Hayatın Gerçek Anlamı Nedir?

tarihinde

İnsanının Anlam Arayışı kitabı doğrultusunda, hayatımıza anlam kazandırmamızı sağlayacak eşsiz bir yazıyla karşınızdayız.

Hayatın Gerçek Anlamı Nedir?

Merhabalar Sevgili Okurlarım,

Hayatınızın anlamını belki de bu yazımızda bulacaksınız. Bir kitap okudum, hayata bakış açım değişti. Size neler öğrendiğimi kısa bir özetle anlatacağım.

Amerika'da 48 üniversitede 7948 öğrenciyle yapılan anket sonucu hayatta kendileri için neyin "çok önemli" öldüğü sorulmuş. Öğrencilerin %16'sı "çok para kazanmak" derken buna karşılık %78'i "yaşamımda bir amaç ve anlam bulmak" sıkkını işaretlemişler.

30'una yaklaşan bir kadın olarak şimdi ben size soruyorum. Hayatta sizin için en çok ne önemli? Bir 5 dakika düşünmenizi istiyorum ve yazının altına cevabınızı yazmanızı istiyorum.

Profesör Viktor E. Frankl'ın İnsanın Anlam Arayışı kitabını okuduktan sonra bugünlerde yaşamımın bir anlam bulması için daha fazla düşünür oldum. Bu kitabı okumadan ilk vereceğim cevaplar şöyle olurdu: ailem, eşim, çocuklarım, sağlık, kimseye muhtaç olmadan yaşamak gibi cevaplar... Aynı soruyu kendime daha kalıcı bir ölçüde şöyle sordum: hayatımın gerçek anlamı nedir, öldükten sonra bu hayata ne bırakacağım?

Biraz düşündükten sonra aklıma öncelikle sanatçılar ve heykeltıraşlar geldi. Onlar bu dünyada geriye yaptıkları eserleri bırakacaklar. Peki ya ben? Günlük isim dışında uğruna çaba harcanacak bir misyonum yok mu?

☞ Hayatınızı Astrocenter danışmanlarıyla yoluna sokun! ☜ 

Kitaba göre yaşamın anlamını 3 farklı yoldan keşfedebiliriz: 

1- Bir eser yaratarak ya da bir iş yaparak

2- Bir şey yaşayarak ve severek (bir insanla etkileşerek). Yani olanca eşsizliğiyle bir insanı yaşamaktır. Yani onu sevmektir.

3- Kaçınılmaz acıya yönelik bir tavır geliştirerek.

 

Eğer eser yaratacak zamanı bulamıyorsanız, sevin; eğer aşk da kapınızı çalmıyorsa aşkı yılmadan arayın. Bazen ben de varoluşsal boşluk yaşadığım dönemlere giriyorum. Ve boşluğu genel olarak can sıkıntısı duyduğumda ya da yalnız olduğumda yaşıyorum. Bu kitap sayesinde bu boşluk durumunun depresyon, saldırganlık ve uyuşturucu gibi kötü alışkanlıklara sebep olabileceğini öğrendim. Bu tehlikeli alışkanlıkları sosyal aktivitelerle ya da severek engelleyebilirim.

☏ İlk 10 dakikası yalnızca 4 TL'den telefonla fal baktırın! ✔

Umutsuz bir durumla karşılaştığımız, değiştirilemeyecek bir kaderle yüz yüze geldiğimiz zaman bile, yaşamda bir anlam bulabileceğimizi asla unutmayalım. Önemli olan kişisel bir sıkıntıyı bir zafere, kendi zor durumunu bir insan başarısına dönüştürmek yine insanın eşsiz potansiyelleri arasındadır. Biliyorum ki hayat zorluklarına rağmen çok güzel ve her zaman yapacak güzel ve yapıcı bir şeyler bulabilirim.

Eğer birini kaybettiyseniz, yasını hakkını vererek tutun ama bunun sizi yiyip bitirmesine izin vermeyin. Kaybettiğiniz kişiyi yaşatmak için anısına güzel şeyler yapın. Onunla yaşadığın hikâyeleri yazın, onun adına burs verin, onu yaşatın.

 

Eğer çok sevdiğiniz sevgilinizden ayrıldıysanız, hayatın sonu değil. Hatıralar bir müddet yakanızı bırakmaz ama bir gün bir başka birisini tanıyıp sevdikçe her şey yoluna girer. Unutmayın bazen gelen gidenden çok daha hayırlı olur ve bizi mutlu eder.

Ne güzel söylemiş şarkısında Candan Erçetin:

Anlatacak hikâyelerimiz bitmedi henüz. Anlaşacak dostlarım tükenmedi. Yorgunluk kırgınlık hepsi gelir geçer. Her şeye rağmen yaşamak güzel!

