Enerjinizi yüksek tutmanın yolları nelerdir?

tarihinde

Yoğun iş temposu, günlük koşuşturmacalar derken bir bakmışsınız enerjiniz uçmuş gitmiş. Enerji seviyenizi nasıl yükseltebileceğimizi biliyoruz. Yazımızı okuyun.

 

Yorgunluğu üzerinizden atıp enerjinizi nasıl hızla yükseltirsiniz?

Yoğun iş temposu, günlük koşuşturmacalar derken bir bakmışsınız enerjiniz uçmuş gitmiş. Gün boyunca enerji seviyenizi nasıl yüksek tutacağınıza dair altın birkaç öneri yazımızda:


1. Lifli Sebze Suları Tüketin

 

Taze sebze suyu içmek vücudunuzu ayakta tutmakta harika bir araçtır! Meyvenin sıkılması esnasında elde edilen lifler, vücudunuzun emilmesini ve sindirilmesini kolaylaştırır. Vücudunuzun iyi beslnerek daha az çalışması nedeniyle, enerjide bir artış fark edeceksiniz. Ek olarak, sebzelerin suyunu içmek, hücrelerinizi beslerken vücuttan toksinleri yok etmeye yardımcı olur.


2. Daha İyi Uyku Çekin

 

Gece geç yatmak ertesi gün bitkin hissetmenize neden olabilir. Siz uyurken vücudunuz günün hasarını düzeltir ve onarır. Vücut tarafından üretilen hücre aktivitesinin bir yan ürünü olan adenozinin, insanların yorgunluk hissetmesinde bir etkisi olduğu düşünülmektedir. Gün içinde, uyku esnasında adenosin birikir, bedenlerimiz sistemimizi temizler ve böylece uyanık olmamıza yardımcı olur.

Uyku sıkıntınıza son vermek için bizi arayın
Hemen Ara

Uyku sorunlarınız varsa, aşağıdaki ipuçlarından bazılarını deneyin:

  • Yatmadan ve hafta sonları da dahil olmak üzere her gün aynı saatlerde uyanarak tutarlı bir uyku programı yapın. Bu, iç vücut saatinizi düzenlemeye yardımcı olacaktır.
  • Gündüz saat üçten sonra kafeini eleyin. Kahve ve kola içmemeye özen gösterin.


3. Karbonhidrat Tüketimini Azaltın

Vücudunuza enerji sağlıyorsa da, karbonhidratlar ağır yiyeceklerdir ve kendinizi halsiz hissetmenize neden olabilir. Basit karbonhidratlar, şekerli içecekler, çerezler ve işlenmiş gıdalardaki gibi (beyaz ekmek ve makarna düşünün) vücudunuzdan çabucak yanan şeyler... Hızlı bir enerji sağladıklarına rağmen, kan şekeriniz hızlandıkça ve düştükçe bir kaza meydana gelebilir.

Fındık, baklagiller, tatlı patates, yulaf ve kahverengi pirinç, vücuda sürekli bir enerji kaynağı sağlayacak düşük glisemik karbonhidratlardır.

Bio-enerji ve Reikiyle enerjinizi yenileyin
Size özel tedavi >

4. B Vitamini Alın

 

"Enerji vitamini" olarak da bilinen B12, tüm vitaminlerin en kompleksidir. Tiroid fonksiyonunu destekler ve kan hücrelerini mutlu ve sağlıklı tutar. Suda çözünür bir vitamin olduğu için vücudunuz ekstra miktarda B12 depolayamaz ve yediğiniz gıdalardan veya takviyeden vitamin almakta direnir.

5. Günlük Egzersiz Yapın

Düzenli egzersizi rutininize dahil etmeniz aslında enerji düzeylerinizin artıracağını gösterir. Kaloriyi yakmak ve fiziksel aktivite yapmak, vücudunuzun hücrelerine oksijen ve besin maddeleri gönderir; bu sayede kalp ve ciğerleriniz daha verimli çalışır ve enerji seviyelerini artırır.

 

Aşağıdaki yazılarımızı da seveceksiniz:

Metabolizmayı Hızlandırmanın 10 Doğal Yolu

Gerçek Aşk: İnternetten Bulunur Mu?

