Stresi Daha İyi Kontrol Edebilmeniz İçin Öneriler

tarihinde

<strong>Özellikle iş hayatı insanlar için stresin en büyük kaynağı oldu. Bu durumu aşmak için çareyi uzaklarda aramak çok da gerekli değil, bazı küçük tavsiyelerimizle stres atmanın ve sağlıklı yaşamanın ne kadar kolay olabileceğini göreceksiniz.</strong>

Stresi Daha İyi Kontrol Edebilmeniz İçin Öneriler

Günlük yaşamımızda bizi strese sokan birçok terslikler yer alabiliyor. Ailevi sorunlar, kafamızın içini kemiren dertler… Özellikle de iş hayatı insanlar için stresin en büyük kaynağı oldu. Bu durumu aşmak için çareyi uzaklarda aramak çok da gerekli değil, bazı küçük tavsiyelerimizle stres atmanın ve sağlıklı yaşamanın ne kadar kolay olabileceğini göreceksiniz.

  • İş ve ev bağlantınızı kesin

İş hayatınız sizi zorlamaya başladıysa, işinizle özel hayatınız arasına bir bariyer kurmalısınız demektir. Kulağa saçma gelse de, eve geldiğimiz gibi üstümüzü değiştirmek ya da işten sonra çıkılan akşam yemeği için farklı bir kıyafet hazırlamak (daha spor bir ayakkabı veya daha az resmi bir ceket her zaman arabanızda bulunsun ;) ). İş  saatleri dışında profesyonel maillerinize bakmamanız da özel hayatınızda işinizi daha az hatırlamanızı sağlayacaktır.

  • Öğle uykusu çekin!

Bilimsel olarak, iyice rahatlamanız için kaslarınızın gevşemesi çok önemli bir rol oynuyor. Günde 15-20 dakikalık bir öğle uykusu size adeta yeni bir gün zindeliği verecektir. Uyumakta güçlük çekenlerdenseniz, karanlık bir ortamda, ayaklarınızı yukarı doğru kaldırarak dinlenmenizi tavsiye ederiz.

  • Yürüyüşe çıkın

Aklınızdaki şeyleri silip atmak için kilometreler gerekmiyor. Yarım saatlik bir yürüyüş stresinizi atmaya birebir. Yakınınızda bir park, deniz kıyısı ya da orman, vücudunuzun hareket etmesi ve ruhunuzun özgür kalması için gerekli fırsatı size verecektir.

En iyi falcı ve medyumlara ilk 10 dakikası 3,5 tl'ye telefondan fal baktırın
HEMEN ARA
  • İyi nefes almaya çalışın

Sofroloji egzersizleri bu konuda size yardımcı olabilir. Bunun için sırt üstü yere yatmanız, omuzlarınızı oynatmamaya özen göstererek sadece karnınızın alt kısmının inip kalkacağı şekilde nefes alıp vermenizi öneririz. Bu şekilde nabzınızı kontrol altına alabilir, tüm hücrelerinize oksijen dağıtımını iyileştirebilir ve beyninize kan gönderimini kolaylaştırabilirsiniz.

  • Bitkisel yağlar kullanın

Geleneğimizde önemli bir yeri olan bitkisel yağlar, dünyada da popülaritesini kazanmaya başladı. Eczacılar bitkisel yağlardan hoşunuza gideni alıp, bir bardak suya biraz damlatarak cildinize masaj yaparak uygulayabileceğinizi soyluyor. Aynı zamanda ev içi kokusu olarak da bitkisel yağlardan faydalanabilirsiniz. Dinlenme amaçlı kullanılabilecek bitkisel yağlardan bazılarını, lavanta, portakal veya papatya olarak not edebilirsiniz.

Bunları da Seveceksiniz

Her gün Tüketmemiz Gereken Doğal Şifalı Besinler 

Metabolizmayı Hızlandırmanın 10 Doğal Yolu

Kadınların ilişkilerde en çok yaptığı 5 hata

Burç yorumlarınız e-posta kutunuza gelsin!

Son Yazılarımız

11:11 Saatinin Anlamı

Hepimiz tesadüfen de olsa saate baktığımız zaman kadranda 11:11'e denk gelmişizdir. Bu durum bizi meraklandırır ki gayet de normaldir zira 11:11 diğer çift saatlerden oldukça farklıdır ve kafamızı en çok kurcalayan kombinasyonlar arasındadır. Bu çift saate dair bilmeniz gereken her şey bu yazıda!

