Ayrılığı Nasıl Önleriz? Uzun Süreli İlişkilerin Sırrı!

tarihinde

Kimse boşanacağım düşüncesiyle evlenmez elbette, ancak bazen işler yolunda gitmez! <strong>Uzun süreli bir birlikteliğin</strong> hayalini kuruyorsanız, tavsiyelerimizi okuyun!

 

UZUN SÜRELİ BİR EVLİLİK NASIL MÜMKÜN?

Evliliğin başlarında öyle aşıksınızdır ki, iki cihan bir araya gelse sizi ayıramaz sanırsınız. Derken sorunlar baş gösterir, ayrılık zilleri çalmaya başlar. Türkiye’de çiftler ortalama dört yıllık bir evlilik süresinin ardından boşanmaya gidiyor, boşanma oranları her yıl hızla artıyor. Peki evlilikleri ömürlük kılmanın yolları neler? Siz de uzun süreli bir birlikteliğin hayalini kuruyorsanız, tavsiyelerimizi okuyun!  

Aşkı bulmak kolay değil. Ama asıl macera onu bulduktan sonra başlıyor ! Türkiye’de birçok evlilik boşanmayla sonuçlanıyor, aşkın yarattığı hayal kırıklıklarının sayısı giderek artıyor. Peki eşimizden/partnerimizden ne bekliyoruz? Aşktan beklentilerimiz çok mu fazla ? Mutlu bir yuva kurmak, uzun süre ve uyum içinde birlikte yaşamak için neler yapmak gerekir ? İşte sizin için birkaç ipucu:  

 



 

Size vereceğimiz 13 tavsiye :

1. Derin bir aşk ilişkilerin çimentosu

Fiziksel ve cinsel çekim çok önemli, ancak derin duygular çift hayatının çimentosudur ve birlikteliğin uzun sürmesini sağlayacak asıl şeydir. Bir ilişki sağlam ve derin duygular üzerine kurulmuşsa, eşinizi/sevgilinizi olduğu gibi kabul eder, hastalıkta ya da sağlıkta, her zaman yanında olursunuz.

2. Sabırlı olun

Her gün mükemmel geçecek diye düşünmeyin, bazı anlar zorlu geçebilir. Sabır göstermeyi bilin ve çift kavgalarından kaçının.

3. Gerçeklerden kaçmayın

Konuşma üslubunuz çok önemli, unutmayın. İlişkinizi toz pembe görmekten imtina edin, ancak partnerinizle dalge geçmekten, hakaretten ya da iğneleyici konuşmalardan da uzak durun. İçinizdekileri dürüstçe ortaya koyun ancak bunu yaparken aşağılayıcı olmaktan kaçının.

4. Başka insanlardan medet ummayın

İlişkinizden şüphe duyduğunuz anlarda gözünüzü başka insanlara çevirmeniz çok doğal, ancak bu yeni insanla neler yaşayacağınızı bilemezsiniz. Ne kaybedeciğimizi bilebiliriz, ancak ne kazanacağımızı asla ! 

İlişkiniz uzun sürecek mi? Falcılarımız yanıtlıyor >

5. Mükemmel olmasını beklemeyin

Evlilik her zaman tutku demek değildir, bu yüzden ilişkinize her daim neşe getirmeye çalışın. Birlikte zaman geçirin, aktif olun ve yeni şeyler önerin. İlla eşinizin harekete geçmesini beklemeyin. Unutmayın, mükemmel evlilik yoktur ve mutluluk emek ister !

6. Aranızdaki mahremiyete önem verin

İlişkilerde mahremiyet, bizi birleştiren ve fark yaratan asıl şeydir. Mahremiyet sadece cinsellikle değil, ancak baş başa geçirilen kaliteli zamanla da ilgilidir.  

7. Sosyal hayatınızdan vazgeçmeyin

Çift hayatı illa yalnız olmanızı gerektirmez. Arkadaşlarınızla görüşmekten imtina etmeyin.

8. Özgürlüğünüzden feragat etmeyin

Evlilikte en önemli şeylerden biri de özgürlük. Eğer eşiniz/partneriniz size baskı yapıyor ve kendi fikirlerini size dayatmaya çalışıyorsa ortada aşk falan kalmamış demektir, ilişkiniz zehirli bir hal alır.


Medyumlarımız her sorunuzu dürüstlük ve hoşgörüyle cevaplıyor


9. Kendiniz olun

Evlilik bir özgürlük alanıdır, orada kendiniz gibi olabilmelisiniz. Doğal olmaya özen gösterin.

10. Basit olun

Bir bakış, bir söz çok şey değiştirebilir. Bir öpücük, bir destek mesajı sizden birşey kaybettirmeyeceği ilişkinizde her şeyi değiştirebilir. Sevmeye ve sevilmeye hazır olun.

11. Hoşgörülü olun

Zaman geçtikçe partnerinizle olan farklarınız gün yüzüne çıkacaktır. Eşinizin sizin kopyanız olmadığını bilin ve ona karşı hoşgörülü olun. 

Online Aşk Falı Baktır >

12. Aşkı ertelemeyin !

Kabul etmesi zor olsa da, aşk hayatın bir parçasıdır ve hayata doğrudan adapte olur. Bu pek romantik gözükmese de, aşkın bir de « resmi » sorumlulukları vardır. Faturalar, temizlik işleri, uzun süreli bağlılık yemini gibi faktörler romantizmi yaşamanıza engel değil !

13. Fedakar olmayı bilin

Evlilik tam zamanlı bir iştir. Bire eş, yerine göre, aynı zamanda bir anne ya da baba, şoför, aşçı ya da hasta bakıcı olmayı bilmelidir. Görev listesi uzun, bu yüzden gerçekçi beklentiler içine girip fedakarlık gösterin.

 

Sizce uzun bir birlikteliğin sırları neler? Yorumlarınızı bekliyoruz! 

Diğer popüler yazılarımız:

 

 

Burç yorumlarınız e-posta kutunuza gelsin!

Son Yazılarımız

Burçların Cinsel Yaşamları: Hangi burçlar yatakta daha iyi?

Birbirine uymayan istekler, hızlı ve kısa süren cinsel birleşmeler... Hepimiz bir kez de olsa rahat edici hatta felaket bir cinsel deneyim yaşamışızdır. Bedensel zevkler söz konusu oldu mu ortak bir zemin bulmak hiç de kolay değildir, tabi eğer harika bir partnerimiz yoksa! Hangi burçlar yatakta daha iyi anlaşır? Hangilerinden uzak durmak gerekir? İşte cevaplar!

Kıskanç Sevgiliyle Nasıl Baş Edilmeli?

Kıskançlık deyip geçmeyin... Aşırı kıskançlık büyük kavgalara ve hatta ayrılıklara neden oluyor. Peki kıskançlık ilişkilerin kaderi mi? Kıskanç sevgiliyi değiştirmek mümkün mü? Sizin için yazdık!

En Sevilen Yazılar

Burcunuza Dair Her Şey