Meditasyon Nedir ve Meditasyona Başlamanın Yolları Nelerdir?

tarihinde

Meditasyon son zamanlarda çok duyduğumuz bir rahatlama yöntemi. Peki nasıl yapmalı? Nelere dikkat etmeli.

Meditasyon Nedir ve Meditasyona Başlamanın Yolları Nelerdir?

Meditasyon basit bir uygulamadır, ancak yüzeyde korkutucu görünen bir şeydir. Bu makale, üretkenlikle ilişkili olduğu için meditasyon üzerine yoğunlaşıyor ve meditasyonu en temel unsurlara çeviriyor. Meditasyona başlamanız gereken her şeye basit, seküler bir bakış sağlamaktır. Meditasyon sizi daha üretken kılar. Ne yapmanız gerektiğine dalmadan önce, ilk etapta neden meditasyon yapmanız gerektiğini düşünmeye  gerek var.

→ 10 dksı 4 TL Fal Baktırın

Meditasyon, sakinleştirici etkilere sahiptir. Meditasyon ayrıca şarj etmenize yardım eder, böylece gün boyunca daha fazla enerjiye sahip olursunuz. Meditasyon, beyninizi daha yavaş yaşlandırır ve beyninizdeki gri cevher miktarını arttırır. Gri cevher kas kontrolünden, görme, işitme, hafıza, duygular ve konuşmadan sorumludur. Meditasyon, odaklanmanın ve akış elde etmenin daha kolay olmasını, bir şeye tamamen batırılmış ve enerjilenmiş olma duygusunu getirir.

1- Sadece iki dakika oturun

Meditasyon sırasında oturmak için üç seçenek vardır.

Bir sandalye

Sandalyeler, sadece meditasyona başladıysanız ya da sırt problemleriniz varsa ve bir meditasyon minderi üzerinde rahatsız edici olarak bulunuyorsanız harika. Meditasyona yeniyseniz ilk birkaç kere dışarı çıkıp bir meditasyon minderi satın almak yerine bir sandalye kullanmanızı öneririm. Meditasyonu rutinleştirdikten ve onunla daha rahat hale geldikten sonra, bir meditasyon yastığı satın almanızı tavsiye ederim; İlk başta bir koltuk kullanmak pratikte yolunuzu kolaylaştırmanıza yardımcı olacaktır.

Bir meditasyon yastığı

Bir meditasyon yastığı, insanlar meditasyon sırasında en popüler şeydir. Bir meditasyon yastığıyla ilgili en mühim şey, uyanıklığınızı ve meditasyonunuzun kalitesini dik duran bir konumda oturmanızın en kolay olmasıdır. Bir koltuk ya da bir meditasyon tezgahıyla, odak kaybetmenize neden olabilecek çökmek için cazip olabilirsiniz.

Uzunsan ya da meditasyon yastığını çok rahatsız buluyorsan, bir meditasyon tezgahına bir göz atmaya değecek. Yine de dik durmanızı zorlar ve bir sandalyede olduğu kadar çökme isteğine sahip olmayacaksınız. Meditasyon tezgahları, aksi takdirde bacaklarınıza uygulayacağınız ağırlığın çoğunu emer; bu da meditasyonu daha rahat yapar. 

2-Her sabah ilk işi yapın

"Her gün meditasyon yaparım" demesi kolay, ancak bunu yapmaktan çekinmeyin. Bunun yerine, kalktığınızda her sabah bir hatırlatıcı ayarlayın ve onu göreceğiniz bir yerde "meditasyon" yazan bir not koyun.

☯Geleceğiniz ile İlgili Bilgiye mi İhtiyacınız Var, Bizi Arayın☯

 

3-Sadece odaklanın

Çoğu insan nerede oturup, nasıl oturacağından, ne yastığı kullanacağından endişeleniyor ... Hepsi güzel ama başlamak o kadar da önemli değil. Sadece bir sandalyeye oturarak veya kanepenizde başlayın. Ya da  yatağında. Zeminde rahat iseniz, çapraz bacaklı oturun. Her şeyden önce iki dakika kaldı, sadece oturun. Daha sonra rahatlamanız için endişelenebilirsiniz, böylece daha uzun süre rahat kalırsınız, ancak başlangıçta pek fazla bir şey olmaz, sadece sessiz ve rahat bir yerde oturun.

4-Ne hissettiğinize bakın

 Meditasyon oturumuna ilk yerleştiğinizde, nasıl hissettiğinizi görmek için kontrol edin. Vücudun nasıl hissediyor? Zihninizin kalitesi nedir? Meşgul? Yorgun? Endişeli? Bu meditasyon oturumuna ne istersen bakalım tamamıyla.

