özürleri ifade edebileceği gibi evlilik teklifi etmek için de kullanılır. Her şey tercih ettiğiniz sayıya bağlıdır! Sevdiğiniz kişiye incelikli bir mesaj göndermek istiyorsanız, rastgele seçimler yapmayın ve gül sayılarının ne anlamlara geldiğini keşfedin!

El Falı Nasıl Bakılır? El Çizgilerinin Anlamlarını Öğrenin!

El çizgileri doğumdan çok önce, hamileliğin ikinci ayında oluşur. Yaşam boyunca bu çizgiler, kişinin seçimlerine göre değişir Hatta ölüm anında, çizgilerin yok olana kadar solacağı bile söylenir... Kaderiniz avucunuzun içinde olduğunu biliyor muydunuz? El falının sırlarını keşfedin!

Eve Uğursuzluk Getiren Eşyalar

Evimiz, kendimizi rahat ve huzurlu hissetmek istediğimiz en temel yerlerden biridir. Gelgelelim sahip olduğumuz bazı eşyalar uğursuzluk getirir ve düzenimizi, iç huzurumuzu ve mutluluğumuzu bozan negatif enerjileri çekerler. Evde pozitif enerjiler çok önemlidir. Dolayısıyla bu nesnelerden kurtulmaya özen gösterin!

En Sevilen Yazılar

Melek sayısı 999 ne anlama geliyor?

999 sayısının peşinizi bırakmadığını mı hissediyorsunuz? Bu durumun tek açıklaması, koruyucu meleğinizin size bir mesaj göndermeye çalışıyor olmasıdır. Yaşamınızda radikal bir değişim meydana gelecek. Hedeflerinize ulaşmanıza engel olan negatif düşüncelerden kurtulun. Çevrenize sevgiyle ve umutla yaklaşırsanız, istediğniiz her şeyi başarabilirsiniz. Koruyucu meleğinizin izinden gidin ve mesajına kulak verin.

Tavus Kuşu Tüyü Ne Anlamlara Geliyor?

Tavus kuşu kadim zamanlardan beri insanı büyüleyen ve merakını uyandıran gösterişli bir hayvandır. Ortasında adeta bize bakan bir göz bulunan rengarenk tüyleri ise özellikle ilgi çeker. Peki tavus kuşu tüyü sık sık duyduğumuz üzere mutluluğa mı delalet eder?

Kuş Tüylerinin Anlamları: Meleklerin Mesajlarını Keşfedin

Yakınınızda kuş tüyü bulmak size oldukça sıradan bir olay gibi görünebilir. Ama kuşlar gökyüzüyle ve evren çok güçlü bağlara sahiptir. Koruyucu meleklerimizin bize mesaj göndermek için etrafımıza bu tüyleri bırakmasına şaşırmamak gerekir. Ama tüyün rengine göre bu mesajın anlamı farklılık gösterir. İşte detaylar!

Düşündüğünüz Kişinin Rüyasına Girmek Mümkün!

Rüyalar bilinçaltımızın kontrolündedir. Dolayısıyla rüya gören bir insanın zihnine girmenin oldukça hatta imkânsız bile olduğu kabul edilir. Yine de insanların rüyasında bizi görmelerini sağlayacak belirli yöntemler mevcuttur. Nasıl mı?

Burcunuza Dair Her Şey