Alkali Diyeti Nedir ve Nasıl Uygulanır?
Alkali diyeti, vücuda alınan asidik yani kilo yapıcı besinlerin alınmasını engelleyerek bunun yerine alkali özellikler gösteren besinlerle beslenilmesi üzerine kurulmuş bir diyettir. Bu yediğiniz yiyeceklerin vücudunuzun asitliğini veya alkalinitesini (pH değerini) değiştirebileceği düşüncesine dayanır. Alkali diyeti bağışıklığı güçlendiriyor, cildi güzelleştiriyor, kilo sorunlarının giderilmesinde yardımcı oluyor.
<<< Sağlık - şifa alanında kişisel koçluk, tüm sorunlarınızı sorun >>>
Baş ağrılarını, şişkinliği, kalp hastalığını, kas ağrısını ve uykusuzluğu önlemeye yardımcı olduğu kadar enerji seviyelerini ve hafızayı iyileştirmeye de yarıyor.
Vücudun pH'ını 7.35 ve 7.45 arasında tutabilmek için alkali yiyecekler tüketmek gerekir.
Bunun üzerine sadece ne yediğinize değil, nasıl pişireceğinize dikkat etmelisiniz. Örneğin, çiğ ıspanak alkalidir, ancak pişirildiğinde asidik hale gelir.
Yediklerimizden hemen sonra yediğimiz tüm gıdalar, asidik veya alkali bir baz olarak parçalanır.
<<< Bioenerjiyle vücudunun bilinmeyenlerini keşfet >>>
Taze meyve, sebze, fındık ve baklagiller, incir, greyfurt, limon, rezene, brokoli, enginar, kuşkonmaz, pancar, lahana, ıspanak, su teresi ve karnabahar en alkali yiyecekler olarak kabul edilir.
Ne yazık ki, makarna, buğday, tüm süt ürünleri, et, balık ve kabuklu deniz ürünleri, kahve, çay, şeker, gazlı içeceklerde alkol var.
Alkali diyetin enerji düzeylerini ve hafızayı iyileştirebileceğini ve baş ağrılarını, şişkinliği, kalp hastalığını, kas ağrısını ve uykusuzluğu önleyebildiği söyleniyor.
Sindirim sisteminin parçalanması için alkali gıdalar daha kolaydır ve bu nedenle vitaminler ve mineraller daha kolay emilir. Ayrıca, diyetin bir parçası olarak önerilen tohumlar ve fındıklar, cilt tonunu iyileştirmeye yardımcı olan temel yağlar açısından zengindir.
Sizin için seçtiğimiz en çok okunan diğer yazılarımız: