Hipnoz Nedir? Hipnoz Etme Teknikleri Nasıl Uygulanır?

tarihinde

<strong>Hipnoz</strong> Nedir? Nasıl ve ne için yapılır, işe yarar mı? Hipnozun yapılış teknikleri, kullanım alanları ve detayları yazımızda.

 

Hipnoz Nedir? Nasıl Yapılır?

Dizilerde ve filmlerde izlediğiniz, farklı insanların deneyimlerini dinlediğiniz “Hipnoz” kelimesi size de çok etkileyici gelmiyor mu? Başka bir insanın aklından geçenlere, düşüncelerine, beynine hükmetmek. Ne esrarengiz…

Peki hipnoz nedir, nasıl yapılır?

Geçmişte insanlar hipnoz ve benzeri yöntemleri bilmeden de olsa kullanmışlardır. Hipnozun ilk olarak kullanıldığını gösteren belgelere eski Yunanlılarda rastlanmıştır. Kelimenin kökeni de yunanca “uyku” anlamına gelmektedir. Hipnoz eskiden gerginliklerin giderilmesi ve hasta olan kişilerin tedavi yöntemlerinde kullanılırdı.

Hipnoz: Bilinçli zihninin bir anlamda devre dışı bırakmak. Zihni bir kenara bırakarak bilinçaltına telkinler yerleştirmektir. Hipnozun amacı kişinin, o andaki gerçeğin farkında olmasına rağmen ondan ayrı olduğu hissine sahip yoğun bir fiziksel ve zihinsel rahatlamak durumu olarak görülebilir.

☯ Türkiye'nin en iyi medyumlarına falınızı baktırın ☯

 hypnose

 

Hipnoz hangi alanlarda çözüm olabilir?

Alternatif tıp çalışmaları içerisinde hipnoz kendine sağlam bir edinmiş gibi görünüyor. Hangi mesleği yapıyorsanız yapın hipnoz öğrenilebilir ve herkes tarafından uygulanabilir. Tabii hipnozu uygulamanın tehlikeli olduğunu unutmamak ve dikkatli olmak gerekir. Hipnoz birçok meslek etkinliğini artırmak için kullanabilir bunlardan bir kısmını örnek olarak vereceğim, gerisini hayal gücünüze kalmış.

☯ Bioenerji uzmanlarımızı keşfedin ☯

Örneğin zayıflama: Diyet ve egzersizler belirli bir ölçüye gelmenizi sağlıyor. Ancak kilo verdiğinize emin olunca tekrardan yemek yemeye başlamak istiyorsunuz.  İşte hipnoz burada devreye giriyor ve bilinçaltında yeni yeme alışkanlığını benimsemeyi sağlıyor.

Sigarayı bırakma: Önceden hiç sigarayı bırakmaya teşebbüs etmediyseniz aceleci olmayın. Bu konuda onlarca defa bırakıp ancak tekrar başladıysanız bir de hipnozu deneyebilirsiniz.

Cinsel Problemler: Erkeklerde ereksiyon, kadınlarda orgazm veya birleşme sorunu olarak tanımlayabileceğimiz soruna cinsel güç arttırıcı ilaçlara bağımlı olmak istemeyenler ve çözüm arayanlar için önerilebilecek bir yöntemdir.

Özgüven eksikliği: Toplum önünde konuşma, kararlılık, başladığı işi bitirme, çekingenlik, utangaçlık büyük sosyalleşme sorunları yaratır. Hipnoz bu konuda size ilaç gibi gelebilir.

Hypnose

 

Fobi: Fobiler başına geleni aciz bırakan korkulardır. Karanlık, kapalı yer, uçağa binme gibi korkular akıl mantık dinlemiyor. İlaçlarsa yatıştırıcı etkiden öteye gitmiyor. Hipnoz bu sorunlara bire bir geliyor

Öğrenme İsteksizliği: Anne ve babaların çocukları konusunda en çok yakındığı konu çocukların ders çalışma isteksizliği. Hipnozla sağlanan derslerine sevmesi ve disiplinli çalışma alışkanlığı belki hayatının dönüm noktasını oluşturuyor.

İstemsiz alışkanlıklar: Tırnak yeme, saç koparma gibi tik olmuş alışkanlıklar da insanı toplum içinde zor durumda bırakabiliyor. Hipnoz bu gibi durumlarda da işe yarayabiliyor.

Uykusuzluk, duygusal sorunlar: Bu durumda da hipnozun neredeyse %100 etkili olduğu söyleyebiliriz. Hipnoz karakter bozukluğu olmadığı sürece kesin cevap alabileceğiniz yöntemlerden en etkilisidir.

 

Bunlar da ilginizi çekebilir

Zihinsel olarak güçlü olmanın 10 kuralı

Psikolojik hastalıklar nelerdir? Nasıl giderilir?

Kader nedir? Değiştirilebilir mi?

 

Burç yorumlarınız e-posta kutunuza gelsin!

Son Yazılarımız

25 Mart Terazi Dolunayı: En çok hangi burç etkilenecek?

Bu ay Dolunay 25 Mart Pazartesi günü Terazi burcunda gerçekleşecek. Bizi duygusal olduğu kadar profesyonel ilişkilerimizi de gözden geçirmeye davet eden bu Dolunay'In etkisi altında ya insanlarla yeniden kurmak ya da söz konusu ilişkiye veda etmek konusunda bir karara varacağız.

El Falı Nasıl Bakılır? El Çizgilerinin Anlamlarını Öğrenin!

El çizgileri doğumdan çok önce, hamileliğin ikinci ayında oluşur. Yaşam boyunca bu çizgiler, kişinin seçimlerine göre değişir Hatta ölüm anında, çizgilerin yok olana kadar solacağı bile söylenir... Kaderiniz avucunuzun içinde olduğunu biliyor muydunuz? El falının sırlarını keşfedin!

Haftalık Burç Yorumları

Ay'ın Akrep burcundan Yay burcuna geçişi "Değişim, ruhun yenilenmesi ve manevi büyüme için gereklidir. Bugün, duygusal enerjinizi yeni ufuklara yönlendirin ve bilinmeyene doğru cesur bir adım atın."

Günlük Burç Yorumlarınız

Ay Akrep'te, Boğa'daki Jüpiter ile Karşıtlıkta "Bugün, duygusal derinliklerinizi ve içgüdülerinizi keşfetmek için mükemmel bir gün. Kendinizi tamamen ifade etmekten korkmayın, çünkü bu, gerçek benliğinizi ve potansiyelinizi ortaya çıkarmanın anahtarıdır."

En Sevilen Yazılar

Çift ve Ters Saatlerin Anlamları

Eğer tesadüf eseri çift ve ya ters saatlerle karşılaşırsanız bilin ki bu saatler size bir mesaj iletmek istiyor. Bu mesajları merak mı ediyorsunuz? Detaylar yazımızda!

Kuş Tüylerinin Anlamları: Meleklerin Mesajlarını Keşfedin

Yakınınızda kuş tüyü bulmak size oldukça sıradan bir olay gibi görünebilir. Ama kuşlar gökyüzüyle ve evren çok güçlü bağlara sahiptir. Koruyucu meleklerimizin bize mesaj göndermek için etrafımıza bu tüyleri bırakmasına şaşırmamak gerekir. Ama tüyün rengine göre bu mesajın anlamı farklılık gösterir. İşte detaylar!

Düşündüğünüz Kişinin Rüyasına Girmek Mümkün!

Rüyalar bilinçaltımızın kontrolündedir. Dolayısıyla rüya gören bir insanın zihnine girmenin oldukça hatta imkânsız bile olduğu kabul edilir. Yine de insanların rüyasında bizi görmelerini sağlayacak belirli yöntemler mevcuttur. Nasıl mı?

Üçlü Saatlerin Anlamları: 03:33 - İstikamet Mutluluk!

03:33, 03:33, 03:33... Neredeyse bu saatin sizi takip etmeye başladığını düşüneceksiniz! Gece uykunuzu bölen basit bir tesadüften çok daha fazlasıyla mı karşı karşıyasınız? Kesinlikle öyle! Üçlü saatler şans eseri karşımıza çıkmaz. Onlara kendinizi kaybolmuş hissettiğiniz anlarda denk gelirsiniz. Evren ve koruyucu melekler doğru yolu bulabilmeniz adına size yol göstermek istiyor! Onların tavsiyelerine kulak verin....

Kara Ay Nedir?

Kara Ay'ı gökyüzünde aramanın anlamı yok! Gerçek anlamda var olmayan Kara Ay, Ay'ın Dünya etrafındaki yörüngesindeki duraklarından birine karşılık gelir. Peki Kara Ay, burcunuz üzerinde ne gibi etkilere sahiptir? Uzman astrologlarımız bu gizemli Ay'ın tüm yönlerini sizler için derledi.

Burcunuza Dair Her Şey

Geleceğinizi aydınlatın - 📞 (0850) 377 76 51

Aklınıza takılan sorular mı var? Cevaplar bulmakta zorlanıyor musunuz? Falcılarımıza danışarak kesin ve net cevaplar edinebilirsiniz.

Hemen arayın +90 850 377 76 51 Diğer uzmanları keşfedin