Tarotta 5'li Kart Falı Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

tarihinde

Size hangi kart çıktı? Bakalım dileğiniz gerçekleşecek mi?

Tarotta 5'li Kart Falı Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Tarotta 5'li Kart Falı Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey 

Size çıkan kartın anlamına bakarak dileğinizin geleceğini görün.


Gelecekte sizi nelerin beklediğini merak mı ediyorsunuz? Uzman falcılarımıza danışın



1. Kart: Asaların Kralı

Kartın Anlamı:

Kartta sunulan Kral, ateşin ruhunu simgeler. Kralın bir diğer anlamı ejderhadır ve  hükmetmenin ve gücün ve ebedi rahatlığın simgesidir. Bu kart Koç, Aslan ve Vay burçları ililişkilidir.  Kralın en belirgin özellikleri canlı, özgürlüğüne düşkün, hırslı ve mizah dolu oluşudur.

Sandığımızdan daha güçlüyüz ve kendimizin farkına varmalıyız. Hayallerimize güvenmeli ve gerçekçi olmayı unutmamalıyız.

Ters Anlamı:

Bu kart ters çıkarsa çocuksu, bağımlı ve antisosyal davranışlara yorulur.  Bencil, dominant ve zalim birine gönderme yapar. Mirasla ilgili bir dilek varsa iyi bir karttır.

Sinir bozukluğu, kararsızlık, iradesizlik, yanlış davranış ve pasiflik. Hileler. 

Kartın Ayrıntılı Tanımı:

Tahtının arkasındaki panelde ve sarı pelerinin üstünde mitolojik semender/kertenkele resimlerinin olduğunu görüyoruz. Bu, Asa Kralı’nın değişimi ve devamlılığı temsil ettiğini gösteriyor. Ayrıca,  iç ruhun sembolü olduğunu biliyoruz. Eski kartlarda  gerçek kertenkele de (Ateşin koruyucusu) Asaların Kral kürsüsünde duruyor. Kral olması, semender desenleri ve bilgi Asası, O’nun çok bilgili ve zeki bir şahıs olduğunu gösteriyor. Geçmişten tecrübeler kazanmış, örnek bir kişi olarak, fikirleri ve Asalarının gerçek amacı sayesinde, başkalarına yardım eder.

2. Kart: Ay

Kartın Anlamı:

Ay kartı, kişinin kendinden ya da başkalarından kaynaklanan namussuzluğu temsil eder. Bu kartı seçen kişi, aldatılmış, kendine yalan söylüyor olabilir veya başkalarına karşı sahtekarca davranıyor olabilir. Ay, titreşimleri temsil ettiğinden ayrılığı, ani değişimleri ifade ediyor olabilir. Kartı seçen kişi, hayal kırıklığına uğrayabilir. Dikkatli olun, sizin bilmediğiniz çok şey etrafınızda yaşanıyor olabilir. Ayrıca ay kartı, telepati kartıdır. Bu kişinin sezgileri güçlüdür. Uyku ve rüya görmeyi de ifade ediyor olabilir. Telepatik aktiviteyi sembolize eder.

Gizli düşmanlık ve aldanma, hatalar. Tehlikeler, kararsızlık, sevilen birinin başına gelebilecek bir şanssızlık. Niyetli olanın, en içten gelen, anlamsız bir sezgi ile rahatlayabileceği. 

Ters Anlamı:

Hilekarlık ve namussuzluk artık bitiyor, demektir. Dürüst, yalansız bir aşk ve alaka ortaya çıkar. Kendini kandırmak bu kartla yok olur. Bu kart, yaratıcılığın kartıdır. Telepatik aktiviteyi sembolize eder.

Sinir bozukluğu, kararsızlık, iradesizlik, yanlış davranış ve pasiflik. Hileler. 

Kartın Ayrıntılı Tanımı:

Kartta, bir kurt ve bir de köpek görülüyor, ikisi de başlarım kaldırmış Ay’a doğru uluyorlar. Suyun içinde görülen bir yengeç ise, kıskaçlarını onlara doğru uzatmış. Havuz, fiziksel oluşumu simgeleyen zekânın derinliğidir. Yengeç sembolü ise, bilincin açığa çıkmasının ilk aşamasıdır. Kurt, doğanın bir türlü sakinleşmeyen ve kontrol edilemeyen yönünü, köpek ise, insanla birlikte yaşama uyum sağlanabilmesini göstermektedir. Arkadaki iki kulenin arasında, yukarıya doğru giden bir yol görülür. Bunun anlamı insanoğlunun ilerleme mücadelesidir. Ay’dan düşen damlalar, yaşam gücünün maddi varlığa doğru, yukarıdan aşağıya olan inişini simgelemektedir. Eski inançlarda, Ay’ı ölümle ilgili olduğu kabul ediliyordu. Ruhlar, ölümden sonra bedeni terk ederek, Ay’da uzun ve sessiz bir dönem geçiriyorlardı. Bu bekleyiş, yeniden doğuma kadar sürüyordu. Sonuç olarak, Ay’ın iki yönü olduğu anlamlandırılır. Bir yönü, ölümün korku dolu karanlık mağarasıdır. Diğer yönü ise, yeni bir yaşamın doğuşudur. Astrolojik yönden, Balık burcuna karşıttır. Dişi özellikli, su karakterlidir. 

3. Kart: Ermiş 

Tarot falında Ermiş kartı bize geldiğimiz noktanın hayatımızın yarı evresinde daha doğrusu edindiğimiz bütün tecrübelerin değerlendirmesini yapıp yani kendimizi ve etrafımızda olanları keşfedip kendi değer yargılarımızı oluşturduğumuz evrede olduğumuzu anlatır. Artık yaşadığımız her şeyi biriktirmiş bütün tecrübelerimizden ders alabilecek kıvama gelmişizdir. Bundan sonra kimsenin bize öğüt vermesine gerek yoktur. Kendi kendimize yetebileceğimiz ruhsal ve fiziki olgunluğa ulaşmışızdır artık. İş hayatında istenilen mevkie gelineceğini, bekar isek artık evlenip bir yuva kurabileceğimize, evliysek artık ilişkimizdeki sorunların bitip uyumlu bir aileye bütünlüğe kavuşacağımıza delalet eder. Tabi ki Tarot açılımımıza ve özel sorumuza göre farklılık gösterebilir açılımdaki anlamı.

 Tarot falında Ermiş kartı, artık zorlu ve engebeli yollardan geçip hedefimize giden yolda kararlılıkla ilerlediğimizi ve artık yol bulmaya çalışma ya da yoldan sapma gibi tehlikelerin ortadan kalktığını gösteren olumlu bir karttır. Artık yolculuğumuz esnasında yeterince bilgi ve deneyime tüm zorluklara rağmen eriştiğimizi ve artık tüm bu bilgi ve tecrübeyle yolumuzda çok daha hızlı ilerleyeceğimizi bize anlatır.

Tarot falında Ermiş kartını seçen kişi, sorduğu soruyla ilgili olarak olumlu yönde aşama kaydedeceğini ve sorduğu soruya dair tüm endişe ve korkularını gidereceğini öğrenir. Tabi ki aynı zamanda Ermiş kartı, bize sunulan tüm bu erdemlerin bir hediye olduğunu, egomuzun şişmesine neden olacak bütün davranışlardan özenle kaçınmamız gerektiği konusunda bizi ciddiyetle uyarır.

Ermiş kartı artık hayatımızı planladığımız çizgide istikrarla sürdüreceğimizi ve eğer kendi iç sesimizi dinlemez, başkalarının bizi yönlendirmesine izin verirsek yolumuzdan sapıp, tekrar sil baştan tüm edindiğimiz tecrübeleri hiç yaşanmamış gibi yeniden yaşayacağımızı ve geldiğimiz bu noktaya çok daha zor ve çok daha yıpratıcı bir şekilde normalin üstünde bir eforla gelebileceğimizi anlatır. Tarot falında Ermiş kartını seçmek tek bir cümleyle “Yüreğinin götürdüğü yere git” demektir. 

4. Kader Çarkı 

Kartın Anlamı:

Ödüllere ve fırsatlara işarettir. Bu kartı seçen kişi olayları kendi lehine çevirebilir. Bu kart, başarıyı simgeler. Pek çok fırsat doğacak anlamına gelir.

Başarı ve mutluluk, iyi şans. Olayların yeni bir devreye girmesi. Bir problemin çözümü, beklenmeyen yararlı değişim. Geçmişteki çabalardan doğan, maddi refah.

Ters Anlamı:

Ertelemeler ve problemler meydana gelir. Bu kartı seçen kişi, çok çalışır ama bir ilerleme kaydedemez. Bir hatayı tekrarlamak olasıdır. Fırsatlar iyi değerlendirilemez.

Çok güç bir değişim, aşırılık, bolluk ve kötünün bile değişiminin anlaşılması.

Kartın Ayrıntılı Tanımı:

Kartın köşelerinde, Tevrat’ ta adı geçen, mistik hayvanlar görülür. Astrolojik sembollere önem verilmiştir. Kanatlı aslan, aslan burcunu, boğa, boğa burcunu, kartal, akrep burcunu ve sol üst köşedeki kadın başak burcunu simgelerler. Olanın, olmaya devam edeceği imajı verilir yani neden-sonuç ilişkisi dile getirilir. Kartta görülen çakal başlı Mısır Tanrısı Hermes-Anubis, evrimi ve bilincin yüksek düzeylere çıkışını simgeler. Yılan, kozmik enerjinin şekillenmesi olarak tanımlanırken, sfenks denge prensibini ve ebedi insanı belirtir. Kartın ortasında, kader çarkı vardır, çarkın tekerleğinde ise, Taro yazısı görülür. İç tekerlekte Merkür’ün ve Kova burcunun işaretlerinin yanı sıra, tuz ve sülfür gibi alşimik yani simyasal semboller görülür.

5. Kart : Savaş Arabası

Kartın Anlamı:

Savaş Arabası Kartı, ileriye dogru atilacak büyük bir adımın simgesidir. Sizin, bulundugunuz çevreden kopup başka ortamlara ve çevrelere gireceginizi ve kendi yolunuzdan gideceginizin habercisidir. Yeniligin size iyi şeyler getirecegini ve sevindirici olaylar yaşayacagınızı gösteren tek tarot kartıdır. Bu kart kisinin kendine olan aşırı güvenini simgelediği gibi, gücünüzü abartmamanız yönünde sizi uyarır. İleriye yönelik önemli bir adim attıgınızın göstergesidir. Buda size yeni bir kariyerin kapılarını ardına kadar açtıgını gösterir. Ancak bu dogru yolda bencillik etmemeniz gerektigini unutmamalısınız.

Sanatsal konularda başarı. Yardım, tedbir ve mücadele. Parasal doyum ve rakiplerin atlatılması. Eş seçimi, intikam, sıkıntı ve rahat bir yolculuk. Ün ve başarının kişisel çabayla kazanılması. Tüm zorlukları yenme, kulaktan duyulan iyi bir haber.

Ters Anlamı:

Yenilgiyi temsil eder. Bu kartta duyguların dengesi bozulur ve kontrol zor sağlanır. Olumsuzluk alışkanlıklara, bağımlılığa işaret eder. Bu kartı seçen kişi kendi kendini yer.Yenilgiyi temsil eder. Bu kartta duyguların dengesi bozulur ve kontrol zor sağlanır. Olumsuzluk alışkanlıklara, bağımlılığa işaret eder. Bu kartı seçen kişi kendi kendini yer.

Ahlak dışı bir zafer ve basan, yenilgi ve kavga. Evliliğin bitmesi. Niyetlinin hayvani duygularına uyan, hırsın getirdiği bir yenilgi. Acımasızlık ve egoizm.

Kartın Ayrıntılı Tanımı:

Soylu biri olduğu anlaşılan genç bir savaşçı, iki sfenksin sürdüğü bir arabayı sürüyor. Sağ elindeki asa, otoriteyi ve iradeyi sembolize ediyor. Arabanın önündeki sembol ise, pozitif ve negatif güçlerin birliğini ifade ediyor. Arabayı çeken sfenksler iki renktir. Beyaz olanı merhameti, siyah olanı ise, gerçek ama katı bir adaleti simgeliyorlar. Astrolojik yönden bu kart, Yengeç burcuna karşıttır. Dişi özellikli ve hava karakterlidir.