Başmelek Zadkiel: İlâhi Adalet

Zadkiel, özgürlüğün, hoşgörünün, şefkatin ve merhametin başmeleğidir. Bu sebeple de affetme ve bağışlamayla ilişkilendirilir. İnsanların nezdinde başmelek olarak görevi bizim hem çevremizdekileri hem de kendimizi affetmeyi öğrenmemize yardımcı olmaktır.

Melek sayısı 777 ne anlama geliyor?

Tekrar tekrar 777 sayısını görmek kesinlikle tesadüf değildir. Bu sayı kumarhanenin dışında da pozitif anlamlara sahiptir. Meleğiniz size yaşamınızı değiştirecek içsel yolculuğa çıkmaya hazır olduğunuzu söylemek istiyor. Artık güçlü ve zayıf yönlerinizin neler olduğunu çok iyi biliyorsunuz. Tavsiyelerimize kulak verin ve 777 sayısının anlamını keşfedin!

Haftalık Burç Yorumları

Güneş, Balık burcundan Koç burcuna geçiş yapıyor "Bugün, içsel gücünüzü ve cesaretinizi ortaya çıkarmanın zamanı. Güneşin Koç burcuna geçişi, yeni başlangıçlar ve cesur adımlar için mükemmel bir enerji getiriyor. Kendinize inanın ve harekete geçin."

Günlük Burç Yorumlarınız

Ay'ın Yengeç burcundan çıkıp Aslan burcuna geçişi "Duygusal derinliklerden çıkıp, ışığın ve cesaretin burcu Aslan'a adım atarken, içimizdeki aslanı uyanışa geçirin. Kendinizi ifade etmekten çekinmeyin, çünkü bugün sahnenin yıldızı sizsiniz."

En Sevilen Yazılar

Çift ve Ters Saatlerin Anlamları

Eğer tesadüf eseri çift ve ya ters saatlerle karşılaşırsanız bilin ki bu saatler size bir mesaj iletmek istiyor. Bu mesajları merak mı ediyorsunuz? Detaylar yazımızda!

Kuş Tüylerinin Anlamları: Meleklerin Mesajlarını Keşfedin

Yakınınızda kuş tüyü bulmak size oldukça sıradan bir olay gibi görünebilir. Ama kuşlar gökyüzüyle ve evren çok güçlü bağlara sahiptir. Koruyucu meleklerimizin bize mesaj göndermek için etrafımıza bu tüyleri bırakmasına şaşırmamak gerekir. Ama tüyün rengine göre bu mesajın anlamı farklılık gösterir. İşte detaylar!

Düşündüğünüz Kişinin Rüyasına Girmek Mümkün!

Rüyalar bilinçaltımızın kontrolündedir. Dolayısıyla rüya gören bir insanın zihnine girmenin oldukça hatta imkânsız bile olduğu kabul edilir. Yine de insanların rüyasında bizi görmelerini sağlayacak belirli yöntemler mevcuttur. Nasıl mı?

Üçlü Saatlerin Anlamları: 03:33 - İstikamet Mutluluk!

03:33, 03:33, 03:33... Neredeyse bu saatin sizi takip etmeye başladığını düşüneceksiniz! Gece uykunuzu bölen basit bir tesadüften çok daha fazlasıyla mı karşı karşıyasınız? Kesinlikle öyle! Üçlü saatler şans eseri karşımıza çıkmaz. Onlara kendinizi kaybolmuş hissettiğiniz anlarda denk gelirsiniz. Evren ve koruyucu melekler doğru yolu bulabilmeniz adına size yol göstermek istiyor! Onların tavsiyelerine kulak verin....

Kara Ay Nedir?

Kara Ay'ı gökyüzünde aramanın anlamı yok! Gerçek anlamda var olmayan Kara Ay, Ay'ın Dünya etrafındaki yörüngesindeki duraklarından birine karşılık gelir. Peki Kara Ay, burcunuz üzerinde ne gibi etkilere sahiptir? Uzman astrologlarımız bu gizemli Ay'ın tüm yönlerini sizler için derledi.

Burcunuza Dair Her Şey