Mutlu Anlarımızın Vazgeçilmezi Mum Hayatımıza Nasıl Girdi?

tarihinde

Gelin birlikte her mutlu anımızın, her kutlamamızın vazgeçilmezi olan <strong>mumun</strong> hayatımıza nasıl girdiğini keşfedelim.

 

Gelin birlikte her mutlu anımızın, her kutlamamızın vazgeçilmezi olan mumun hayatımıza nasıl girdiğini keşfedelim.

Mumun tarihçesi çok ama çok eskiye dayanmaktadır. İlk mum 3000li yıllarda Eski Mısır Uygarlığı’nda kullanılmıştır. Daha sonra günümüzdeki haline benzeyen daha küçük ve ince şeklini almıştır. Elektriğin icadına kadar aydınlanma mumla sağlanırdı. 20. Yüzyıla kadar mumlar ışık ve aydınlanma kaynağı olarak kullanılıyordu. Ayrıca geçmişte mumların amacı sadece aydınlanma değildi, çoğu dini tören ve ayinlerde de mum kullanılırdı.

İslam’da ise  Osmanlı zamanında camilerde akşam ve yatsı namazlarında aydınlatma görevi gören, mihrabın sağında ve solunda genellikle bakır mumluk üzerinde birer büyük mum bulunurdu.

Bugün ise doğum günü pastalarında, kına gecelerinde, akşam yemeği sofralarında, ev dekorasyonlarında ve romantik anlarımızda mumun yeri çok önemli.

♕  En iyi falcılara fal baktırmak için bizi arayın ♕

Doğum günlerinin vazgeçilmezi yaş pastalar ve pastaların vazgeçilmezi doğum günü mumları. Yaş günü kutlamalarında pastanın üzerinde mumlar yanar ve doğum günü olan kişi bir dilek tutarak mumları üfler.  Bu gelenek 13. yüzyılda Avrupa’da başlamıştır. Çocuklar, doğum günlerinde, üzerinde mumlar yanan pastayla uyandırılır ve mumlar pasta yenene kadar değiştirililerek gün boyunda yanardı. Pastanın üzerindeki mum sayısı çocuğun yaşından bir fazla olurdu, ayrıca mum üflenirken çocuğa o sene içinde istediği bir istek dilek olarak diletilirdi.

doğumgünü

Kına gecesinde ise başına pullu bir duvak örtülen gelin, genç kızların söylediği türkülerle ve içinde mumların yakıldığı kına tepsisiyle ortaya getirilir ve kına yakma töreni başlar. Genç kızların ellerindeki mumlarla gelinin etrafında dönmesinin geline uğur getireceğine inanılır.

Aile ve arkadaşlar arasındaki özel akşam yemeği sofralarında ise, masanın ortasına konan şamdanlar içindeki mumlar şık bir yemeğin anahtarıdır.

mum

✦ Sorularınızı sorun ve niyet edin, uzmanlarımız cevaplasın ✦

Mumun bir diğer kullanım alanı ise ev dekorasyonudur. Kokulu ve renkli mumlarla salonunuzu, yatak odanızı daha şık bir hale getirebilirsiniz.

Eğer sevgilinizle romantizmi bir tık daha yükseltmeyi arzuluyorsanız, mum ışığında baş başa bir akşam yemeği özel anlarınızı daha anlamlı hale getirmeye yardımcı olacaktır.

 romantik

Diğer en popüler yazılarımız:

Bir ortama girdiğinizde ne kadar ilgi çekiyorsunuz?

Her gün Tüketmemiz Gereken Doğal Şifalı Besinler

Hayatın Gerçek Anlamı Nedir?

Burç yorumlarınız e-posta kutunuza gelsin!