Aldatan Erkeklerin 10 Gizli Ortak Noktası

Burç yorumlarınız e-posta kutunuza gelsin!

Son Yazılarımız

25 Mart Terazi Dolunayı: En çok hangi burç etkilenecek?

Bu ay Dolunay 25 Mart Pazartesi günü Terazi burcunda gerçekleşecek. Bizi duygusal olduğu kadar profesyonel ilişkilerimizi de gözden geçirmeye davet eden bu Dolunay'In etkisi altında ya insanlarla yeniden kurmak ya da söz konusu ilişkiye veda etmek konusunda bir karara varacağız.

El Falı Nasıl Bakılır? El Çizgilerinin Anlamlarını Öğrenin!

El çizgileri doğumdan çok önce, hamileliğin ikinci ayında oluşur. Yaşam boyunca bu çizgiler, kişinin seçimlerine göre değişir Hatta ölüm anında, çizgilerin yok olana kadar solacağı bile söylenir... Kaderiniz avucunuzun içinde olduğunu biliyor muydunuz? El falının sırlarını keşfedin!

Haftalık Burç Yorumları

Ay'ın Akrep burcundan Yay burcuna geçişi "Değişim, ruhun yenilenmesi ve manevi büyüme için gereklidir. Bugün, duygusal enerjinizi yeni ufuklara yönlendirin ve bilinmeyene doğru cesur bir adım atın."

Günlük Burç Yorumlarınız

Ay Akrep'te, Boğa'daki Jüpiter ile Karşıtlıkta "Bugün, duygusal derinliklerinizi ve içgüdülerinizi keşfetmek için mükemmel bir gün. Kendinizi tamamen ifade etmekten korkmayın, çünkü bu, gerçek benliğinizi ve potansiyelinizi ortaya çıkarmanın anahtarıdır."

En Sevilen Yazılar

Çift ve Ters Saatlerin Anlamları

Eğer tesadüf eseri çift ve ya ters saatlerle karşılaşırsanız bilin ki bu saatler size bir mesaj iletmek istiyor. Bu mesajları merak mı ediyorsunuz? Detaylar yazımızda!

Kuş Tüylerinin Anlamları: Meleklerin Mesajlarını Keşfedin

Yakınınızda kuş tüyü bulmak size oldukça sıradan bir olay gibi görünebilir. Ama kuşlar gökyüzüyle ve evren çok güçlü bağlara sahiptir. Koruyucu meleklerimizin bize mesaj göndermek için etrafımıza bu tüyleri bırakmasına şaşırmamak gerekir. Ama tüyün rengine göre bu mesajın anlamı farklılık gösterir. İşte detaylar!

Düşündüğünüz Kişinin Rüyasına Girmek Mümkün!

Rüyalar bilinçaltımızın kontrolündedir. Dolayısıyla rüya gören bir insanın zihnine girmenin oldukça hatta imkânsız bile olduğu kabul edilir. Yine de insanların rüyasında bizi görmelerini sağlayacak belirli yöntemler mevcuttur. Nasıl mı?

Üçlü Saatlerin Anlamları: 03:33 - İstikamet Mutluluk!

03:33, 03:33, 03:33... Neredeyse bu saatin sizi takip etmeye başladığını düşüneceksiniz! Gece uykunuzu bölen basit bir tesadüften çok daha fazlasıyla mı karşı karşıyasınız? Kesinlikle öyle! Üçlü saatler şans eseri karşımıza çıkmaz. Onlara kendinizi kaybolmuş hissettiğiniz anlarda denk gelirsiniz. Evren ve koruyucu melekler doğru yolu bulabilmeniz adına size yol göstermek istiyor! Onların tavsiyelerine kulak verin....

Kara Ay Nedir?

Kara Ay'ı gökyüzünde aramanın anlamı yok! Gerçek anlamda var olmayan Kara Ay, Ay'ın Dünya etrafındaki yörüngesindeki duraklarından birine karşılık gelir. Peki Kara Ay, burcunuz üzerinde ne gibi etkilere sahiptir? Uzman astrologlarımız bu gizemli Ay'ın tüm yönlerini sizler için derledi.

Burcunuza Dair Her Şey