5-İşiniz bittiğinde gülümseyin

İki dakikanı bitirince gülümse. Kendinize bu zaman ayırdığınıza, taahhüdünüze saplandığınıza, kendinize güvenebileceğiniz, kendinizi tanımaya ve kendinizle arkadaş edinmeye zaman ayırdığınızı gösterdiğiniz o noktaya minnettar olun. Hayatının muhteşem bir iki dakikası bu.

Bunları da Seveceksiniz

Reiki nedir ve nasıl yapılır? Yararları nelerdir? 

Enerjinizi yüksek tutmanın yolları nelerdir?

Feng Shui nedir? Feng Shui enerjisi nasıl hayatimizi değiştirir ?

Burç yorumlarınız e-posta kutunuza gelsin!

Son Yazılarımız

25 Mart Terazi Dolunayı: En çok hangi burç etkilenecek?

Bu ay Dolunay 25 Mart Pazartesi günü Terazi burcunda gerçekleşecek. Bizi duygusal olduğu kadar profesyonel ilişkilerimizi de gözden geçirmeye davet eden bu Dolunay'In etkisi altında ya insanlarla yeniden kurmak ya da söz konusu ilişkiye veda etmek konusunda bir karara varacağız.

El Falı Nasıl Bakılır? El Çizgilerinin Anlamlarını Öğrenin!

El çizgileri doğumdan çok önce, hamileliğin ikinci ayında oluşur. Yaşam boyunca bu çizgiler, kişinin seçimlerine göre değişir Hatta ölüm anında, çizgilerin yok olana kadar solacağı bile söylenir... Kaderiniz avucunuzun içinde olduğunu biliyor muydunuz? El falının sırlarını keşfedin!

Haftalık Burç Yorumları

Ay'ın Akrep burcundan Yay burcuna geçişi "Değişim, ruhun yenilenmesi ve manevi büyüme için gereklidir. Bugün, duygusal enerjinizi yeni ufuklara yönlendirin ve bilinmeyene doğru cesur bir adım atın."

Günlük Burç Yorumlarınız

Ay Akrep'te, Boğa'daki Jüpiter ile Karşıtlıkta "Bugün, duygusal derinliklerinizi ve içgüdülerinizi keşfetmek için mükemmel bir gün. Kendinizi tamamen ifade etmekten korkmayın, çünkü bu, gerçek benliğinizi ve potansiyelinizi ortaya çıkarmanın anahtarıdır."

En Sevilen Yazılar

Çift ve Ters Saatlerin Anlamları

Eğer tesadüf eseri çift ve ya ters saatlerle karşılaşırsanız bilin ki bu saatler size bir mesaj iletmek istiyor. Bu mesajları merak mı ediyorsunuz? Detaylar yazımızda!

Kuş Tüylerinin Anlamları: Meleklerin Mesajlarını Keşfedin

Yakınınızda kuş tüyü bulmak size oldukça sıradan bir olay gibi görünebilir. Ama kuşlar gökyüzüyle ve evren çok güçlü bağlara sahiptir. Koruyucu meleklerimizin bize mesaj göndermek için etrafımıza bu tüyleri bırakmasına şaşırmamak gerekir. Ama tüyün rengine göre bu mesajın anlamı farklılık gösterir. İşte detaylar!

Düşündüğünüz Kişinin Rüyasına Girmek Mümkün!

Rüyalar bilinçaltımızın kontrolündedir. Dolayısıyla rüya gören bir insanın zihnine girmenin oldukça hatta imkânsız bile olduğu kabul edilir. Yine de insanların rüyasında bizi görmelerini sağlayacak belirli yöntemler mevcuttur. Nasıl mı?

Üçlü Saatlerin Anlamları: 03:33 - İstikamet Mutluluk!

03:33, 03:33, 03:33... Neredeyse bu saatin sizi takip etmeye başladığını düşüneceksiniz! Gece uykunuzu bölen basit bir tesadüften çok daha fazlasıyla mı karşı karşıyasınız? Kesinlikle öyle! Üçlü saatler şans eseri karşımıza çıkmaz. Onlara kendinizi kaybolmuş hissettiğiniz anlarda denk gelirsiniz. Evren ve koruyucu melekler doğru yolu bulabilmeniz adına size yol göstermek istiyor! Onların tavsiyelerine kulak verin....

Kara Ay Nedir?

Kara Ay'ı gökyüzünde aramanın anlamı yok! Gerçek anlamda var olmayan Kara Ay, Ay'ın Dünya etrafındaki yörüngesindeki duraklarından birine karşılık gelir. Peki Kara Ay, burcunuz üzerinde ne gibi etkilere sahiptir? Uzman astrologlarımız bu gizemli Ay'ın tüm yönlerini sizler için derledi.

Burcunuza Dair Her Şey