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: 

Find similar articles on this topic :

Burç yorumlarınız e-posta kutunuza gelsin!

Son Yazılarımız

Aslan burcu için 2024 yılının kartları

En iyi uzmanlarımız 2024'le ilgili tahminlerini bizimle paylaşmak için kartlarına başvurdu. Nasıl mı? Her burç için seçilen beş kart yılın her üç aylık döneminin nasıl geçeceğini ortaya koyuyor. Haydi bu özel dosyayı ücretsiz okuyun.

Tarot 2024: Marta Öz'le yıllık tarot falınız

Tarot ve astroloji uzmanımız Marta Öz, 2024'le ilgili tahminlerini bizimle paylaşmak için kartlarına başvurdu. Nasıl mı? Elbette burçların tarot yorumları sayesinde! Her burç için seçilen beş kart, yılın her üç aylık döneminin nasıl geçeceğini ortaya koyuyor. Sizi bu yıl nelerin beklediğini öğrenmek için hemen burcunuza tıklayın!

"Ermiş" Tarot Kartı

Falınızda Ermiş kartı çıktı, peki bu geleceğiniz bağlamında ne anlama geliyor? İçe kapanmayı ve disiplini sembolize eden bu kart yönüne göre pozitif ve negatif anlamlara gelebilir. Bu kart mevcut yaşamınıza dair derin sorgulamalar ve değişimlere işaret eder. Ermiş yeterli ruhani seviyeye ulaşmıştır ve bunu diğer insanlarla paylaşmaya hazırdır. Seçtiği yola kararlı bir şekilde devam eder ve amacına tam anlamıyla bağıdır. Peki bu Ermiş bize neler söylemek istemektedir?

"Âşıklar" Tarot Kartı

Tarot destesinde altıncı kart Âşıklar kartıdır. Sevgiyi ve büyük değişimi sembolize eder. Gelin daha fazlasını yazımızda keşfedin.

Tarotta Aşkla İlgili Kartlar

Aşkla ilgili geleceğinizi mi merak ediyorsunuz? Tarot kartları aşk ilişkileri söz konusu olduğunda ideal bir kaynaktır! Tarot uzmanlarımız destede aşkla ilgili işaretlere sahip kartların anlamlarını sizler için yorumluyor.

En Sevilen Yazılar

Melekler tarotu nedir? Nasıl bakılır?

Melekler hayatımız boyunca yanımızda dururlar ve doğumumuzdan beri bizleri korumaktadırlar. Fakat melekler sadece onlardan yardım talep ettiğinizde size yardımcı olur, aksi takdirde gökyüzünden sadece size sevgiyle bakarlar!

Tarot kartlarının anlamları

Tarot kartları geçmişi, bugünü ve en çok da geleceği öğrenmek için danıştığımız kartlardır. Falı bakan insanın enerjisiyle ve yorumlamasıyla, yaşadığınız ve yaşayacağınız durumlara ışık tutar. Bu dosyamızda tarot kartlarının anlamlarına eğiliyoruz.

Tarot Aşk Falı

Tarot ve aşk birbirlerine sıkı sıkıya bağlıdır. Duygular ve gönül meseleleri her daim falın ve değişik öngörülerin konusu olduğundan, tarot size bu konularda kesin ve detaylı tahminler sunabilecek bir fal türüdür. Aşk tarotu dosyamızla aşk ve ilişki geleceğinize yakından göz atabilirsiniz.

Lenormand Kartlarının Tarot Kartlarından Farkı Nedir?

Lenormand ve Tarot tamamen farklıdırlar ve farklı okuma stilleri gerektirirler. Lenormand, Tarot'un yapamadığı bilgileri verir. Ama bu doğru mu? Lenormand kartları ve tarot arasındaki farklar ve benzerlikler üzerine bir göz atalım.

Burcunuza Dair Her Şey

Geleceğinizi aydınlatın - 📞 (0850) 377 76 51

Aklınıza takılan sorular mı var? Cevaplar bulmakta zorlanıyor musunuz? Falcılarımıza danışarak kesin ve net cevaplar edinebilirsiniz.

Hemen arayın +90 850 377 76 51 Diğer uzmanları keşfedin