Son Yazılarımız

25 Mart Terazi Dolunayı: En çok hangi burç etkilenecek?

Bu ay Dolunay 25 Mart Pazartesi günü Terazi burcunda gerçekleşecek. Bizi duygusal olduğu kadar profesyonel ilişkilerimizi de gözden geçirmeye davet eden bu Dolunay'In etkisi altında ya insanlarla yeniden kurmak ya da söz konusu ilişkiye veda etmek konusunda bir karara varacağız.

El Falı Nasıl Bakılır? El Çizgilerinin Anlamlarını Öğrenin!

El çizgileri doğumdan çok önce, hamileliğin ikinci ayında oluşur. Yaşam boyunca bu çizgiler, kişinin seçimlerine göre değişir Hatta ölüm anında, çizgilerin yok olana kadar solacağı bile söylenir... Kaderiniz avucunuzun içinde olduğunu biliyor muydunuz? El falının sırlarını keşfedin!

Haftalık Burç Yorumları

Koç burcundaki Güneş, Yay burcundaki Ay ile Üçgen açıda "Bugün, içsel gücünüzü ve cesaretinizi ortaya çıkarın. Kendinize inanın ve hedeflerinize ulaşmak için atacağınız adımlarda kararlı olun. İçinizdeki ateşi, hedeflerinize ulaşma arzunuzu ve yaşam enerjinizi hissedin."

Günlük Burç Yorumlarınız

Ay'ın Akrep burcundan Yay burcuna geçişi "Değişim, ruhun yenilenmesi ve manevi büyüme için gereklidir. Bugün, duygusal enerjinizi yeni ufuklara yönlendirin ve bilinmeyene doğru cesur bir adım atın."

En Sevilen Yazılar

Çift ve Ters Saatlerin Anlamları

Eğer tesadüf eseri çift ve ya ters saatlerle karşılaşırsanız bilin ki bu saatler size bir mesaj iletmek istiyor. Bu mesajları merak mı ediyorsunuz? Detaylar yazımızda!

Kuş Tüylerinin Anlamları: Meleklerin Mesajlarını Keşfedin

Yakınınızda kuş tüyü bulmak size oldukça sıradan bir olay gibi görünebilir. Ama kuşlar gökyüzüyle ve evren çok güçlü bağlara sahiptir. Koruyucu meleklerimizin bize mesaj göndermek için etrafımıza bu tüyleri bırakmasına şaşırmamak gerekir. Ama tüyün rengine göre bu mesajın anlamı farklılık gösterir. İşte detaylar!

Düşündüğünüz Kişinin Rüyasına Girmek Mümkün!

Rüyalar bilinçaltımızın kontrolündedir. Dolayısıyla rüya gören bir insanın zihnine girmenin oldukça hatta imkânsız bile olduğu kabul edilir. Yine de insanların rüyasında bizi görmelerini sağlayacak belirli yöntemler mevcuttur. Nasıl mı?

Üçlü Saatlerin Anlamları: 03:33 - İstikamet Mutluluk!

03:33, 03:33, 03:33... Neredeyse bu saatin sizi takip etmeye başladığını düşüneceksiniz! Gece uykunuzu bölen basit bir tesadüften çok daha fazlasıyla mı karşı karşıyasınız? Kesinlikle öyle! Üçlü saatler şans eseri karşımıza çıkmaz. Onlara kendinizi kaybolmuş hissettiğiniz anlarda denk gelirsiniz. Evren ve koruyucu melekler doğru yolu bulabilmeniz adına size yol göstermek istiyor! Onların tavsiyelerine kulak verin....

Kara Ay Nedir?

Kara Ay'ı gökyüzünde aramanın anlamı yok! Gerçek anlamda var olmayan Kara Ay, Ay'ın Dünya etrafındaki yörüngesindeki duraklarından birine karşılık gelir. Peki Kara Ay, burcunuz üzerinde ne gibi etkilere sahiptir? Uzman astrologlarımız bu gizemli Ay'ın tüm yönlerini sizler için derledi.

Burcunuza Dair Her Şey