Erteleme Hastalığı veya Prokrastinasyon Nedir, Nasıl Geçer?

tarihinde

Siz de işlerinizi son ana kadar, hem de nedensizce erteliyor musunuz? Dikkat, <strong>erteleme hastalığınız</strong> olabilir! Peki bununla nasıl başa çıkılır?

 

ERTELEME HASTALIĞI NEDİR

“Biraz sonra”, “yarın yaparım”, “acelesi yok”, “daha vakit var”.....

Bazı insanlar işlerini son dakika gelip çatana kadar erteler, devamlı bahaneler bularak yapılması gerekenleri yapmaz. Bu, “erteleme hastalığı” olarak da bildiğimiz "prokrastinasyon" hastalığıdır.

Erteleme hastalığı genelde iki grupta incelenir. İlk gruba dahil insanlar yapacaklarını erteler ve sonunda unutur.  İkinci gruptakiler, aksine, yapacaklarının çoğunu aklında tutar ama yine de yapmaz.


En İyi Uzmanlara Fal Baktır


Erteleme hastalığı genellikle tembellikle karıştırılır, ancak çok farklıdırlar. Erteleyen kişi, yapacağı işi önemsediği halde başlamak için gereken motivasyonu bir türlü kendinde bulamaz. Tembellik durumunda ise kişi, yapacağı işi ve sonuçlarını tam olarak önemsemez, yarım bırakmakta ya da tamamlamamakta bir sakınca görmez.

Prokrastinasyon’un en önemli sebeplerinden birinin yapılacak işle ilgili yanlış değerlendirmede bulunmak olduğu söyleniyor. Yetersizlik hissi ve yerine getirilecek aktivitenin olumsuz değerlendirilmesi o işe başlamamızı engelliyor. “Üstesinden gelemem”, “çabam boşuna” gibi düşünceler çaresizlik ve korkuya yol açarak yapılacak şeylerden uzaklaşamamıza neden oluyor.

Ne yapmalı?

Öncelikle ertelemenin işlevsel olmadığını ve bir bedeli olduğunu kabul etmek gerekir. Erteleme durumunda, sorumlu olduğumuz işi yapmasak da kafamız hep onla meşguldür, başka şeylere odaklanmakta zorlanır ve sorumluluğumuzu yerine getirmediğimiz için vicdan azabı duyarız.  Bunu yenmek için:

- Takviminizi çıkartın

Kendinize ait bir takvim, ajanda oluşturun ve neyi ne zaman yapacağınızı oraya not alın.  Bir işi tek seferde bitirmeye çalışmak motivasyonu düşürür. Onun yerine programlı bir şekilde kısım kısım ilerleyin.

 


☎ En İyi Falcılar Bir Telefon Kadar Yakınınızda: 00902129002511 ☎


- Gerçekçi olun

Programınızı oluştururken, kendinize karşı dürüst olun. Eğer yapacağınız işin normalden daha fazla saat sürüyorsa o kadar süreyi not alın. Bu sizin hayatınızı daha kolay hale getirmenizi sağlamalı.

- İyi davranışlarınızı ödüllendirin

Kendinize bir ödül belirleyin ve sadece yapmaya karar verdiğiniz işi tamamladığınızda ödülü kapın. Örneğin; sosyal medyanızı kontrol etme olayını sadece planladığınız şeyi tamamladığınızda yapın eğer yapamadıysanız bekletin. Ya da planladığını işi yapana kadar öğle yemeği yemeyin. Bu görevleri ve aksaklıkları ortadan kaldırmak için ödül iyi bir fikir olacaktır.

- Kendinizi affedin

Geçmiş hakkında kendinize söylenmeyi bırakın. “Daha önce başlamalıydım” gibi düşüncelerle sadece siz kaybedersiniz. Ayrıcı bu meseleleri daha da kötüleştirir. Kendinizi affedip artık hayatınızı ertelemeyeceğinize söz verin.

 

Siz de sürekli erteleyenlerden misiniz? Öyleyse his ve deneyimlerinizi bizimle yorum olarak paylaşın! :)

 

Diğer  popüler yazılarımız:

 

 

 

Burç yorumlarınız e-posta kutunuza gelsin!

Son Yazılarımız

2024'teki Gezegen Retroları: Önemli Tarihler!

Eğer siz de bizim gibi bir astroloji tutkunuysanız, gezegen retrolarının yaşamımız üzerinde ne kadar büyük etkileri olduğunu bilirsiniz. Aksilikler, gecikmeler, bozulan teknolojik aygıtlar... Gezegen retrolarının genelde negatif etkilere sahip olduğu söylenir. Ama bu ne ölçüde doğrudur? Bu durum tüm gezegenler için mi geçerlidir? İşte gezegen retrolarına dair tüm merak edilenler!

Terk Edilmeye Son! Bir Erkeğin İlgisi Nasıl Çekilir?

Bir erkeğin size nasıl davranacağını belirleyecek kadar güçlüsünüz. Biliyoruz, ilk duyduğunuzda imkânsız ve anlamsız geliyor ama gerçek şu ki siz, istediklerinizi yapacak ve yaptıracak kadar güçlüsünüz. Bir erkeğin size harika davranmasını da sağlayabilirsiniz.

Düşündüğünüz Kişinin Rüyasına Girmek Mümkün!

Rüyalar bilinçaltımızın kontrolündedir. Dolayısıyla rüya gören bir insanın zihnine girmenin oldukça hatta imkânsız bile olduğu kabul edilir. Yine de insanların rüyasında bizi görmelerini sağlayacak belirli yöntemler mevcuttur. Nasıl mı?

Haftalık Burç Yorumları

Yay'daki Ay'ın, Koç'taki Venüs ile Üçgen açı yapması "Bugün, duygusal ve manevi enerjilerinizi, sevgi ve güzellik gezegeni Venüs'ün pozitif enerjisiyle birleştirin. Kendinizi ve başkalarını sevgiyle sarın, bu enerjiyi çevrenizdeki herkese yayın."

Günlük Burç Yorumlarınız

Yay burcunda Ay, Koç burcunda Merkür ile Üçgen açı "Dinamik enerjiler ve ilham verici fikirler, bugünün manevi yolculuğunda size rehberlik edecek. Kendinizi ifade etmekten çekinmeyin, çünkü sözlerinizin gücü ve etkisi bugün özellikle güçlü olacak."

En Sevilen Yazılar

Çift ve Ters Saatlerin Anlamları

Eğer tesadüf eseri çift ve ya ters saatlerle karşılaşırsanız bilin ki bu saatler size bir mesaj iletmek istiyor. Bu mesajları merak mı ediyorsunuz? Detaylar yazımızda!

Kuş Tüylerinin Anlamları: Meleklerin Mesajlarını Keşfedin

Yakınınızda kuş tüyü bulmak size oldukça sıradan bir olay gibi görünebilir. Ama kuşlar gökyüzüyle ve evren çok güçlü bağlara sahiptir. Koruyucu meleklerimizin bize mesaj göndermek için etrafımıza bu tüyleri bırakmasına şaşırmamak gerekir. Ama tüyün rengine göre bu mesajın anlamı farklılık gösterir. İşte detaylar!

Üçlü Saatlerin Anlamları: 03:33 - İstikamet Mutluluk!

03:33, 03:33, 03:33... Neredeyse bu saatin sizi takip etmeye başladığını düşüneceksiniz! Gece uykunuzu bölen basit bir tesadüften çok daha fazlasıyla mı karşı karşıyasınız? Kesinlikle öyle! Üçlü saatler şans eseri karşımıza çıkmaz. Onlara kendinizi kaybolmuş hissettiğiniz anlarda denk gelirsiniz. Evren ve koruyucu melekler doğru yolu bulabilmeniz adına size yol göstermek istiyor! Onların tavsiyelerine kulak verin....

Kara Ay Nedir?

Kara Ay'ı gökyüzünde aramanın anlamı yok! Gerçek anlamda var olmayan Kara Ay, Ay'ın Dünya etrafındaki yörüngesindeki duraklarından birine karşılık gelir. Peki Kara Ay, burcunuz üzerinde ne gibi etkilere sahiptir? Uzman astrologlarımız bu gizemli Ay'ın tüm yönlerini sizler için derledi.

Epilasyonunuzu Ay’a Göre Ayarlayın !

Ay döngüsü, tırnaklarımızın ya da saçlarımızın uzaması kadar vücudumuzdaki kılları da etkiler. Dolayısıyla Ay'ın hareketlerine göre epilasyon için yıl içinde diğerlerinden daha uygun dönemler olduğu söylenebilir. Peki 2022 yılında hangi tarihler bu dönemlere karşılık gelir? Kıllarınızın daha yavaş uzamasını istiyorsanız epilasyon takvimini sakın kaçırmayın!

Burcunuza Dair Her Şey

Geleceğinizi aydınlatın - 📞 (0850) 377 76 51

Aklınıza takılan sorular mı var? Cevaplar bulmakta zorlanıyor musunuz? Falcılarımıza danışarak kesin ve net cevaplar edinebilirsiniz.

Hemen arayın +90 850 377 76 51 Diğer uzmanları keşfedin