Türkiye’deki Yöresel Kahve Çeşitleri

tarihinde

Türkiye'nin farklı bölgeleri onlarla özdeşleştirilen kahveleriyle de dikkat çeker. İşte ülkemizin farklı bölgelerine zgü en popüler kahve türleri!

Türkiye’deki Yöresel Kahve Çeşitleri

 Türkiye’deki Yöresel Kahve Çeşitleri

Türkiye, kahve kültürü gelişmiş bir ülkedir. Öyle ki, geleneklerimize ve kültürümüze işlemiş kahve, 40 yıl hatırı olan bir vefa göstergesidir. Kahve denince akla köpüklü Türk kahvesi gelir. Türk kahvesinin ülkemizde en çok tüketilen kahve çeşidi olduğu tespit edilmiştir. Ancak ülkemizdeki kahve çeşitleri bununla sınırla değildir ve bölgelere ya da yörelere göre farklılık gösterirler.


Gelecekte sizi nelerin beklediğini merak mı ediyorsunuz? Uzman falcılarımıza danışın



1. Sütlü Türk Kahvesi

Türk kahvesinin kendine has sert tadını yumuşatmanın en leziz yollarından biri süt ile pişirmek. Klasik Türk kahvesi ile aynı şekilde kolayca hazırlayabileceğiniz sütlü Türk kahvesi için tek yapmanız gereken, cezveye su yerine süt koymak

2. Menengiç Kahvesi

Çedene kahvesi olarak da adlandırılan menengiç kahvesi en bilinen kahve çeşitlerimizden. Çekirdek olarak yabani Antep fıstığı ağacı olarak bilinen menengiç bitkisinin meyveleri kullanılan menengiç kahvesi, klasik Türk kahvesi gibi su ile hazırlanabiliyor.

3. Dibek Kahvesi

Dibek bir kahve pişirme yöntemi değil, bir öğütme biçimidir. Geleneksel Türk kahvesinde kullanılan aynı çekirdek tipinin el değirmeni veya Türk kahvesi değirmenlerinde değil; taş, içi oyuk havanlarda tokmak ile dövülmesidir. Bu öğütme tipinde aromalar daha yoğun biçimde açığa çıkıyor. Türk kahvesine oranla daha yoğun kıvamlı olan kahve, yumuşak içimiyle kahve severleri cezbediyor.

4. Mırra Kahvesi

Sert ve içimi yavaş olan Arap kökenli bu kahve, Türkiye’de daha çok Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde tüketiliyor ve sıra gecelerinde, gecenin sonunda sunuluyor. Türk kahvesi fincanından bile küçük kulpsuz bardaklarda sunulan mırra, kahvenin birkaç kez demlenmesi ile elde ediliyor. 

5. Cilveli Kahve

Cilveli kahve, klasik Türk kahvesi gibi hazırlanıp fincana konduktan sonra bambaşka bir hale bürünüyor. Üzerine çifte kavrulmuş ve öğütülmüş badem parçaları, bazen de bademlere ek olarak iki farklı baharattan oluşan toz bir karışım koyuluyor. 

6. Kül kahvesi

Geçmişte bakır cezvenin içinde mangalda yapılan kül kahvesi, ne yazık ki artık yapımı zorlu olduğu için tercih edilmiyor. Kül kahvesi makinesi ya da kumda kahve makinesi olarak bilinen makineler sayesinde bu kahveyi aslına çok benzer bir şekilde yapabilirsiniz.

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir:

Find similar articles on this topic :

Burç yorumlarınız e-posta kutunuza gelsin!

Son Yazılarımız

Buketteki Gül Sayısının Anlamları: Kaç tane hediye etmeliyiz?

Üç tane gülden meydana gelen buketle elli taneden oluşan buket aynı anlama sahip değildir. Aşk çiçeği olarak kabul edilen gül içten özürleri ifade edebileceği gibi evlilik teklifi etmek için de kullanılır. Her şey tercih ettiğiniz sayıya bağlıdır! Sevdiğiniz kişiye incelikli bir mesaj göndermek istiyorsanız, rastgele seçimler yapmayın ve gül sayılarının ne anlamlara geldiğini keşfedin!

11:11 Saatinin Anlamı

Hepimiz tesadüfen de olsa saate baktığımız zaman kadranda 11:11'e denk gelmişizdir. Bu durum bizi meraklandırır ki gayet de normaldir zira 11:11 diğer çift saatlerden oldukça farklıdır ve kafamızı en çok kurcalayan kombinasyonlar arasındadır. Bu çift saate dair bilmeniz gereken her şey bu yazıda!

Hapşırıklarımızın Anlamları: Burnunuzun size söyleyecekleri var

Gürültülü bir ses ya da bir hastalık belirtisi olmasının dışında "hapşu" sesinin bir anlamı vardır. Sabah 7'de hapşırmakla akşam 6'da hapşırmak aynı anlama gelmez. Her hapşırığın gelecekle bir bağlantısı vardır. İşte bu yüzden atalarımız her hapşırdığımızda "Çok yaşa" der. Zira olan kimin korunmaya ihtiyaç duyduğunu kimin şanslı olduğunu bilirmiş. İyi bir şansın ya da gizli bir aşkın habercisi mi? Burnunuzun seslerine kulak verin!

En Sevilen Yazılar

Kaşıntıların Anlamları: Vücudunuza kulak verin!

Hepimiz bir anlığına vücudumuzu kaşıma isteğini hissetmişizdir. Bu hissi anlamlandırmak güç olsa da vücudunuzun size bir mesaj vermeye çalıştığı açıktır. Bedenimizde durduk yere kaşıntı hissi ortaya çıkmaz. Kötü olayların habercisi mi yoksa hayra mı alamet? Kaşıntıların tüm anlamlarını keşfedin!

Elimize Para Geçmesi İçin Hangi Tütsüyü Kullanmalı?

Para, para, para! Çok az insan daha fazlasını istemez ve onu elde etmek için de her şeyi yapmaya hazırızdır. Ama eğer işinizden gelen para size yetmiyor ve dualarınız cevapsız kalıyorsa bu 4 tütsünün faydasını görebilirsiniz.

Yin ve Yang Sembollerinin Anlamı ve Tarihi

Uzakdoğu'ya özgü inançları ve felsefeleri düşündüğümüzde aklımıza ilk gelen sembollerden biri Yin-Yang'tır. Siyah beyaz bir çemberden meydana gelen bu sembolün ne ifade ettiğini anlamak pek de kolay sayılmaz. İşte Yin-Yang sembolünün kökeni ve anlamı:

Bereket Çeki: Bolluk Getiren Ritüel!

Yeniaylar, yenilikle, yeniden doğuşlar ve yeni başlangıçlarla anılır. Önümüzdeki Yeniay sırasında, bir bereket çeki hazırlamaya ne dersiniz? Bereket çeki, parasal anlamda olduğu gibi duygusal konularda da bolluk getirir. İşte bu ritüelin püf noktaları!

Yüzüklerdeki Taş Sayılarının Anlamları: Aşkın Her Türlü Hali!

Birilerine yüzük hediye etmek, ya da daha güzeli, karşıdaki kişinin size yüzük etmesi her zaman çok romantik bir olaydır. Yüzüklerin ne anlama geldiğini bildiğimizde bu jest daha da romantik olabilir! Bir, iki ya da üç taşlı yüzüklerin her biri farklı anlamlara sahiptir. Artık siz de aşkınızı yüzüklerle ifade edebilirsiniz!

Burcunuza Dair Her Şey