Yeni İnsanlarla Nasıl Tanışılır? Utangaçlığı Yenmenin Yolları

tarihinde

Sosyal olmak herkes için pek de kolay değildir. Eğer son derece utangaç olduğunuzu hissediyorsanız bu tavsiyelerimizi mutlaka uygulayın!

Yeni İnsanlarla Nasıl Tanışılır? Utangaçlığı Yenmenin Yolları

Utangaçlıktan Kurtulmanın Yolları 

Her insan hayatı boyunca yeni insanlarla tanışma, kaynaşma gereği duyar.  Mutlu, başarılı ve dinamik bir yaşam sürmek için yeni insanlarla vakit geçirmeye, sosyalleşmeye ihtiyaç duyarız. Aslında yeni insanlarla tanışmak ve farklı ortamlarda bulunmak sosyalleşmenin ilk adımıdır Çoğu insan yeni insanlarla tanışırken çekinir, utanır ya da bu teklifi reddeder. Sosyalleşmek insanların yaşam tarzı için çok önemli bir faktördür.  

Aslında tanımadığınız her hangi birine örneğin yoldan geçen bir adama veya kadına “merhaba” ya da “iyi akşamlar” deme riskini kendinizde bulursanız bu sizin bakış açınızı geliştirecektir ve  kendinize güvenme duygusunu katacaktır. Bu da sizin yeni insanlarla tanışma sosyalleşme gibi bazı aktiviteleri yanında getirecektir. Bu yazımızda bu sorununuzu yenmeniz adına size birkaç önerimiz olacak.

Hayatınıza yeni insanları dahil etmek için öncelikle;

Sanal arkadaşlıklar yerine sosyal arkadaşlıklar edinin

Gerçek hayatınızda çok fazla arkadaşınız olmayabilir fakat bu size sosyal medyada yüzlerce arkadaşınız olacağı anlamına gelmez.  Elektronik aletlerden kendinizi uzak tutun çünkü gerçek arkadaşlık yüz yüze, göz göze olandır. İnsanlarla yüz yüze iletişim kurmaya çalışın. Telefon başında emojilerle dolu mesaj yazmak yerine ya da saatlerce cevap beklemek yerine gerçek arkadaşlıklar edinin. Çünkü yapılan araştırmalara göre sosyal medyada fazla zaman harcayan insanların genelinin yalnız ve kendine güveni olmadığına bundan dolayı internette gereğinden fazla vakit geçirdiklerini göstermektedir.

Ne istediğinizi bilin ve kendinize güvenin

Önce nasıl bir sosyal hayat istediğinizi ya da hangi ortamlarda bulunmak istediğinize karar verin.  Yeni insanlarla tanıştığınızda onları hangi konuma koyacağınıza ya da nasıl bir insan olduğunu anlamanıza zaman verin. Yapmanız gereken diğer şey ise aslında en önemli olanı kendinize güvenmek.  Eğer siz kendinize güvenmezseniz bu hayatta ki çoğu şeyi yaparken zorlanırsınız. Örneğin yeni bir insanla tanışacaksınız eğer kendinize güveniniz yoksa o an komik duruma düşersiniz ve karşı taraf için samimiyetsiz gözükürsünüz. Bu da aleyhinize olur çünkü ilk tanışmada karşı tarafın bakacağı ilk durum samimiyettir.

Yargılanmaktan asla korkmayın

Çoğu insan reddedilme duygusundan dolayı yeni insanlarla tanışmakta zorlanır. Önceki maddede de söylediğimiz gibi yargılanmamak için kendinize güvenmelisiniz. Yeni insanlarla tanışmayı sosyalleşmeyi herkes ister fakat bu kişiler ya karşısındaki kişiyle konuşamazlar ya da lafı karıştırırlar ve komik duruma düşerler. Soru sorulduğunda cevap veremezler, onaylanmazlar  ya da alay edilirler. Bu durumlar insanları içine kapatır. Bu yüzeysel olarak bakıldığı zaman normaldir ama eleştirilseniz bile bu sizin siz olmaktan vazgeçeceğiniz anlamına gelmez. Bu yüzden kendinize güvenin ve gür bir sesle konuşmaya özen gösterin.

