Ucuz ve Doğal Yöntemlerle Evde Saç Bakımının Sırları

tarihinde

Canlı ve sağlıklı saçlara sahip olmak çok kolay! Hem de pahalı ürünlere muhtaç olmadan! Bu yazımızda çarşıda, pazarda kolayca bulabileceğiniz bitkilerle saç bakımı yapmanın sırlarını paylaştık.

 

Bitkilerle Saç Bakımı

 

İpek gibi ve ışıl ışıl saçlara sahip olmak her kadının hayali! Bakımlı saçlara sahip olmak için pahalı saç ürünlerine ihtiyacımız yok. Günlük hayatta kullandığımız birçok bitki güzel ve sağlıklı saçlara sahip olmaya yardımcı oluyor. Bu yazımızda evinizde yapabileceğiniz doğal saç maskesi seçeneklerine yer verdik.

  

<< Gerçek Medyumlar, Yerinde Tahminler, En Uygun Fiyatlar >>

 

1. Aloe Vera

Aloe veradaki enzimler, ölü deri hücrelerine ve saç köklerine iyi gelir. Aloe jeli aynı zamanda keratine benzer yapısıyla mükemmel bir nemlendiricidir. Bu nedenle saç büyümesini destekleyen bitkilerden en iyisidir.

 

2. Fesleğen

Fesleğen, insan vücudundaki kimyasal işlemler için gereken birçok mineral içerir. Magnezyum açısından zengindir. Fesleğen saç ve saç derisine uygulandığında, kırılmaya karşı kılları güçlendirir ve kan dolaşımını iyileştirerek büyümeyi teşvik eder.

 

cheveux bouclés

 

3. Çemen otu

Çemen otu, dolaşımı iyileştirmeye ve saçların uzamasına yardımcı olan, vitamin bakımından zengin diğer bir bitkidir. Çemen otu tohumu gece boyunca suya batırılmalı, ardından ince bir hamur haline getirilmelidir. Bu karışım saç diplerine doğru sürülerek en az otuz dakika bekletilmelidir.

 

4. Keten tohumu

Keten tohumu kafa derisindeki toksinleri ve ölü hücreleri atmaya yardımcı olan yağ asitleri ve antioksidanlarla doludur. Keten tohumunu suyun içinde kaynatılmalı, sonra saç derisine ve saçlara uygulanmalıdır. Uzamayı teşvik eden ve saçların gücünü artıran nemlendirici bir bitkidir.

 

>> En İyi Medyumlar Su Falınıza Baksın <<

 

5. Lavanta

Lavanta yağı kafa derisindeki dolaşımı uyarır, yeni saç gelişimini güçlendirir ve saç derisinin doğal yağ üretimini dengelemer. Ayrıca lavanta yağı  pire, kene, sivrisinekler ve bit gibi hastalık taşıyan parazitleri kovar.

 

lavande

 

6. Maydanoz

Maydanoz saç derisindeki keratin üretimini ve dolaşımını arttırır, sağlıklı saç gelişimini teşvik eder. Maydanozu kaynar suda demleyerek ya da su veya yağla karıştırılmış taze maydanozu kafa derisine ve saçlara uygulayarak durulayın. 

 

<< Chat'ten Falın İlk Beş Dakikası Ücretsiz >>

 

7. Adaçayı

Adaçayı pek çok iyileştirici özelliği olan bitkidir. Bu değerli bitki, B ve C vitaminleri ile magnezyum, çinko ve potasyum içeren yapısıyla saçların büyümesini ve gücünü arttırır. Adaçayı aynı zamanda saçın uzamasını engelleyebilecek cilt hastalıklarını iyileştirmek için de idealdir. Bir nemlendiriciye adaçayı yağı ekleyin kurutulmuş adaçayını demleyerek saçlarınıza yedirin. Yarım saat kadar bekledikten sonra durulayın.

 

Diğer popüler yazılarımız:

 

 

 

Burç yorumlarınız e-posta kutunuza gelsin!

Son Yazılarımız

Hangi Ruh Ailesine Mensupsunuz?

Toplamda 13 ruh ailesi vardır ve her birinin çok özel bir rolü vardır. Ruh ailenizi bilmek bedeninizi ve zihninizi daha iyi tanımanızı sağlayacaktır. Hangi aileye ait olduğunuzu merak mı ediyorsunuz? Gerçekte nasıl birisiniz? Bu dünyada misyonunuz nedir? Cevaplar bu yazımızda.

Haftalık Burç Yorumları

Güneş'in Aslan burcundaki Ay ile Üçgen açı yapması "Bugün, içsel gücünüzü ve cesaretinizi keşfedin. Koç burcundaki Güneş'in, Aslan burcundaki Ay ile Üçgen açı yapması, kendinizi ifade etme ve liderlik etme yeteneğinizi artırabilir. Kendinize inanın ve ışığınızı dünyaya yayın."

Günlük Burç Yorumlarınız

Aslan burcunda Ay, Koç burcunda Merkür ile Üçgen açı "Bugün, iç sesinizi dinlemek ve duygusal enerjinizi ifade etmek için mükemmel bir gün. Kendinizi ve düşüncelerinizi cesurca ifade etmekten çekinmeyin. İçinizdeki aslanı serbest bırakın ve hayatınızdaki liderliği ele alın."

En Sevilen Yazılar

Çift ve Ters Saatlerin Anlamları

Eğer tesadüf eseri çift ve ya ters saatlerle karşılaşırsanız bilin ki bu saatler size bir mesaj iletmek istiyor. Bu mesajları merak mı ediyorsunuz? Detaylar yazımızda!

Kuş Tüylerinin Anlamları: Meleklerin Mesajlarını Keşfedin

Yakınınızda kuş tüyü bulmak size oldukça sıradan bir olay gibi görünebilir. Ama kuşlar gökyüzüyle ve evren çok güçlü bağlara sahiptir. Koruyucu meleklerimizin bize mesaj göndermek için etrafımıza bu tüyleri bırakmasına şaşırmamak gerekir. Ama tüyün rengine göre bu mesajın anlamı farklılık gösterir. İşte detaylar!

Düşündüğünüz Kişinin Rüyasına Girmek Mümkün!

Rüyalar bilinçaltımızın kontrolündedir. Dolayısıyla rüya gören bir insanın zihnine girmenin oldukça hatta imkânsız bile olduğu kabul edilir. Yine de insanların rüyasında bizi görmelerini sağlayacak belirli yöntemler mevcuttur. Nasıl mı?

Üçlü Saatlerin Anlamları: 03:33 - İstikamet Mutluluk!

03:33, 03:33, 03:33... Neredeyse bu saatin sizi takip etmeye başladığını düşüneceksiniz! Gece uykunuzu bölen basit bir tesadüften çok daha fazlasıyla mı karşı karşıyasınız? Kesinlikle öyle! Üçlü saatler şans eseri karşımıza çıkmaz. Onlara kendinizi kaybolmuş hissettiğiniz anlarda denk gelirsiniz. Evren ve koruyucu melekler doğru yolu bulabilmeniz adına size yol göstermek istiyor! Onların tavsiyelerine kulak verin....

Kara Ay Nedir?

Kara Ay'ı gökyüzünde aramanın anlamı yok! Gerçek anlamda var olmayan Kara Ay, Ay'ın Dünya etrafındaki yörüngesindeki duraklarından birine karşılık gelir. Peki Kara Ay, burcunuz üzerinde ne gibi etkilere sahiptir? Uzman astrologlarımız bu gizemli Ay'ın tüm yönlerini sizler için derledi.

Burcunuza Dair Her Şey