Rüya Görmek ve Rüyalar Hakkında Bilmediğimiz Gerçekler

tarihinde

Hepimiz<strong> </strong>zaman zaman <strong>rüya görür</strong>, ancak rüyaların kökeni ve detayları hakkında pek de düşünmeyiz. Peki rüyalar hakkında ne kadar bilgi sahibiyiz?

 

RÜYALAR HAKKINDA BİLMEDİKLERİNİZ

  • Rüyalarımızın % 90’ının unuturuz. Rüyalarımızın, uyandıktan sonraki 5 dakika içinde %50 sini, sonraki 10 dakikada ise % 90'ını unutmuş oluyoruz.

  • Körler de rüya görür. Doğuştan kör olmayıp da daha sonra kör olanlar görebilen insanlar gibi rüya görürken, doğuştan kör olan insanların rüyaları tatlar, kokular ve hisler üzerinedir.

 

 

  • Herkes rüya görür. Ciddi bir psikolojik rahatsızlığı olanlar dışında rüya görmeyenler, rüyalarını sadece hatırlamıyordur veya çok çabuk unutuyordur.
  • Rüyalarınızda daha önce hiç görmediğiniz birisini göremezsiniz. Beyin kendi kendine simalar üretmez. Tanımadığınızı düşündüğünüz kişiler bile hayatınızın bir döneminde kesin karşınıza çıkmıştır. Unutmayın ki yıllar içinde binlerce yüz görüyorsunuz.
  • Herkesin rüyaları renkli değildir. Bazı insanlar siyah beyaz rüya görür. Yani birisine renkli rüyalar dilediğinizde renksiz rüya mı olur diye düşünmeyin. Evet oluyor.

  • Rüyalarda negatif duygular yoğunluktadır. Mutlu olduğunuzu gördüğünüz rüyalardan çok endişeli olduğunuz ya da korktuğunuz rüyalar görürsünüz.
Rüyalarınızı uzmanlarımıza anlatın telefondan detaylı yorum alın!
HEMEN ARA
  • Hayvanlar da rüya görür. Rüya görmek sadece inşalara özgü değildir. Uyuyan bir kedi ya da köpeği izlerseniz kaslarının seğirmesinden rüya gördüğünü anlayabilirsiniz. Kim bilir o masum görünüşlü kediniz rüyasında hangi fareyi kovalıyordur.

  • Uykunun en derdin evresinde uyku felci denilen bir durum oluşur. Vücudunuz derin uykuya geçtiğinde kıpırdamasın diye beyniniz vücudunuza emir gönderir. Bunun da sebebi gördüğünüz rüyalardaki hareketleri uyku esnasında yapmayın diyedir.
  • Beynimiz rüyada gördüklerimizle gerçek hayatta olan yaşananları birleştirebilir. Örneğin rüyanızda kapının çaldığını duyuyorsunuzdur ve gerçekte de kapı çalıyordur. Ya da kendinizi bir konserde görüyorsunuzdur. O sırada uyuduğunuz yerde radyodan müzik çalıyor olabilir.
  • Horlayan insanlar rüya görmez. Ya da çok kısa ve hemen unutulan rüyalar görürler. Bununda horlamanın uyku kalitesini düşürmesi ve derin uykuya geçmeyi zorlaştırması nedeniyle olduğu düşünülmektedir. Yanınızda horlayan insanlara kızmayın. :)

 

Diğer popüler yazılarımız:

 

 

 

Find similar articles on this topic :

Burç yorumlarınız e-posta kutunuza gelsin!

Son Yazılarımız

Düşündüğünüz Kişinin Rüyasına Girmek Mümkün!

Rüyalar bilinçaltımızın kontrolündedir. Dolayısıyla rüya gören bir insanın zihnine girmenin oldukça hatta imkânsız bile olduğu kabul edilir. Yine de insanların rüyasında bizi görmelerini sağlayacak belirli yöntemler mevcuttur. Nasıl mı?

Gelecekten Haber Veren Rüyalarımız Ne Anlama Geliyor?

Hiç sabah uyandığınız zaman rüyanızda olağanüstü, sihirli ve sarsıcı bir şeyler yaşadığınızı hissettiğiniz anlar oldu mu? Mutlu ya da tere batmış bir şekilde uyandığınızda, gördüklerinizin gerçek olup olmadığını sorguluyorsunuz. Rüyalarınız yoksa size gerlecekten mesajlar mı gönderiyor? İşte detaylar...

Ölümle İlgili Rüyalar Ne Anlamlara Geliyor?

Rüyada kendi ölümümüzü ya da yakın çevremizden birinin ölümünü görmek çoğunlukla tuhaf ve korkutucu bir deneyimdir. Ama endişelenmeyin. Bu rüyalar her zaman kötü bir şekilde yorumlanmaz. İşte detayları...

Rüyada Kedi Görmek Ne Anlama Geliyor?

Kedi, gizemli hatta mistik bir hayvandır. Dünya üzerinde sayısız efsaneye konu olmuş kedileri rüyada görmek hiçbir zaman anlamsız değildir. Bu görünün arkasında çoğunlukla en gizli arzularımıza bağlı bir mesaj, bir sembol ya da bir anlam yatar.

En Sevilen Yazılar

Rüyada Saçların Dökülmesi Ne Anlama Gelir?

Rüyanızda saçlarınızın döküldüğünü ya da kel kaldığınızı mı gördünüz? Rüya tabirlerinde saç dökülmesi ne anlama gelir, nasıl yorumlanır? Saçla ilgili tüm rüya tabirleri bu yazımızda!

Rüyada Ölmüş Birini Görmenin 5 Farklı Yorumu

Rüyanızda ölü birini mi gördünüz? Endişelenmeyin. Rüyada ölü birini görmek sizin de yakın gelecekte öleceğiniz anlamına kesinlikle gelmiyor. Kendimizi karmaşık bir durumun içerisinde bulduğumuzda hayaletler bizi rahatlatmak ya da bir çözüm önerisinde bulunmak amacıyla bizleri ziyaret eder. Elbette ki geceleri size görünen kişinin kim olduğuna bağlı olarak farklı yorumlar mevcuttur. Bu ziyaretlerin arkasındaki saklı mesajları keşfetmeye hazır olun!

Burcunuza Dair Her Şey