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir:  

Burç yorumlarınız e-posta kutunuza gelsin!

Son Yazılarımız

Astrocenter Hakkında

1999 yılında kurulan Astrocenter, Astroloji alanında Dünya’da en net ve güvenilir içerik oluşturan en önemli sitelerden birisi olarak kabul edilmektedir. Almanca, Fransızca ve İngilizce dillerinde hizmet veren Astrocenter, Astoloji alanında verdiği engin bilgilerle sektörde en güvenilir içeriği sunan site olarak kabul görmektedir.

Haftalık Burç Yorumları

Başak burcunda Ay, Balık burcunda Mars ile karşıtlık - 14:09 "Günün enerjisi, duygusal ve fiziksel dünyalar arasındaki dengeyi bulmayı gerektiriyor. Kendinizi hem duygusal hem de fiziksel olarak beslemeye zaman ayırın."

Günlük Burç Yorumlarınız

Güneş, Koç burcundan Boğa burcuna geçiş yapıyor "Güneşin yeni bir burca geçişi, hayatınızın yeni bir bölümünün başlangıcını simgeler. Bugün, değişimin rüzgarlarını hissetmeye ve hayatınızın yeni bir bölümüne adım atmaya hazır olun."

En Sevilen Yazılar

Çift ve Ters Saatlerin Anlamları

Eğer tesadüf eseri çift ve ya ters saatlerle karşılaşırsanız bilin ki bu saatler size bir mesaj iletmek istiyor. Bu mesajları merak mı ediyorsunuz? Detaylar yazımızda!

Kuş Tüylerinin Anlamları: Meleklerin Mesajlarını Keşfedin

Yakınınızda kuş tüyü bulmak size oldukça sıradan bir olay gibi görünebilir. Ama kuşlar gökyüzüyle ve evren çok güçlü bağlara sahiptir. Koruyucu meleklerimizin bize mesaj göndermek için etrafımıza bu tüyleri bırakmasına şaşırmamak gerekir. Ama tüyün rengine göre bu mesajın anlamı farklılık gösterir. İşte detaylar!

Düşündüğünüz Kişinin Rüyasına Girmek Mümkün!

Rüyalar bilinçaltımızın kontrolündedir. Dolayısıyla rüya gören bir insanın zihnine girmenin oldukça hatta imkânsız bile olduğu kabul edilir. Yine de insanların rüyasında bizi görmelerini sağlayacak belirli yöntemler mevcuttur. Nasıl mı?

Üçlü Saatlerin Anlamları: 03:33 - İstikamet Mutluluk!

03:33, 03:33, 03:33... Neredeyse bu saatin sizi takip etmeye başladığını düşüneceksiniz! Gece uykunuzu bölen basit bir tesadüften çok daha fazlasıyla mı karşı karşıyasınız? Kesinlikle öyle! Üçlü saatler şans eseri karşımıza çıkmaz. Onlara kendinizi kaybolmuş hissettiğiniz anlarda denk gelirsiniz. Evren ve koruyucu melekler doğru yolu bulabilmeniz adına size yol göstermek istiyor! Onların tavsiyelerine kulak verin....

Kara Ay Nedir?

Kara Ay'ı gökyüzünde aramanın anlamı yok! Gerçek anlamda var olmayan Kara Ay, Ay'ın Dünya etrafındaki yörüngesindeki duraklarından birine karşılık gelir. Peki Kara Ay, burcunuz üzerinde ne gibi etkilere sahiptir? Uzman astrologlarımız bu gizemli Ay'ın tüm yönlerini sizler için derledi.

Burcunuza Dair Her Şey