 

"Yaşamak için bir nedeni olan kişi, hemen her nasıl'a dayanabilir!"

Nietzche

Kaynak: İnsanın Anlam Arayışı kitabı Profesör Viktor E. Frankl

Bunları da Seveceksiniz

Beste Hanım'dan Ekim Ayı Burç Yorumları

 

2018 Yılı Genel Burç Yorumlarına Giriş

Erkekler neden ciddi ilişkiden korkarlar?

Boşanmak İstiyorum Diyorsanız Bu Yazıyı Okuyun

Burç yorumlarınız e-posta kutunuza gelsin!

Son Yazılarımız

25 Mart Terazi Dolunayı: En çok hangi burç etkilenecek?

Bu ay Dolunay 25 Mart Pazartesi günü Terazi burcunda gerçekleşecek. Bizi duygusal olduğu kadar profesyonel ilişkilerimizi de gözden geçirmeye davet eden bu Dolunay'In etkisi altında ya insanlarla yeniden kurmak ya da söz konusu ilişkiye veda etmek konusunda bir karara varacağız.

El Falı Nasıl Bakılır? El Çizgilerinin Anlamlarını Öğrenin!

El çizgileri doğumdan çok önce, hamileliğin ikinci ayında oluşur. Yaşam boyunca bu çizgiler, kişinin seçimlerine göre değişir Hatta ölüm anında, çizgilerin yok olana kadar solacağı bile söylenir... Kaderiniz avucunuzun içinde olduğunu biliyor muydunuz? El falının sırlarını keşfedin!

Haftalık Burç Yorumları

Koç burcundaki Güneş, Yay burcundaki Ay ile Üçgen açıda "Bugün, içsel gücünüzü ve cesaretinizi ortaya çıkarın. Kendinize inanın ve hedeflerinize ulaşmak için atacağınız adımlarda kararlı olun. İçinizdeki ateşi, hedeflerinize ulaşma arzunuzu ve yaşam enerjinizi hissedin."

Günlük Burç Yorumlarınız

Ay'ın Akrep burcundan Yay burcuna geçişi "Değişim, ruhun yenilenmesi ve manevi büyüme için gereklidir. Bugün, duygusal enerjinizi yeni ufuklara yönlendirin ve bilinmeyene doğru cesur bir adım atın."

En Sevilen Yazılar

Çift ve Ters Saatlerin Anlamları

Eğer tesadüf eseri çift ve ya ters saatlerle karşılaşırsanız bilin ki bu saatler size bir mesaj iletmek istiyor. Bu mesajları merak mı ediyorsunuz? Detaylar yazımızda!

Kuş Tüylerinin Anlamları: Meleklerin Mesajlarını Keşfedin

Yakınınızda kuş tüyü bulmak size oldukça sıradan bir olay gibi görünebilir. Ama kuşlar gökyüzüyle ve evren çok güçlü bağlara sahiptir. Koruyucu meleklerimizin bize mesaj göndermek için etrafımıza bu tüyleri bırakmasına şaşırmamak gerekir. Ama tüyün rengine göre bu mesajın anlamı farklılık gösterir. İşte detaylar!

Düşündüğünüz Kişinin Rüyasına Girmek Mümkün!

Rüyalar bilinçaltımızın kontrolündedir. Dolayısıyla rüya gören bir insanın zihnine girmenin oldukça hatta imkânsız bile olduğu kabul edilir. Yine de insanların rüyasında bizi görmelerini sağlayacak belirli yöntemler mevcuttur. Nasıl mı?

Üçlü Saatlerin Anlamları: 03:33 - İstikamet Mutluluk!

03:33, 03:33, 03:33... Neredeyse bu saatin sizi takip etmeye başladığını düşüneceksiniz! Gece uykunuzu bölen basit bir tesadüften çok daha fazlasıyla mı karşı karşıyasınız? Kesinlikle öyle! Üçlü saatler şans eseri karşımıza çıkmaz. Onlara kendinizi kaybolmuş hissettiğiniz anlarda denk gelirsiniz. Evren ve koruyucu melekler doğru yolu bulabilmeniz adına size yol göstermek istiyor! Onların tavsiyelerine kulak verin....

Kara Ay Nedir?

Kara Ay'ı gökyüzünde aramanın anlamı yok! Gerçek anlamda var olmayan Kara Ay, Ay'ın Dünya etrafındaki yörüngesindeki duraklarından birine karşılık gelir. Peki Kara Ay, burcunuz üzerinde ne gibi etkilere sahiptir? Uzman astrologlarımız bu gizemli Ay'ın tüm yönlerini sizler için derledi.

Burcunuza Dair Her Şey